شورلت اعلام کرده است که اوایل سال ۲۰۲۴ به تولید نسل ششم کامارو پایان خواهد داد اما جنرال موتورز تأکید کرده که این پایان داستان کامارو نخواهد بود.
شورلت رسماً اعلام کرده است که تولید نسل ششم کامارو پس از مدل ۲۰۲۴ خاتمه خواهد یافت و آخرین دستگاه این خودرو در ژانویهٔ ۲۰۲۴ از خط تولید خارج خواهد شد. هرچند جنرال موتورز هیچ جزئیاتی در مورد جانشین کامارو منتشر نکرده اما اظهار داشته است که این پایان داستان کامارو نخواهد بود. شورلت برای خداحافظی با نسل ششم ماسل کار خود پکیج ویژهٔ کالکتور ادیشن را ارائه خواهد کرد. جزئیات کامل این نسخه در تابستان آینده منتشر خواهد شد اما تیزری از آن نشان میدهد که نسخهٔ کالکتور ادیشن به تاریخچهٔ طولانی کامارو اشاره خواهد داشت.
کامارو در ابتدا با نام رمزی پانتر توسعه پیدا کرد و برای اشاره به این نام، در تیزری که از نسخهٔ ویژهٔ آن منتشر شده تصویر یک پلنگ در حرف R دیده میشود. این تیزر که درواقع ویدئوی خداحافظی کامارو است، یک بال بزرگ عقب و نشان ZL1 روی کاپوت را هم نشان میدهد که این یعنی نسخهٔ کالکتور ادیشن مدلی قدرتمند و پرفورمنس خواهد بود. جنرال موتورز در رابطه با این ماسل کار افسانهای گفته است که جانشین فوری نخواهد داشت اما نام کامارو بازخواهد گشت.
سازندهٔ آمریکایی گفته است:
این آخرین فصل برای نام کامارو نیست.
بااینحال، معاون ارشد جهانی شورلت «اسکات بل» میگوید این شرکت هنوز برای معرفی جانشین فوری کامارو آمادگی ندارد. هرچند رقیب اصلی این ماشین یعنی موستانگ در نسل جدید خود که بهتازگی معرفی شده همچنان با پیشرانههای درونسوز تولید میشود اما گزارشات قبلی نشان میدهند که شورلت قصد دارد کامارو را با استفاده از پلتفرم اولتیوم به خودرویی الکتریکی تبدیل کند. اگر این شایعات درست باشند، پایان تولید نسل ششم کامارو پایان یک دوران مهم در تاریخ این ماشین خواهد بود.
بل گفته است:
هرچند ما امروز جانشینی فوری معرفی نمیکنیم ولی مطمئن باشید این پایان داستان کامارو نیست.
اردشیر
آمریکاییا پر مصرفن غیر از اصغر
رامین
خوش بحالت تو نیم قرن قرن پیش گیر افتادی البته حتی اونزمان هم یه موتور وی هشت ۶۰۰۰ سی سی انژکتوری کادیلاک بازم در حد یه موتور چهار سیلندر نیسان جونیور مصرف نداشت
MC20
ایالات متحده :
قبل از بحران انرژی، ماشینهای بزرگ، سنگین و قدرتمند بسیار محبوب بودند. در سال ۱۹۷۱، استاندارد موتور در شورلت کاپریس ۵/۶ لیتری بود. میزان فاصله بین محورها ۵/۱۲۱ اینچ (۰۹۰/۳ میلیمتر) و تست جادهای مصرف موتور با شورلت ایمپالا یکسان بود که هر دو بیشتر از ۱۵ لیتر در هر مایل مصرف میکنند.
اما بحران تقاضا را برای این ماشینها کم کرد. واردات ژاپنی مخصوصاً تویوتا کورونا، تویوتا کورولا، داتسون B210، داتسون ۵۱۰، هوندا سیویک، میتسوبیشی گالانت، سوبارو DL و بعدها هوندا آکورد که همگی ۴ سیلندر بودند. از لحاظ مصرف سوخت بسیار به صرفه تر از ماشینهای آمریکایی V8، ۶ سیلندر بودند. واردات هوندا و سوبارو به نوعی با محوریت ۴ چرخ پیشروی بازار بود چونکه استانداردهای موجود را دارا بود.
