در حالی که قرار بود دیروز در جلسه هیات دولت تکلیف آیین نامه واردات مشخص شود و ابهاماتی که فاطمی امین، وزیر صمت در نشست خبری هفته گذشته راجب آن ها صحبت کرده بود برطرف شود تا زمان نگارش این گزارش هنوز خبری از مشخص شدن آئین نامه نهایی واردات نیست.
به گزارش پایگاه خبری اسب بخار به نقل از اقتصاد آنلاین: از زمان اعلام آزادشدن واردات خودرو توسط وزیر صمت و دستور قالیباف به دولت برای تدوین آئین نامه در اوایل خردادماه یک ماه می گذرد و در حالی که قرار بود تا پایان همان ماه، آئین نامه نهایی واردات ابلاغ شود همچنان حتی خبری از پیشنویس آن نیست.
از این تاخیر هم که بگذریم مباحث مطرح شده از سوی وزیر و معاونانش در خصوص واردات خودروهای اقتصادی و ده هزار دلاری توسط خودروسازان موجب نگرانی بیشتر فعالان این حوزه در خصوص توزیع بیشتر رانت در کشور فراهم کرد و اظهار نظر اخیر رئیس کل بانک مرکزی در خصوص مشخص نبودن منابع ارزی واردات خودرو نقطه ابهام دیگری بر آئین نامه واردات خودرو بود.
هرچند امید قالیباف سخنگوی وزارت صمت در حاشیه برنامه گرامیداشت دهه تولید و تجارت گفته بود که طبق قانون قرار است از محل صادرات قطعات یدکی و خودرو این ارز تامین شود اما پرسش مهم این است که حجم صادرات کشور در این حوزه چقدر است و اینکه آیا توان صادرات لوازم یدکی و خودروی کشور جوابگوی ارز مورد نیاز برای واردات خودرو است ؟
اقتصاد آنلاین در گفت و گو با دادفر، دبیر انجمن واردکنندگان به بررسی این موضوع پرداخت. وی در ابتدا با اشاره به اینکه این موضوع همان قانون قبلی است که بسیاری از کارشناسان به دلیل انحصاری که این موضوع در زمینه واردات ایجاد می کند با آن مخالف هستند، گفت: انحصار قانونی که در عرضه خودرو داریم را می خواهند در واردات خودرو نیز اعمال کنند که موجب ایجاد فساد می شود.
به گفته او، ایده می تواند به گونه ای باشد که واردات برای همگان آزاد باشد و شخص و شرکتی که صادرات دارد بتواند با تعرفه پایین تر واردات انجام دهند.
به عقیده دبیر انجمن واردکنندگان، نگاه های انحصار گرایانه و بهانههای تامین ارز فقط تلاش برای ادامه انحصار برای انحصار طلبان است و منابع ارزی واردات می تواند با ارزهای اعلامی مردمی که تمایل دارند واردات انجام دهند باشد و اینگونه انحصار در این حوزه ایجاد نمی شود.
در آخر دادفر اعلام کرد که با مخالفت ها و سنگ اندازی برخی بعید به نظر می رسد آئین نامه واردات به این زودی ها تصویب و ابلاغ شود با همین فرمان اگر نگوییم هرگز واردات انجام نمی شود حداقل به این زودی ها نخواهد بود.
حالا باید دید با همه این اظهارات ضد و نقیض واردات خودرو پس از چند سال وقفه چگونه صورت می گیرد و می تواند تاثیر مورد تصور را در بازار خودروی کشور ایجاد کند یا خیر.
تست و بررسی لاماری ایما به عنوان جدیدترین کراس اوور مونتاژی بازار ایران و مقایسه دو اسکوتر یاماها N-MAX و هوندا PCX، آن چیزی است که در آخرین قسمت فصل هفتم اسب بخار به نمایش در آمده است.
