یکی از بی رغیب ترین غذاهای دنیا از نظر تنوع، ماکارونی است. این غذای محبوب در اکثر کشورهای دنیا تهیه می شود و حتی هر فردی می تواند ادعا کند که دستور تهیه مخصوص خودش را برای تهیه این غذای خوشمزه دارد. ماکارونی یعنی خلاقیت! پس می توانید مواد ماکارونی را مطابق میل و سلیقه خودتان تهیه کنید، اما اگر قرار است برای دیگران آشپزی کنید، باید سراغ دستوری بروید که اکثر افراد از آن خوششان بیاید. ما در این آموزش یکی از محبوب ترین دستورهای ماکارونی را برایتان آماده کرده ایم که مناسب ذائقه ایرانی است.
برای تهیه ماکارونی خوشمزه به روش سنتی ایرانی ابتدا پیازها را شسته و پس از پوست گرفتن، آن ها را به شکل نگینی و یک اندازه خرد کنید. بهتر است تکه های پیاز خیلی بزرگ یا خیلی کوچک نباشد. تابه بزرگی را روی حرارت قرار دهید.
طرز تهیه سالاد ماکارانی طرز تهیه سالاد ماکارانی و کلم طرز تهیه غذا با ماکارانی طرز تهیه ماکارانی آموزش غذای خوشمزه آموزش غذای خونگی غذای سنتی ایرانی مجله آشپزی کتاب آشپزی
توجه کنید که قرار است تمام مایع ماکارونی را در همین ظرف تهیه کنیم، پس باید به اندازه کافی جادار باشد. بعد از داغ شدن ظرف، روغن را اضافه می کنیم. توجه کنید که این روغن باید به اندازه ای باشد که کل مواد را در آن تفت دهید، پس نباید خیلی کم باشد.
پیازها را داخل تابه ریخته و با کمی زردچوبه و نمک تفت می دهیم تا کمی طلایی شود. دقت کنید که حرارت باید متوسط باشد. در این مرحله گوشت چرخ کرده را به تابه اضافه کرده و تفت می دهیم تا کمی آب گوشت کشیده شود.
اگر از ابتدا روغن کافی در تابه ریخته باشید حالا با کنار زدن مواد، کمی روغن در تابه باقی می ماند. در این روغن ،ابتدا رب گوجه فرنگی را چند دقیقه تفت دهید تا رنگش تغییر کند و سپس با گوشت و پیاز مخلوط کنید. به مایع ماکارونی، فلفل و زردچوبه و کاری را اضافه می کنیم.
حالا کمی مواد را با هم قاطی کنید و سپس آن را بچشید تا در صورت نیاز، کمی نمک به آن اضافه کنید. دقت کنید که نمک و رب باید به اندازه ای باشد که هم ۵۰۰ گرم ماکارونی را خوشرنگ کند و هم بعد از طبخ، طعم مطبوعی داشته باشد.
در این مرحله بعد از اینکه کمی مواد درون تابه را تفت دادیم، به آن آویشن و سس کچاپ را اضافه می کنیم. بهتر است از برگ های سبز و خشک آویشن استفاده کنید و آن ها را خودتان با دست کمی پودر کنید تا ماکارونی خوشمزه تری داشته باشید.
آویشن از جمله ادویه هایی است که نمی توانید زمان زیادی از آن نگهداری کنید، چون عطر و بویش را از دست می دهد و باعث تلخی غذا می شود. همیشه از آویشن تازه و به اندازه در غذا استفاده کنید. حالا باید ماکارونی ها را بپزید.
در این مرحله قابلمه بزرگی را پر از آب کرده و روی حرارت قرار دهید. اگر ظرف شما کوچک باشد، ماکارونی ها به هم چسبیده و خمیر می شود. بعد از اینکه آب جوش آمد، کمی روغن و نمک به آن اضافه کرده و ماکارونی ها را در آن می پزیم.
اگر دوست دارید ماکارونی شما زردتر و خوشرنگ تر باشد به آب جوش کمی زردچوبه اضافه کنید. بعد از اینکه ماکارونی ها نرم شد، آن ها را در آبکش ریخته و کمی رویش آب سرد می گیریم. آب سرد باعث می شود تا نشاسته اضافی آن خارج شود.
دقت کنید نباید خیلی سفت یا خیلی خمیر باشد. قابلمه بزرگی را روی حرارت گذاشته و کمی روغن و زردچوبه می ریزیم. سپس سیب زمینی های حلقه ای را با فاصله روی روغن می چنیم. حالا باید مایع ماکارونی را به خوبی با ماکارونی ها مخلوط کنید.
یک نکته بسیار مهم این است که نباید به هیچ وجه مایع ماکارونی ته قابلمه و لای سیب زمینی ها بریزد، چون می سوزد و ته دیگ شما را خراب می کند. پس ابتدا کمی ماکارونی را در قابلمه بریزید و بعد داخل قابلمه ماکارونی را با مایع قاطی کنید.
توجه داشته باشید که باید مواد را به آرامی مخلوط کنید تا مایع ماکارونی به شکلی یک دست مخلوط شود. به مدت ۳۰ الی ۴۰ دقیقه بگذارید تا ماکارونی شما دم بکشد. دقت کنید بعد از آماده شدن کمی در قابلمه را باز بگذارید تا ماکارونی نچسبد. نوش جان.
منبع:سفره مامان



source

توسط autokhabari