از اروپا، ولکس واگن بیتل، ولکس واگن فست بک، رنو ۸، رنو لی کار و فیات براوا بسیار موفق بودند. ایالت دیتروید با فورد پینتو، فورد ماوریک، شورلت وگا، شورلت نودا، پلی مانس والیانت، پلی مانس و ولار توانست موفقتهایی کسب کند. آمریکا موتور هم توانست مدلهای گرملین، هورنت و پیسر را ارائه کند.
برخی از خریداران از سایز کوچک ماشینهای ابتدایی و اولیه ژاپنی زیاد استقبال نکردند و طرفدار تویوتا و نیسان شدند چونکه ماشینهای بزرگتری مانند تویوتا کورونا مارک ۲، تویوتا کرسیدا، فردا۶۱۶ و داتسون ۸۱۰ معرفی کرد که فضای بیشتری را دارا بودند و کولر، قدرت بالای فرمان، رادیو AM و FM، شیشههای برقی و قفل مرکزی را در آنها گنجانده بودند که اینها بدون افزایش قیمت در خودرو صورت نگرفتند. یک دهه بعد از بحران نفت ۱۹۷۳، هوندا، تویوتا و نیسان که تحت تأثیر محدودیت صادرات داوطلبانه ۱۹۸۱ قرار گرفتند که این محدودیت واردات انبوه بازار خودروسازی را در تنگنا قرار داده بود، باعث شدند که بازار ماشینهای لوکس آمریکا رونق بگیرند ماشینهایی مانند آکورا، لکسوز و اینفینیتی. وانتهایی مانند تویوتا هایلوکس و داتسون که دنباله رو و مقلد مزدا وانت و ایسوزو شورلت LVV بودند به بازار معرفی شدند. میتسوبیشی ماشینهای Forte خود را به عنوان دادج D-50 مدتی بعد از بحران نفت مجدداً به بازار معرفی کرد. مزدا، میتسوبیشی و ایسوزو با فورد، کریسلر و ژنرال موتور پیمان همکاری بستند. دیری طول نکشید که بازارهای آمریکایی در گروی ماشینهای داخلی قرار نگرفتند که سیاستهای واردات خودرو را معطوف خود کرد.
با افزایش واردات خودرو به شمال آمریکا شرکتهای فورد، ژنرال موتور و کرایسلر مجبور شدند تا ماشینهای کوچکتر با مصرف سوخت پایینتر را برای فروش ارائه کنند. دادج اومنی، پلی مانس هوریزون از طرف کریسلر، فورد فی استا و شورلت شوت همگی ۴ سیلندر شدند و تا دهه ۱۹۷۰ ۴ سرنشین گشتند. در سالهای ۱۹۸۵ میانگین مصرف خودروهای آمریکایی از ۴/۱۷ مایل در مقایسه با ۵/۱۳ در ۱۹۷۰ رسید؛ و افزایش قیمت نفت برای هر بشکه ۱۲ دلار همچنان از سال ۱۹۷۴ تا ۱۹۷۹ باقی ماند. فروش ماشینهای بزرگ با دو مدل در سال ۱۹۷۳ همراه با بحران نفت دوباره صورت گرفت. کادیلاک رویل، بیوک الکترا، اولد موبایل ۹۸، لینکون کانتیننتال، مرکوری مارکز و ماشینهای لوکس دیگر دوباره شاهد محبوبیت ماشینهای بزرگ در میانه سال ۱۹۷۰ بودند. تنها مدل سایز کامل ای که هنوز با قیمت پایینتر مانند شورلت بل ار و فورد گلکسی ۵۰۰ ارائه نشدند. مدلهای کوچکتر و متوسط مانند اولد موبایل کاتلس، شورلت مونت کارلو، فورد تاندربرد و مدلهای دیگر فروش خوبی داشتند. واردات مقرون بصرفه با خودروهای سنگین و گران با موفقیت همراه بود. در سال ۱۹۷۶ تویوتا ۳۴۶٬۹۲۰ ماشین را بفروش رساند درحالیکه کادیلاک ۳۰۹٬۱۳۹۰ خودرو را بفروش رساند. استانداردهای امنیتی فدرال مانند استاندارد امنیت خودرو موتور فدرال NHTSA که مربوط میشد که گرگیل و ماشینهایی مانند موستانک همگی موظف بودند که از شاخصههای خودرو چیزی کم نکنند. در سال ۱۹۷۷ ماشینهای ژنرال موتور خود نماد بحران شدند. در سال ۱۹۷۹ تمامی ماشینهای بزرگ آمریکایی موتورهای کوچک و فضای خارجی کوچکتر را به ماشینها اضافه کردند. کرایسلر جلوی تولید ماشینهای بزرگ لوکس را در اواخر سال ۱۹۸۱ گرفت و در سال ۱۹۸۲ وارد ماشینهای محور جلو شد.
