مجله خودرو کارستان – آموزش تعمیرات و بررسی خودرو
کارستان ؛گیربکس اتومات نیز مشابه هر تکنولوژی دیگری با معایب و نواقصی همراه است که بهتر است از آن اطلاع داشت تا آگاهانه و متناسب با نیاز خود تصمیم گیری نمایید.
امروزه گیربکس های اتومات بسیار مورد توجه قرار گرفته و شرکت های مختلف انواع آن را با مکانیزم و عملکردهای متفاوت طراحی و تولید نموده اند. در این مطلب می خواهیم شما را با معایب گیربکس اتومات آشنا نماییم. با ما همراه باشید.
اطلاع از معایب گیربکس اتومات مسئله مهمی است زیرا این المان نیز مانند هر تکنولوژی دیگری دارای نواقصی است که باید پیش از انتخاب آن حتما از آن باخبر بود تا بتوان آگاهانه و متناسب با نیازهای خود تصمیم درستی اتخاذ کرد.
امروزه این نوع گیربکس بسیار مورد توجه قرار گرفته و شرکت های مختلف آن را با مکانیز و عملکرد های متفاوت طراحی و تولید نموده اند که می توان در انواع خودروهای داخلی و خارجی آن ها را مشاهده نمایید. با ادامه مطلب همراه ما باشید تا از برخی معایب گیربکس اتومات اطلاع یابید. همچنین به مشکلات حل شده گیربکس اتومات نیز اشاره خواهد شد.
۱. تعویض دنده تاخیر پیدا می کند
این مورد جزو مهمترین دردسرهای دنده های اتومات به خصوص در سفرهای درون شهری می باشد. هر چند این زمان بهبود زیادی پیدا کرده ولی در موارد جزئی حتی رانندگان مبتدی نیز آن را احساس می کنند. البته این تاخیر زمانی از لحاظ اکثر کارشناسان مسئله ای طبیعی است چرا که در گیربکس اتومات، سنسورهای هوشمند تشخیص زمان تعویض دنده را بر عهده دارند و این عمل را نیز باید سیستم تنظیم شده روی گیربکس اجرا کند.
۲. طول عمر کوتاه تری دارد
از معایب دیگر گیربکس اتومات این است که به دلایلی نسبت به جعبه دنده دستی بیشتر در معرض خرابی است. تاخیر در تعویض دنده، ضربه های ناگهانی حاصل از دنده معکوس، تولید گرمای بیشتر هنگام تعویض دنده ، کار نکردن سنسورها، درگیری بیش از حد جعبه دنده در تغییر سرعت و برخی علت های فنی دیگر طول عمر و سلامتی گیربکس اتومات را کاهش می دهد و احتمال خرابی آن را افزایش می دهد. البته در صورت آگاهی از شیوه استفاده مناسب آن و انجام سرویس های دوره ای می توان تا حدود زیادی سرعت خراب شدن گیربکس اتومات را پایین آورد.
۳. تعویض دنده در دور موتور بالا صورت می گیرد.
هنگامی که در ترافیک های طولانی رانندگی نمایید یا تغییر سرعت بیش از حد داشته باشید این مشکل ایجاد می شود. که سبب می شود طول عمر خودرو کاهش یافته ، استهلاک جعبه دنده افزایش پیدا کرده و در مجموع به موتور فشار زیادی وارد شود.
۴. هزینه تعمیر بالایی دارد.
از دو مشکل اشاره شده قبلی تاحدودی می توان به هزینه بالای تعمیر گیربکس اتومات پی برد. البته قیمت بالاتر قطعات موجود آن، تعداد کم کارشناسان و متخصصان دنده اتومات در شهرها و کل کشور، دستمزد بالای تعمیر و تعویض دنده اتوماتیک، استفاده زیاد از دنده معکوس، تغییر ناگهانی سرعت و ترافیک بیش از حد از عواملی هستند که بر افزایش هزینه های تعمیر گیربکس اتومات تاثیر می گذارند.
به عبارتی پیدا کردن افرادی که بتوانند در تعمیر گیربکس اتومات علاوه بر دانش قابل قبول در این زمینه تجربه و مهارت بالایی داشته باشند اندکی دشوار است. با این وجود قطعات این نوع گیربکس ها در کشور نیز با کمبود روبرو است. بدین ترتیب با خرابی گیربکس اتومات هزینه بالایی برای تعمیر باید متحمل شد.
