آیتو M7 دومین محصولی است که با نشان آیتو به بازار می آید و به نوعی، دومین تلاش هواوی برای تولید خودرو با این نشان محسوب می شود.
نام آیتو برای ما آشناست، چراکه اولین خودرو این نشان، یعنی آیتو M5، قرار بود توسط بهمن موتور در ایران عرضه شود. البته در حال حاضر مشخص نیست که آیا این عرضه M5 در ایران انجام می شود یا خیر، اما در معرفی این خودرو توضیح دادیم خودروهایی که تحت نشان آیتو تولید می شوند برقی سازی شده اند و سطح بالایی از تکنولوژی و امکانات ارائه می دهند. آیتو خودروساز چینی است که با سرمایه گذاری هواوی و سرس (Seres) شروع به کار کرد و حالا با معرفی M7 و ثبت فروش اولیه بالا، نشان داده که مسیر درستی را در تولید خودرو در پیش گرفته است. البته لازم به ذکر است که هواوی در مالکیت کمپانی آیتو هیچ سهامی ندارد، اما بخش اعظمی از تأمین قطعات پیشرفته را به طور خاص برای این کمپانی انجام می دهد.
آیتو M7 یک خودروی EREV است یا به عبارتی، یک شاسی بلند با پیمایش افزایش یافته (range extender). در واقع، این خودروها هیبریدهایی هستند که عملکردی متفاوت دارند؛ در خودروهای EREV یک پیشرانه برقی قوای محرکه را تأمین می کند، اما در کنار آن یک پیشرانه بنزینی هم داریم که تنها شارژ را انجام می دهد، این باعث می شود مصرف بنزین بسیار پایین تر باشد و برد پیمایشی افزایش پیدا کند. آیتو M7 یک شاسی بلند فولسایز با ۶ صندلی است که کمپانی در معرفی آن، این خودرو را با محصولاتی مثل ب ام و X7 و مرسدس بنز GLS مقایسه کرده است. فارغ از این که این مقایسه درست است یا نه، بیایید نگاهی دقیق تر به پرچمدار آیتو داشته باشیم.
همان طور که گفته شد این خودرو یک شاسی بلند شش نفره نسبتاً بزرگ است که ۵,۰۲۰ میلی متر طول، ۱,۹۴۵ میلی متر عرضه و ۱,۷۷۵ میلی متر ارتفاع دارد و فاصله محوری در این خودرو به ۲,۸۲۰ میلی متر می رسد. با این اعداد می بینیم که آیتو M7 از رقیب اصلی خود یعنی Li Auto L9 کوچک تر است، اما به هرحال کمپانی آیتو در بحث رسانه ای رقبای بزرگ تر را برای این شاسی بلند در نظر گرفته است.
در بحث طراحی برخلاف اکثر خودروهای جدید چینی، طراحی عجیبی را در این خودرو نمی بینیم و چهره معمولی و شبیه به FMC T5 را در این خودرو می بینیم. دو چراغ به صورت مستقل در کنار طراحی شده اند و یک نوار ال ای دی آن ها را به هم متصل می کند. از آن جا که این خودرو یک موتور بنزینی هم دارد پس جلوپنجره را در آن می بینیم. در نمای کناری هم یک طراحی ساده و معمولی را داریم که البته سعی شده است با اضافه شدن المان های اسپرت مثل اسپویلر سقف چهره اسپرت تری را برای آیتو M7 داسته باشیم. دستگیره های پنهان را برای درها داریم و چراغ های به هم پیوسته تمام ال ای دی را در عقب می بینیم.
ترکیب صندلی شش نفره را به صورت ۲-۲-۲ در آیتو M7 می بینیم و این یعنی در ردیف دوم صندلی ها کاپیتانی هستند. این ترکیبی است که امروز در بازار چین بسیار پرطرفدار شده و نمونه این نوع ردیف دوم را در نمایشگاه تهران و در FMC M4 هم دیده بودیم. یکی از نقاط قوت طراحی کابین میزان فضای داخلی آن برای سرنشینان است که همین باعث شده این کمپانی شاسی بلند جدید خود را از نظر فضای داخلی با خودروهایی مثل مرسدس بنز GLS و آئودی Q7 مقایسه کند. در نتیجه، M7 شاسی بلندی است که گرچه ابعاد بزرگی ندارد اما فضای کابین بسیار خوب و بهینه ای برای آن طراحی شده است.
درون کابین متریال استفاده شده کیفیت بالایی دارد و به کارگیری چوب در داخل باعث شده است حس لوکس بودن هم در این کراس اوور داشته باشیم. صفحه نمایش ۱۵٫۶ اینچی در وسط سیستم اطلاعات سرگرمی را در دسترس قرار می دهد و صفحه نمایش ۱۰٫۲۵ اینچی جلوآمپر دیجیتال را نمایش می دهد. به کارگیری این صفحه نمایش ها و دو پد شارژ بدون سیم گوشی به همراه دسته دنده ای کریستالی به سبک ب ام و باعث شده است حس مدرن بودن و پرمیوم بودن را همزمان در این شاسی بلند چینی داشته باشیم. سیستم عامل به کاررفته در سیستم اطلاعات سرگرمی همان سیستم عامل مخصوص هواوی موسوم به HarmonyOS است که قابلیت تماس تصویری، دستیار صوتی و نرم افزارهای بسیار را دارد و در کنار آن سیستم صوتی هزار واتی هواوی با ۱۹ اسپیکر را در این خودرو می بینیم.