در قسمت یازدهم فصل هفتم اسب بخار به سراغ تست و بررسی FMC T5 فردا موتورز رفته ایم. همچنین در بخش خودروچی این قسمت مقایسه رنو تندر ۹۰ اتوماتیک با دانگ فنگ H30 کراس را انجام داده ایم.
در قسمت دهم فصل هفتم اسب بخار به سراغ تست و بررسی دایون Y5 در کویر مرنجاب رفته ایم. همچنین در این برنامه تجربه سفر یک روزه به کویر و قواعد این دسته از طبیعت گردی ها را با مخاطبان خود به اشتراک گذاشته ایم.
تست و بررسی هایما S5 جدید با جعبه دنده ۶AT آیتم اصلی قسمت نهم فصل هفتم اسب بخار است که می توانید در این برنامه به تماشای آن بنشینید.
در قسمت هشتم فصل هفتم اسب بخار به سراغ تست و بررسی کراس اوور KMC K7 کرمان موتور رفته ایم. همچنین در بخش تست موتورسیکلت ها، بررسی اسکوتر هیبریدی یاماها گرندفیلانو را انجام داده ایم و در آیتم خودروچی نیز، تویوتا یاریس و هیوندای i20 مونتاژ آپشنال را با هم مقایسه نموده ایم.
تارا دوست معولی در هفتمین قسمت از فصل هفتم اسب بخار، به سراغ تست و بررسی ایران خودرو تارا در نسخه دنده ای رفته ایم و این سدان ملی جدید را به چالش کشیده ایم. همچنین در بخش دوچرخه، به سراغ تست و بررسی یاماها WR155 رفته ایم و این موتورسیکلت به نسبت آفرودی را […]
در این قسمت از فصل هفتم اسب بخار، تست و بررسی سدان جدید FMC 511 را انجام داده ایم. در ادامه برنامه به سراغ مقایسه پژو ۲۰۷i دنده ای و دنا پلاس دنده ای رفته ایم و یاماها ان مکس را هم در بخش بررسی موتورسیکلت ها تست نموده ایم.
در قسمت پنجم فصل هفتم اسب بخار به سراغ تست و بررسی ام وی ام ۳۱۵ پلاس رفته ایم. همچنین در بخش خودروچی، به بررسی مزدا ۳ قدیمی و هیوندای آوانته در بازار کارکرده ها پرداخته ایم. در آیتم تیپ کار هم به سراغ کیت های زیربندی ارتقا یافته خودروهای دو دیفرانسیل رفته ایم و […]
در قسمت چهارم از فصل هفتم اسب بخار به تست و بررسی هیوندای آزرا مدل ۲۰۰۸ و ۲۰۱۸ و مقایسه بین دو اسکوتر شهری هوندا کلیک و وسپا VX-L پرداختیم.
قسمت سوم فصل هفتم اسب بخار «ارتفاع پَست» نام دارد و در قالب یک ویژه برنامه تهیه شده است. در این برنامه دو خودروی یواز پاتریوت و یواز پیکاپ مورد تست و بررسی قرار گرفته اند.
در قسمت دوم فصل هفتم اسب بخار، به سراغ تست و بررسی آفرودی پیکاپ KMC T8 کرمان موتور رفته ایم و این خودرو را به یک چالش کوهستانی دعوت کرده ایم. همچنین در این برنامه موتورسیکلت سری تریل T2 شرکت کویر موتور هم توسط مجریان این برنامه تست شده و در آیتم خودروچی هم نگاهی به پژو پارس LX و پژو ۲۰۶ تیپ ۵ انداخته ایم.
بالاخره انتشار اولین قسمت فصل هفتم اسب بخار با تست و بررسی فیدلیتی گروه بهمن و یاماها ایروکس آغاز شد. بالاخره پخش فصل هفتم اسب بخار در تیر ۱۴۰۰ آغاز شد و قرار است تا پایان سال جاری، در این برنامه خودروها و موتورسیکلت های مختلفی مورد تست و بررسی قرار بگیرند. قسمت اول فصل […]
