همزمان با فرا رسیدن هفدهمین سالروز تأسیس مرکز آزمون آلایندگی شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران، با حضور معاونان وزیر صمت و مدیران صنعت خودروسازی کشور، ۸ آزمایشگاه جدید افتتاح و راه اندازی شد.
به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، صبح امروز ۸ آزمایشگاه جدید مرکز آزمون آلایندگی خودرو با حضور علی نبوی، معاون وزیر صمت و رییس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، منوچهر منطقی، معاون حمل و نقل وزیر صمت و دبیر ستاد توسعه فناوری های حوزه فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و همچنین مدیران عامل شرکت های خودروسازی و رؤسای انجمن های خودروسازان و قطعه سازان افتتاح و راه اندازی شد.
در ابتدای این مراسم سعید تاجیک، مدیرعامل شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران هدف اصلی از این برنامه را ارتقای هر چه بیش تر صنعت خودرو در حوزه های کیفی عنوان کرد و گفت: «براساس فرامین و مطالبات مقام معظم رهبری و با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، وزارت صنعت، معدن و تجارت، سازمان حفاظت محیطزیست و سازمان ملی استاندارد و همچنین همراهی صنعتگران داخلی و شرکتهای دانشبنیان، امروز شاهد امضای تفاهمنامه همکاری برای راه اندازی مرکز تست تصادف خودرو برای اولین بار در کشور هستیم.»
وی ادامه داد: «با برنامهریزیهای صورتگرفته در حوزه ارتقای کیفیت و ایمنی صنعت خودرو و کاهش آلایندههای زیستمحیطی آزمایشگاههای اندازهگیری بخارات سوخت خودرو، سامانه آلایندههای سیستم تهویه خودرو، تست کاتالیست کانورتر و اندازهگیری ذرات معلق خودرو به مرحله بهرهبرداری رسیدند و زمینه آغاز عملیات اجرایی آزمایشگاههای آزمون آلایندگی خودروهای سواری تا سطح یورو۶، ایمنی سیستمهای ذخیره انرژی و باتری پک خودروهای برقی افتتاح و راه اندازی می شوند.
مدیرعامل شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد همچنین از امضای تفاهم نامه ساخت اولین مرکز تست تصادف در کشور با مشارکت و سرمایه گذاری ۷۰ درصد بخش خصوصی خبر داد و گفت: «این ۷۰ درصد توسط توسط آذین خودرو، رایزکو و آرتا ویل تایر تأمین می شود و ۳۰ درصد نیز توسط معاونت علمی ریاست جمهوری پرداخت می شود.»
معاون وزیر صمت نیز در این مراسم با اشاره به تشدید فضای رسانه ای ماه های اخیر در خصوص کیفیت و ایمنی خودروها گفت: متأسفانه بسیاری از بیاناتی که این روزها از سوی برخی مقامات درباره ایمنی و کیفیت خودروها مطرح می شود به نظر نمی رسد هدفش اصلاح صنعت خودرو باشد و بیش تر به قصد تخریب عنوان می شود که بسیار غیرمنصفانه و ناجوانمردانه است.»
رییس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران افزود: «البته موضوعی که همگی بر آن اتفاق نظر داریم افزایش کیفیت و ایمنی خودروهاست و تردیدی نیست که باید این موارد به طور جدی پیگیری شود تا هر روز کیفیت و ایمنی خودروها بهتر از روز قبل شود.»
علی نبوی در همین ارتباط به تلاش قابل تقدیر شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران ( ISQI) در راه اندازی مرکز آزمون خودرو و ایجاد کنسرسیومی به منظور اجرای پروژه مرکز تست تصادف خودرو اشاره و تصریح کرد: «ایجاد کنسرسیومی با مشارکت مجموعه سرمایه گذاران برای نشان دادن دغدغه افزایش کیفیت و ایمنی خودروها اقدام قابل تحسینی است و جای تشکر دارد.»
وی با تأکید بر ایجاد بستری برای آگاهی بخشی و اطلاع رسانی درست در خصوص کیفیت خودروها در بخش های نظارتی بیان کرد: «نباید مطالبی که مطرح می شود با واقعیت های موجود تفاوت داشته باشد و اگر فردی یا دستگاهی انتقادی می کند باید نقدی عالمانه و دقیق ارائه کند و این که صرفاً موجی ایجاد شود و هر کسی نقدی به صنعت خودرو وارد کند قطعاً روش معقول و درستی نخواهد بود.»