درون خودرو امکانات خوبی نظیر رادار نقطه کور، سقف پاناروما، رادار خطی، ترمز هومشند و سنسور نور و باران را می بینیم، اما امکانات جذاب در ردیف دوم دیده می شود، چراکه صندلی های این ردیف به سردکن، گرمکن و ماساژور مجهزند. البته این امکانات برای صندلی های ردیف اول هم دیده می شود، اما وجود این امکانات در ردیف دوم حس لوکس بودن و VIP بودن را القا می کند.
آیتو M7 در دو نسخه به بازار می آید که در هر دو نسخه پیشرانه بنزینی ۱٫۵ لیتر توربوشارژ با نهایت قدرت ۱۲۵ اسب بخار را داریم که باتری برقی را شارژ می کند و وارد مدار حرکتی خودرو نمی شود. نسخه پایه یک پیشرانه ۲۷۲ اسب بخاری برقی را دارد که نهایت گشتاور ۲۶۰ نیوتن متر را تولید می کند و نسخه قوی تر دو پیشرانه برقی دارد که به صورت ترکیبی نهایت قدرت ۴۴۹ اسب بخار و نهایت گشتاور ۶۶۰ نیوتن متر را تولید می کنند. لازم به ذکر است که پیشرانه های برقی به کاررفته در این خودرو به صورت اختصاصی توسط هواوی طراحی و مهندسی شده اند.
نسخه پایه دیفرانسیل عقب است و در ۷٫۸ ثانیه شتاب گیری می کند و در نسخه دوموتوره سیستم تمام چرخ محرک را داریم که شتاب ۴٫۸ ثانیه ای برایش ثبت می شود. از نظر شتاب گیری و هندلینگ کمپانی آیتو این خودرو را با بزرگان صنعت خودرو مقایسه می کند و ادعا دارد عملکرد این شاسی بلند در تست گوزن از خودروهایی مثل ب ام و X7 مرسدس بنز GLS بهتر است.
هر دو نسخه آیتو M7 به پک باتری ۴۰ کیلووات ساعتی محصول CATL مجهز می شوند که در نسخه تک دیفرانسیل پیمایش ۱۹۵ کیلومتری را در حالت تمام برقی و پیمایش ۱,۱۰۰ کیلومتری را در حالت ترکیبی داریم. میزان پیمایش تمام برقی در نسخه دو دیفرانیسل به ۱۶۵ کیلومتر می رسد و در حالت ترکیبی برد ۱,۰۰۰ کیلومتری را برای این خودرو داریم. لازم به ذکر است تمام پیمایش های مذکور براساس استاندارد WLTP محاسبه شده اند. مصرف بنزین در نسخه تک دیفرانسیل ۶٫۸۶ لیتر در هر صد کیلومتر است و در نسخه دو دیفرانسیل به ۷٫۴۵ لیتر در هر صد کیلومتر می رسد.
قیمت نسخه پایه از مدل تک دیفرانسیل M7 حدود ۴۷,۷۸۰ دلار در نظر گرفته شده است و در نسخه دو دیفرانسیل قیمت به ۵۰,۷۵۰ دلار می رسد. در کامل ترین حالت ممکن قیمت ۵۶,۷۲۰ دلاری را برای این خودرو داریم. دیروز فروش این محصول در چین آغاز شد و فروش ۲۰ هزار دستگاهی تنها در ۴ ساعت برای این شاسی بلند تازه وارد رقم خورد. آیتو M7 در قدم اول بسیار قوی ظاهر شده است و باید دید آیا این فروش بالا برای این کراس اوور جذاب ادامه دار خواهد بود یا نه.
محمدرضا پاداش
پایگاه خبری اسب بخار
آیتو M7 در دو نسخه به بازار می آید که در هر دو نسخه پیشرانه بنزینی ۱٫۵ لیتر توربوشارژ با نهایت قدرت ۱۲۵ اسب بخار را داریم که باتری برقی را شارژ می کند و وارد مدار حرکتی خودرو نمی شود. نسخه پایه یک پیشرانه ۲۷۲ اسب بخاری برقی دارد که نهایت گشتاور ۲۶۰ نیوتن متر را تولید می کند و نسخه قوی تر دو پیشرانه برقی دارد که به صورت ترکیبی نهایت قدرت ۴۴۹ اسب بخار و نهایت گشتاور ۶۶۰ نیوتن متر را تولید می کنند.
نسخه پایه دیفرانسیل عقب است و در ۷٫۸ ثانیه شتاب گیری می کند و در نسخه دوموتوره سیستم تمام چرخ محرک را داریم که شتاب ۴٫۸ ثانیه ای برایش ثبت می شود.
