دبیر انجمن صنایع همگن قطعهسازان کشور ضمن اشاره به اینکه کاملا شفاف، انجمن با ممنوعیت واردات هرگونه کالای مجاز مخالف است، تاکید کرد که نباید فراموش کنیم که اگر امروز خودرو وارد نمیشود، به سبب حمایت از تولیدکننده داخلی نبوده بلکه بحران ارزی کشور مانع شده است؛ این در حالیست که قطعهسازان چهار سال برای واردات مواداولیه بدون خروج ارز التماس کردند اما موافقت نشد.
به گزارش پایگاه خبری اسب بخار به نقل از ایسنا، آرش محبینژاد با حضور در یک برنامه تلویزونی با موضوع موانع تولید و پیچیدگیها در فرآیندهای مجهول صنعت خودرو و قطعهسازی و همچنین بررسی طرح مجلس جهت واردات خودرو، اظهار کرد: مصوبه آزادسازی واردات خودرو دو قسمت را در بر دارد که بخش اول بسیار مناسب و بخش دیگر تعجببرانگیز است؛ اینکه واردات خودرو در ازای صادرات خودرو یا صادرات قطعه صورت گیرد، بسیار خوب است و هیچ منعی ندارد اما قسمت دوم آن (استفاده از ارزهای خارج از ایران) باعث تعجب و حیرت قطعهسازان و صنعتگران کشور شده است.
دبیر انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعهسازان کشور ضمن انتقاد از مانع تراشیهای غیرضروری بانک مرکزی برای واردات مواداولیه و مایحتاج صنعتگران خودرو و قطعه سازان، تصریح کرد: تولیدکنندگان قطعات خودرو به عنوان تنها بخش خصوصی تحریم شده توسط آمریکا، چهارسال با مقامات، به خصوص مدیران بانک مرکزی و حتی نمایندگان مجلس چانهزنی و گاهی التماس کردیم که اجازه واردات مواداولیه و مایحتاج تولید بدون خروج ارز از کشور را صادر کنند تا تولید ادامه داشته باشد، کارگر بیکار نشود و افت تیراژ و کیفیت تولید نداشته باشیم، اما نتیجهای حاصل نشد.
وی افزود: ما در شرایط سخت تحریم امکان انتقال ارز به روشهای معمول بانکی همچون سوئیفت را نداریم اما بسیار عجیب است که مجلس شورای اسلامی بعد از چهار سال و برخلاف مقررات و موازین بانک مرکزی طرحی را مصوب میکند و هدیه ای را دو دستی در سینی طلا تقدیم به وارد کنندگان خودرو میکند. قابل تامل است که مجوز واردات خودرو از کشورهایی همچون کره جنوبی صادر شده که ما را در بدترین شرایط تحریمی تنها گذاشتند. کره جنوبی از ارائه مواداولیه، قطعه پیشساخته و نیمهساخته امتناع کردند و سبب افت تیراژ و افت کیفیت صنعت خودرو کشور شدند.
این مقام صنعتی ضمن اشاره به اینکه جلسات متعددی با بانک مرکزی داشته و خواستیم که اجازه بدهند تا از ارزهای ایرانیان خارج از کشور استفاده کنیم و بدون انتقال ارز و با ارز متقاضی بتوانیم تولید را زنده نگه داریم؛ خاطر نشان کرد: پیشنهاد و خواسته ما با مخالفت جدی روبرو شد؛ اکنون اما یکباره با مصوبهای مواجه میشویم که حرف از واردات خودرو دقیقاً از همان کشورهایی که ما را تحریم کردند و با همان ارزی که ما چهار سال برای آن تلاش و التماس کردیم، آزاد شده است.
البته لازم به ذکر است که طرح آزادسازی مشروط واردات خودرو در قالب ساماندهی صنعت خودرو که چند باری در تردد بین مجلس و شورای نگهبان بود، هفته گذشته در شورای نگهبان بررسی و اعضای شورا نسبت به مصوبه در یکی دو مورد ابهاماتی اعلام کردند و در نهایت طرح مجدد به مجلس برگردانده شد.
به گفته هادی طحان نظیف-سخنگوی شورای نگهبان-، بطور مثال، در رابطه با واردات بدون انتقال ارز ابهاماتی مطرح است؛ چراکه شقوق مختلفی را در بر میگرفت؛ لذا از مجلس خواسته شد که موضوع مقداری دقیقتر و شفافتر شود. همچنین در یکی از تبصرههای این ماده، تصویب سایر مقررات به وزارت صمت واگذار شده بود؛ این موارد اگر دقیقتر مشخص شود، بهتر میتوان نسبت به این طرح اظهار نظر کرد.
در قسمت پنجم فصل هفتم اسب بخار به سراغ تست و بررسی ام وی ام ۳۱۵ پلاس رفته ایم. همچنین در بخش خودروچی، به بررسی مزدا ۳ قدیمی و هیوندای آوانته در بازار کارکرده ها پرداخته ایم. در آیتم تیپ کار هم به سراغ کیت های زیربندی ارتقا یافته خودروهای دو دیفرانسیل رفته ایم و […]
در قسمت چهارم از فصل هفتم اسب بخار به تست و بررسی هیوندای آزرا مدل ۲۰۰۸ و ۲۰۱۸ و مقایسه بین دو اسکوتر شهری هوندا کلیک و وسپا VX-L پرداختیم.
قسمت سوم فصل هفتم اسب بخار «ارتفاع پَست» نام دارد و در قالب یک ویژه برنامه تهیه شده است. در این برنامه دو خودروی یواز پاتریوت و یواز پیکاپ مورد تست و بررسی قرار گرفته اند.
در قسمت دوم فصل هفتم اسب بخار، به سراغ تست و بررسی آفرودی پیکاپ KMC T8 کرمان موتور رفته ایم و این خودرو را به یک چالش کوهستانی دعوت کرده ایم. همچنین در این برنامه موتورسیکلت سری تریل T2 شرکت کویر موتور هم توسط مجریان این برنامه تست شده و در آیتم خودروچی هم نگاهی به پژو پارس LX و پژو ۲۰۶ تیپ ۵ انداخته ایم.
بالاخره انتشار اولین قسمت فصل هفتم اسب بخار با تست و بررسی فیدلیتی گروه بهمن و یاماها ایروکس آغاز شد. بالاخره پخش فصل هفتم اسب بخار در تیر ۱۴۰۰ آغاز شد و قرار است تا پایان سال جاری، در این برنامه خودروها و موتورسیکلت های مختلفی مورد تست و بررسی قرار بگیرند. قسمت اول فصل […]