۵. خلاص بودن دنده با نقص همراه است.
این ایراد را افرادی بهتر متوجه می شوند که در خیابان پرترافیک یا در بزرگراه خودرو آن ها خراب و خاموش شده و قصد دارند اتومبیل را به کنار انتقال دهند. در این موقع مدام صدای بوق خودروهای دیگر را می شوند بی خبر از آنکه مشکل به راننده مرتبط نبوده و ایراد از گیربکس اتومات است. برای اینکه خودرو با جعبه دنده اتومات را به حالت خلاص قرار دهید اول باید آن را روشن کنید تا روی حالت خلاصی یا N قرار گیرد. هنوز راه حل درستی برای این مشکل ارائه نشده است.
۶. گیرکس اتومات مصرف سوخت بالایی دارد.
در برخی منابع اشاره شده که گیربکس اتومات می تواند تا ۲۰ درصد افزایش مصرف سوخت به همراه داشته باشد. البته مصرف سوخت آن به اندازه ای نیست که چشمگیر به نظر برسد ولی به علت نوسان دور موتور و درگیری کلاچ به طور مداوم، سوخت اندکی بالاتر می رود.از سویی به علت شتاب پایین، راننده به اجبار پدال گاز را بیشتر درگیر نموده که این مورد نیز مصرف سوخت خودرو را بیشتر می نماید.
بر اساس تخمین کارشناسان و سازمان بهینه سازی مصرف سوخت، گیربکس اتومات در ایران بین ۰.۵-۱۶ درصد بیشتر از جعبه دنده های دستی است. و گاه حدود ۲ لیتر بیشتر از خودروهای دستی در هر صد کیلومتر مصرف سوخت دارد.
در این بخش به برخی مشکلات حل شده در گیربکس اتومات اشاره می شود.
۱. حضور دنده معکوس
مطابق نظر اکثر رانندگان نیمه حرفه ای و حرفه ای، تعویض دنده بیشتر به کمتر که به آن دنده معکوس اطلاق می شود ، بهترین و بیشترین لذت رانندگی را به همراه می آورد. بعضی از طرفداران متعصب دنده دستی در گذشته عدم حضور دنده معکوس را علت مهاجرت نکردن به جعبه دنده اتومات می دانستند. این اشکال به راحتی در چند سال اخیر توسط شرکت های خودروسازی برطرف شده است.
اکنون برای رفتن به دنده معکوس در گیربکس اتومات لازم است پدال گاز را تا نهایت جای حرکتش بفشارید. مشاهده می کنید که گیربکس به آسانی تغییر دنده بالاتر به پایین تر را سریعا اجرا کرده و می توانید تیکاف نموده و با شتاب بیشتری رانندگی کنید.
۲. تعبیه حالت های دنده سنگین
شرکت های مختلف اتومبیل سازی حالت های دنده سنگین را روی گیربکس تعبیه نموده تا راننده هنگام نیاز از آن ها بهره بگیرد. عدد ۱و ۲ یا ۲ و ۳ روی دنده اتومات نشان دهنده دنده های مذکور می باشد.
۳. تعبیه حالت اسپرت یا ورزشی
برای طرفداران سرعت اکنون امکان تعویض سریع دنده در سرعت بالا و حرکات مارپیچ فراهم است. شرکت های اتومبیل سازی حالت اسپرت یا ورزشی را با حرف S روی دنده های اتومات مشخص نموده اند تا در جاده های پرپیچ، رانندگان امکان سرعت بالا و بهره وری بهتر را داشته باشند.
در صورت تمایل جهت کسب اطلاع از اصول دنده کشی برای رانندگان مبتدی و حرفه ای و وظایف جعبه فرمان خودرو روی لینک ها کلیک کنید.