هر دو نسخه آیتو M7 به پک باتری ۴۰ کیلووات ساعتی محصول CATL مجهز می شوند که در نسخه تک دیفرانسیل پیمایش ۱۹۵ کیلومتری را در حالت تمام برقی و پیمایش ۱,۱۰۰ کیلومتری را در حالت ترکیبی داریم. میزان پیمایش تمام برقی در نسخه دو دیفرانیسل به ۱۶۵ کیلومتر می رسد و در حالت ترکیبی برد ۱,۰۰۰ کیلومتری را برای این خودرو داریم. مصرف بنزین در نسخه تک دیفرانسیل ۶٫۸۶ لیتر در هر صد کیلومتر است و در نسخه دو دیفرانسیل به ۷٫۴۵ لیتر در هر صد کیلومتر می رسد.
تست و بررسی لاماری ایما به عنوان جدیدترین کراس اوور مونتاژی بازار ایران و مقایسه دو اسکوتر یاماها N-MAX و هوندا PCX، آن چیزی است که در آخرین قسمت فصل هفتم اسب بخار به نمایش در آمده است.
در قسمت یازدهم فصل هفتم اسب بخار به سراغ تست و بررسی FMC T5 فردا موتورز رفته ایم. همچنین در بخش خودروچی این قسمت مقایسه رنو تندر ۹۰ اتوماتیک با دانگ فنگ H30 کراس را انجام داده ایم.
در قسمت دهم فصل هفتم اسب بخار به سراغ تست و بررسی دایون Y5 در کویر مرنجاب رفته ایم. همچنین در این برنامه تجربه سفر یک روزه به کویر و قواعد این دسته از طبیعت گردی ها را با مخاطبان خود به اشتراک گذاشته ایم.
تست و بررسی هایما S5 جدید با جعبه دنده ۶AT آیتم اصلی قسمت نهم فصل هفتم اسب بخار است که می توانید در این برنامه به تماشای آن بنشینید.
در قسمت هشتم فصل هفتم اسب بخار به سراغ تست و بررسی کراس اوور KMC K7 کرمان موتور رفته ایم. همچنین در بخش تست موتورسیکلت ها، بررسی اسکوتر هیبریدی یاماها گرندفیلانو را انجام داده ایم و در آیتم خودروچی نیز، تویوتا یاریس و هیوندای i20 مونتاژ آپشنال را با هم مقایسه نموده ایم.
تارا دوست معولی در هفتمین قسمت از فصل هفتم اسب بخار، به سراغ تست و بررسی ایران خودرو تارا در نسخه دنده ای رفته ایم و این سدان ملی جدید را به چالش کشیده ایم. همچنین در بخش دوچرخه، به سراغ تست و بررسی یاماها WR155 رفته ایم و این موتورسیکلت به نسبت آفرودی را […]
در این قسمت از فصل هفتم اسب بخار، تست و بررسی سدان جدید FMC 511 را انجام داده ایم. در ادامه برنامه به سراغ مقایسه پژو ۲۰۷i دنده ای و دنا پلاس دنده ای رفته ایم و یاماها ان مکس را هم در بخش بررسی موتورسیکلت ها تست نموده ایم.
در قسمت پنجم فصل هفتم اسب بخار به سراغ تست و بررسی ام وی ام ۳۱۵ پلاس رفته ایم. همچنین در بخش خودروچی، به بررسی مزدا ۳ قدیمی و هیوندای آوانته در بازار کارکرده ها پرداخته ایم. در آیتم تیپ کار هم به سراغ کیت های زیربندی ارتقا یافته خودروهای دو دیفرانسیل رفته ایم و […]
در قسمت چهارم از فصل هفتم اسب بخار به تست و بررسی هیوندای آزرا مدل ۲۰۰۸ و ۲۰۱۸ و مقایسه بین دو اسکوتر شهری هوندا کلیک و وسپا VX-L پرداختیم.
قسمت سوم فصل هفتم اسب بخار «ارتفاع پَست» نام دارد و در قالب یک ویژه برنامه تهیه شده است. در این برنامه دو خودروی یواز پاتریوت و یواز پیکاپ مورد تست و بررسی قرار گرفته اند.
در قسمت دوم فصل هفتم اسب بخار، به سراغ تست و بررسی آفرودی پیکاپ KMC T8 کرمان موتور رفته ایم و این خودرو را به یک چالش کوهستانی دعوت کرده ایم. همچنین در این برنامه موتورسیکلت سری تریل T2 شرکت کویر موتور هم توسط مجریان این برنامه تست شده و در آیتم خودروچی هم نگاهی به پژو پارس LX و پژو ۲۰۶ تیپ ۵ انداخته ایم.
بالاخره انتشار اولین قسمت فصل هفتم اسب بخار با تست و بررسی فیدلیتی گروه بهمن و یاماها ایروکس آغاز شد. بالاخره پخش فصل هفتم اسب بخار در تیر ۱۴۰۰ آغاز شد و قرار است تا پایان سال جاری، در این برنامه خودروها و موتورسیکلت های مختلفی مورد تست و بررسی قرار بگیرند. قسمت اول فصل […]