NAVID۰۰۹۸
بله ، این شاید آخر داستان کامارو نباشد ! اما مطمئناً هدفشان برقی شدن و تِر زدن به نام خاطرهانگیز کامارو هست !
روزی که کامارو به جهانیان معرفی شد فکر میکنم سال ۲۰۰۸ بود با طراحی یک فرد کرهای در شرکت شورولت که دهانها وا ماند ، ولی با گذشت زمان قدیمی و قدیمیتر شد و موستانگ نسل عوض کرد اما این دوج چارجر بود که برندهی این دوئل سه نفره بود و هنوز جاودان مانده و خواهد ماند !
مثی
یادمه دوران راهنمایی، نزدیک مدرسه یه مغازه تزئینات ماشین بود که صاحابش کامارو مدل ۱۹۷۵ داشت. خیلی چشم نواز بود و توجه همه رو جلب میکرد.
یادمه بعد امتحانای ثلث دوم و نزدیکای چارشنبه سوری بود که با چن تا از بچه های شر کلاس، زیر اون کامارو آتیش روشن کردیم. جوری نقشه ریختیم که متوجه نشدن کار ما بوده و تا بیان به فریادش برسن جزغاله شده بود.
jaghori
جنایت کردید دیگه…. خیلی ناراحت کننده بود
کرگدن باواریا
خیلی دلم میخواد بدونم امثال تو الان چی سوار میشن…
محمد
ولی امیدوارم پایان کار افرادی باشد که بی جهت نفر اول رو رپلای میکنند و شعر تلاوت میکنند
MC20
محمد جان ماشاءالله پیگیر ، قفلی زدی رو نوید 🤣 … پشتکارت رو دوست دارم 😁خسته نباشی داداش … ولی فرهنگ سازی زمان می بره … موفق باشی 🙏
ALI A
احتمال زیاد باید منتظر کارمارو الکتریکی باشیم….
رهام
من عاشق این ماشینم
چرا خدا باید عمری کار کنم همقیمت این ماشین پراید سوار شم
چه تلسمیه؟
یانکی.من هم فرزند کسی هستم.آبان سرخ.
ماری بارا لیاقت تاریخ جی ام رو نداره.به نظر من کامارو حتی از کوروت هم مهمتر هستش بعد به این راحتی میزارن کنار.کامارو بدون انجین وی۸ هر جور دیگه برگرده هیچ ارزشی نداره.احتمالا یه سدان یا کرلس برقی با ظاهر شبیه به کامارو میسازن و میگن نسل جدبد کامارو.همونجور که نامهای بزرگی مثل بلیزر رو نابود کردن.وقتی فورد موستانگ رکورد فروش بزنه جی ام و کرایسلر متوجه احمق بودن خودشون میشن.