معاون وزیر صمت با اشاره به آغاز عملیاتی اجرایی پروژه مرکز تست تصادف خودرو از لزوم توجه به رفع مشکلات تأمین مالی در اجرای این پروژه مهم تأکید کرد: «هرگز نباید چنین پروژه هایی معطل تأمین نقدینگی و مسائل مالی باشند، البته کنسرسیومی که در این خصوص تشکیل شده است می تواند شرایط بسیار خوبی را برای اجرای بهتر این پروژه فراهم کند.»
رئیس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران خواستار بالاترین سطح کیفی در ایجاد مرکز تست تصادف خودرو شد و افزود: «به هیچ وجه نباید از سطح کیفیت مرکز آزمون و تست تصادف خودرو که با همکاری یکی از بهترین شرکت های بزرگ خارجی در این حوزه وارد فاز عملیاتی می شود کاسته شود.
دبیر ستاد توسعه فناوریهای حوزه فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز کیفیت محصولات را نشئت گرفته از اجتماع دانست و افزود: «از این رو، هر قدر بتوانیم سطح استانداردهای اجتماعی را ارتقا دهیم، میتوانیم ادعا کنیم وارد سطح بالاتری از کیفیت شدهایم و اگر نسبت به آن بی توجهی صورت گیرد، نمیتوانیم به سطوح بالای کیفیت دست یابیم.»
منوچهر منطقی ادامه داد: «وقتی درباره کیفیت صحبت میکنیم، باید ببینیم ما در این حوزه در چه جایگاهی قرار داریم و به چه میزان میتوانیم به این حوزه کمک کنیم.»
وی طراحی محصولات را یکی از بخشهای مهم در ارتقای سطح کیفیت محصولات نام برد و خاطر نشان کرد: «برخی بر این باورند که طراحی تنها ۲۰ درصد در ارتقای کیفیت اثرگذار است؛ اما طراحی تا ۵۰ درصد میتواند در این زمینه مؤثر باشد.»
وی با تأکید بر این که ارتقای کیفیت در کل زنجیره تولید اتفاق میافتد، اضافه کرد: «قطعهسازی، بستهبندی و خدمات پس از فروش از جمله بخشهای ارتقای سطح کیفیت است که همه آن ها میتوانند ما را در سطح عالی کیفیت قرار دهند.»
دبیر ستاد توسعه فناوریهای فضایی و حمل و نقل پیشرفته، با اشاره به نقش معاونت علمی در این حوزه، توضیح داد: «در ابتدا ما برای این امر بررسی کردیم که در زمینه استانداردهای ۸۵ گانه خودرو به چه زیرساختهایی نیاز داریم و نتایج نشان داد که ما در زمینه ۹ آزمایشگاه در این حوزه خلأهایی داریم.»
وی اضافه کرد: «از سوی دیگر، مشاهده کردیم برای خارج شدن از حالت مونتاژکاری و حرکت به سمت نوآوری برخی از تستها مانند تست تصادف بسیار حائز اهمیت است؛ از این رو، در معاونت علمی تصمیم گرفته شد برای ایجاد زیرساختهای لازم در حوزههای حملو نقل و خودرو شبکهسازی کنیم، چراکه ایجاد همه این زیرساختهای آزمایشگاهی هزینههای زیادی را میطلبد و از آن جایی که هر جا پول دولت وارد شد، پروژه متوقف شد؛ از این رو، بنا را بر این گذاشتیم که تمرکز در این شبکهسازی بر خصوصی سازی است.»
علی طجوزی
پایگاه خبری اسب بخار
پایگاه خبری اسب بخار و مجموعه خودروچی با حمایت نمایشگاه خودروی تهران و شرکت پترو افرا خاورمیانه، در ورودی سالن A5 و سالن ملل، دو غرفه را به خود اختصاص داده است و خبرنگاران این رسانه پوشش مستقیم بزرگترین رویداد خودرویی سال را انجام خواهند داد.
