حسن کریمی سنجری کارشناس خودرو تاکید دارد که در سطح جهانی نیز تعریف مشخصی از خودروی اقتصادی وجود ندارد. باید دید از نگاه چه کسی این صفت به یک خودرو اطلاق میشود.
به گزارش خودروتک به نقل از دنیای اقتصاد ، در ایران که دولت روی سوخت سوبسید میدهد و مصرف بیشتر بنزین به معنای هزینه بیشتر برای دولت است، تولید خودروی کممصرف میتواند به معنای خودروی اقتصادی باشد. برای خودروساز، خودروی اقتصادی به معنای خودرویی است که هزینه تمامشده کمتر و حاشیه سود بالاتری داشته باشد.
مصرفکننده نیز اقتصادی بودن یک خودرو را در ارزانتر بودن، دریافت امکانات بیشتر و هزینه نگهداری و خدمات پس از فروش کمتر میداند. زمانی پیکان و پس از آن پراید چنین نقشی را در کف هرم تقاضای خودرو بازی میکردند اما برای مصرفکنندهای که بودجه بیشتری دارد الزاما خرید پراید اقتصادی نیست، چراکه با پرداخت کمی پول بیشتر تناسب بالاتری از امکانات نسبت به قیمت دریافت میکند.
کریمی سنجری تاکید میکند که استفاده از چنین واژه مبهمی به طور مداوم از زبان سیاستگذار، آن هم در شرایطی که یک زبان مشترک در مورد آن وجود ندارد، نوعی بازی با کلمات است. بدین ترتیب اظهارات کریمی مشخصکننده آن است که اگر هدف، تولید خودروی کممصرف است، این خودرو باید به تکنولوژی سطح بالایی برسد که الزاما قیمت آن نیز افزایش مییابد. به اعتقاد این کارشناس، برای تولید این نوع از خودروها باید موتوری طراحی شود که با کمترین سوخت بیشترین راندمان ممکن را بدهد. ایران خودرو نیز پیش از این موضوع تولید خودروی سهسیلندر را مطرح کرده که انجام هم میشود. اما سوال این است که آیا از نظر دیگر فاکتورهای اقتصادی بودن خودرو، از جمله حجم سرمایهگذاری، پایداری ایمنی و زیستمحیطی و دیگر عوامل مهم و تاثیرگذار در این موضوع نیز مقرونبهصرفه است یا خیر؟
تمامی حقوق این سایت متعلق به خودروتک میباشد و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است