منبع : آرگا
آموزش تعمیر و تعویض روغن گیربکس اتوماتیک دانگ فنگ اچ سی کراس
خرابیهای گیربکس (علت سوت کشیدن و جرینگ جرینگ کردن) از چیست ؟
روشن شدن و چشمک زدن * , S (دکمه اس و برف Sport-Snow) 206
عیب یابی کامل گیربکس های اتوماتیک
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
مطالب پربازدید
دلایل کم شدن آب رادیاتور چیست ؟
چگونه متوجه زمان تعویض تسمه تایم شویم؟
دلیل بالا رفتن دمای موتور خودرو در تابستان و سربالایی چیست؟
عیب یابی کامل گیربکس های اتوماتیک
علت شنیدن صدای تق تق از زیر کاپوت چیست ؟
عیب یابی و تعمیر
آموزش تعمیر و تعویض روغن گیربکس اتوماتیک دانگ فنگ اچ سی کراس
خرابیهای گیربکس (علت سوت کشیدن و جرینگ جرینگ کردن) از چیست…
روشن شدن و چشمک زدن * , S (دکمه اس و برف Sport-Snow) 206
عیب یابی کامل گیربکس های اتوماتیک
عیب یابی کامل گیربکس های اتوماتیک
اخبار روز
شاهکاری دیگر از منصوری ،تیونینگ فراری F8XX +عکس
طرز تهیه بستنی زعفرانی در منزل
آموزش تعمیر و تعویض روغن گیربکس اتوماتیک دانگ فنگ اچ سی کراس
طرز تهیه غذای دختر لوس + عکس
هیولای آفرودی با موتور 6.2 لیتری هشت سیلندر
الهام جعفرنژاد بازیگر سریال “مستوران” +عکس
طرز تهیه کوکوی کدو سبز + عکس
بیوگرافی سمیرا حسن پور و همسرش + عکس های جدید
خرابیهای گیربکس (علت سوت کشیدن و جرینگ جرینگ کردن) از چیست ؟
روشن شدن و چشمک زدن * , S (دکمه اس و برف Sport-Snow) 206
بیوگرافی فاطمه مسعودی فر بازیگر و همسرش + عکس های جدید
عیب یابی کامل گیربکس های اتوماتیک
عیب یابی کامل گیربکس های اتوماتیک
حل مشکل درگیر نشدن گیربکس اتومات و جانرفتن دنده چیست ؟
آشنایی با ایرادات مهم گیربکس اتوماتیک خودرو !
استراتژی خرید لوازم یدکی تویوتا
بوی بد اگزوز ماشین به چه دلایلی بستگی دارد؟
گرما، اسپری فلفل و بازداشت!
مرحله دوم ثبت نام از متقاضیان خودرو آخر تیر ماه آغاز میشود
رانندگی با گواهینامه ایرانی در ۷۰ کشور دنیا؛ اسپانیا مقصد بعدی
طرز تهیه سیب زمینی تنوری +عکس
جیلی FX11 XINGYAO شاسی بلند هیبریدی لوکس چینی
کمپانی BMW اسپانسر جدید رئال مادرید
قیمت انواع موتور سیکلت در تیرماه
قيمت CNG برای مصرفكننده تغيير نمیكند
آشپزی
طرز تهیه قرابیه ارده ای چیست؟
طرز تهیه قلیه ماهی خوشمزه جنوبی چیست ؟
گیاه آویشن چیست و چه خواصی دارد؟
طرز تهیه کوبیده مرغ خوشمزه +مواد لازم
طرز تهیه کیک پرتقالی خونگی چیست؟
اخبار داغ
سیستم کمکی فرمان در حالت اضطراری چیست؟
رئیس جدید شرکت ایدرو کیست؟ + سوابق
حسین عبدالباقی سازنده برج متروپل آبادان کیست؟
بیوگرافی ویشکا آسایش و همسرش رضا قبادی با عکس
۱۰ وسیلهی ضروری خودرو در سفرهای طولانی
خودرو
مازراتی گرن توریسمو با بدنه طلاییرنگ در ایران + عکس
شاسی بلند جدید دانگ فنگ فورتینگ T5 EVO مدل ۲۰۲۱
تیونینگ تویوتا لندکروزر توسط خان اینترنشنال + عکس
مشخصات کامل رنو تندر۹۰ پلاس دنده ای ایران خودرو + تغییرات
لامبورگینی ایرانی در تبریز رونمایی شد + تصاویر
مسابقات
نیکلاس لطیفی اولین ایرانی فرمول یک کار خود را رسماً استارت زد
درآمد رانندگان فرمول یک در سال گذشته چقدر بود؟
معرفی اولین بانوان قهرمان موتور سواری کشور + اسامی
مسابقات اتومبیلرانی «شتاب کیش» +عکس
پیروزی قاطع تیم ملی والیبال ایران مقابل کانادا