رامین
متاسفانه متوجه نشدن و بلیزر غول رو نابود کردن با این حماقت ولی فورد در برانکو خیلی بهتر عمل کرد
محسن
از همون اول باید میرفت چون هیچ وقت حریف جنسیس کوپه و النترا N نشد
کرگدن باواریا
اون دوتا فوقش رقیب سمند کوپه باشن 😆😆
بی نام
حق🗿👍
سوشیانت
واقعا هیچی از ماشین سرت نمیشه النترا و کامارو تو یه کلاسن آخه؟؟؟
jaghori
جالب اینه که از بین فورد موستانگ و داج چلنجر به عنوان خودروهای عضلانی، من کامارو رو بیشتر می پسندم و طراحی اش بیشتر به دلم می نشیند. ولی گویا اقبال عمومی نسبت به آن کم بوده است. سلیقه است دیگه…
JDM سابق
دوباره برمیگرده. مطمئنم
ولی برقی!!!
همشون دارن برقی میشن. کم کم باید با ماشین بازی هم خداحافظی کنیم
نسلی هستیم که تو حسرت یک ماشین خوب باید از ماشین بازی خدافظی کنیم
Mr.Lucifer
حیف که این نسل نسخه z28 نداشت
محمد
به نظر من که تصمیم عقلانی گرفته ، آینده این صنعت ماشین های خودران و برقیه ، سرمایه گذاری تو ساخت ماشین های احتراقی منطقی نیست اونم درحالی که رقبا با سرعت دارن به سمت تکنولوژی های جدید میرن
صادق پور
خداحافظ ای شعر شب های روشن
خداحافظ ای قصه ی عاشقانه
خداحافظ ای آبی روشن عشق
خداحافظ ای عطر شعر شبانه
😢😢😢😢
رامین
متاسفانه تا حدود یک دهه و نیم دیگه تعداد زیادی از موتورهای درونسوز به شکل رایج امروزی دیگه خاطره میشن مخصوصا موتورهای بالای ۳۰۰۰ سی سی
کرگدن باواریا
خوش به حال اونی که سوارش شد باهاش تاخت و بعدش فروخت…
همینطور ماشینای مورد علاقه مون میاد و بعد چند دهه فروشش رو متوقف میکنن و یا برقی میکنن یا یه جوری فیس لیفت میکنن که از جذابیتش نسبت به نسل قبل کم میشه…
این وسط فقط ما ایرانی های بیچاره دستمون بهشون نمیرسه ( خصوصا آمریکایی که خار داره)
یادش بخیر شورلت کامارو با رنگ زرد ، کوپه مورد علاقم تو دوران نوجوانیم بود
Amir mahdi @-1387
نکنه تبدیل به کراس آور بشه
AMD
احساس میکنم که تو غروب آخرین روز قرن هستم
قرنی پر از هیجان عشق و زیبایی. مرسدس و بی ام و، کامارو ، ایمپالا ، پونتیاک ، پلیموث ، بلیزر، سوپرا ، rx7، مولسان ، آلفا و لانچیا قدیمی، موتور های شش تا ۱۲ سیلندر ، تنفس طبیعی ، گیربکس دنده ای ، داشبورد آنالوگ و پر از دکمه یا یه نمایشگر کوچک ، سایز های ۵تا ۶ متری ، سدان ها ، هاچ بک های داغ ، suv افرودی ، کوپه و کروک ها ، مینی کار ها ، ماشین های نو آورانه و عجیب و بعضا جالب ، و…. همه یا از بین رفتن یا در حال از بین رفتن هستند و جا اونا کراس اوور ها و نمایشگر های اندازه تلوزیون و موتور های به ظاهر پاک برقی مسخره جاشونو گرفتن 💔😢
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
سایت پدال برگزیده مردم و داوران به عنوان بهترین سایت فارسی در حوزه خودرو از چهارمین، پنجمین و هفتمین جشنواره وب ایران است.
تلاش ما انتشار اخبار و مطالب روز حمل و نقل و وسایل نقلیه در ایران و جهان برای بازدیدکنندگان علاقهمند و ارائه و تبادل اطلاعات مفید و صادقانه در محیطی جذاب و دوستانه است. همچنین مایلیم تجربیات، دانستهها و نظرات شما را که برای همگی ما مفید و راهگشاست، بدانیم.
افتخار میکنیم که همراه ما هستید.
آیا حساب کاربری ندارید؟