تست و بررسی لاماری ایما به عنوان جدیدترین کراس اوور مونتاژی بازار ایران و مقایسه دو اسکوتر یاماها N-MAX و هوندا PCX، آن چیزی است که در آخرین قسمت فصل هفتم اسب بخار به نمایش در آمده است.
در قسمت یازدهم فصل هفتم اسب بخار به سراغ تست و بررسی FMC T5 فردا موتورز رفته ایم. همچنین در بخش خودروچی این قسمت مقایسه رنو تندر ۹۰ اتوماتیک با دانگ فنگ H30 کراس را انجام داده ایم.
در قسمت دهم فصل هفتم اسب بخار به سراغ تست و بررسی دایون Y5 در کویر مرنجاب رفته ایم. همچنین در این برنامه تجربه سفر یک روزه به کویر و قواعد این دسته از طبیعت گردی ها را با مخاطبان خود به اشتراک گذاشته ایم.
تست و بررسی هایما S5 جدید با جعبه دنده ۶AT آیتم اصلی قسمت نهم فصل هفتم اسب بخار است که می توانید در این برنامه به تماشای آن بنشینید.
در قسمت هشتم فصل هفتم اسب بخار به سراغ تست و بررسی کراس اوور KMC K7 کرمان موتور رفته ایم. همچنین در بخش تست موتورسیکلت ها، بررسی اسکوتر هیبریدی یاماها گرندفیلانو را انجام داده ایم و در آیتم خودروچی نیز، تویوتا یاریس و هیوندای i20 مونتاژ آپشنال را با هم مقایسه نموده ایم.
تارا دوست معولی در هفتمین قسمت از فصل هفتم اسب بخار، به سراغ تست و بررسی ایران خودرو تارا در نسخه دنده ای رفته ایم و این سدان ملی جدید را به چالش کشیده ایم. همچنین در بخش دوچرخه، به سراغ تست و بررسی یاماها WR155 رفته ایم و این موتورسیکلت به نسبت آفرودی را […]
در این قسمت از فصل هفتم اسب بخار، تست و بررسی سدان جدید FMC 511 را انجام داده ایم. در ادامه برنامه به سراغ مقایسه پژو ۲۰۷i دنده ای و دنا پلاس دنده ای رفته ایم و یاماها ان مکس را هم در بخش بررسی موتورسیکلت ها تست نموده ایم.
در قسمت پنجم فصل هفتم اسب بخار به سراغ تست و بررسی ام وی ام ۳۱۵ پلاس رفته ایم. همچنین در بخش خودروچی، به بررسی مزدا ۳ قدیمی و هیوندای آوانته در بازار کارکرده ها پرداخته ایم. در آیتم تیپ کار هم به سراغ کیت های زیربندی ارتقا یافته خودروهای دو دیفرانسیل رفته ایم و […]
در قسمت چهارم از فصل هفتم اسب بخار به تست و بررسی هیوندای آزرا مدل ۲۰۰۸ و ۲۰۱۸ و مقایسه بین دو اسکوتر شهری هوندا کلیک و وسپا VX-L پرداختیم.
قسمت سوم فصل هفتم اسب بخار «ارتفاع پَست» نام دارد و در قالب یک ویژه برنامه تهیه شده است. در این برنامه دو خودروی یواز پاتریوت و یواز پیکاپ مورد تست و بررسی قرار گرفته اند.
در قسمت دوم فصل هفتم اسب بخار، به سراغ تست و بررسی آفرودی پیکاپ KMC T8 کرمان موتور رفته ایم و این خودرو را به یک چالش کوهستانی دعوت کرده ایم. همچنین در این برنامه موتورسیکلت سری تریل T2 شرکت کویر موتور هم توسط مجریان این برنامه تست شده و در آیتم خودروچی هم نگاهی به پژو پارس LX و پژو ۲۰۶ تیپ ۵ انداخته ایم.
بالاخره انتشار اولین قسمت فصل هفتم اسب بخار با تست و بررسی فیدلیتی گروه بهمن و یاماها ایروکس آغاز شد. بالاخره پخش فصل هفتم اسب بخار در تیر ۱۴۰۰ آغاز شد و قرار است تا پایان سال جاری، در این برنامه خودروها و موتورسیکلت های مختلفی مورد تست و بررسی قرار بگیرند. قسمت اول فصل […]
