wp-header-logo-744.png

مجله همراه مکانیک » ویدئو » سایر » ماشین شوتی چیست؟ + نحوه تشخیص خودروی شوتی
اگر ساکن شهرهای مرکزی ایران هستید، احتمال اینکه عبارت ماشین شوتی را نشنیده باشید، زیاد است اما اگر ساکن شهرهای مرزی در محدوده شرق، غرب و جنوب ایران هستید، احتمالا با ماشین شوتی و شوتی سوارها کاملا آشنا هستید. پیشنهاد می‌کنیم که قبل از هر چیز نگاهی به آمار تصادفات خودروهای شوتی سوار بیندازید. اگر کنجکاو هستید که با نشانه‌های یک ماشین شوتی سوار آشنا شوید، دعوت می‌کنیم تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.


 
با خواندن آنچه در مقدمه بیان کردیم، احتمالا حدس می‌زنید که شوتی سواری اقدامی خلاف قانون است. حدس شما کاملا درست است. ماشین شوتی یک خودرو سواری است که قاچاق کالا یا انسان انجام می‌دهد. این پدیده معمولا در شهرهای مرزی ایران در محدوده شرق، غرب و جنوب مشاهده می‌شود. هرچند که برای شوتی سوارها خیلی مهم نیست چه باری جابجا می‌کنند؛ اما معمولا بار این خودروها عبارت‌اند از:
 
حمل بار قاچاق خودروی شوتی
 
از جمله رایج‌ترین کالاهای قاچاق که با خودروی شوتی جابجا می‌شوند، می‌توان به مشروبات الکلی و پوشاک اشاره کرد. به‌نظر شما یک ماشین شوتی سوار چه ویژگی‌هایی دارد؟
 
به راننده خودروهای شوتی در اصطلاح رایج شوتی سوار گفته می‌شود. متاسفانه در شهرهای مرزی، شوتی سواری به‌عنوان یک شغل بین بسیاری از مردم شناخته می‌شود. هرکس که از پیدا کردن شغلی پایدار و با درآمد مناسب در شهرهای مرزی ناامید می‌شود، ممکن است که روی به این کار پرخطر بیاورد.
شوتی سواری نیاز به ویژگی‌های شخصیتی خاصی دارد. مهارت بالا در رانندگی به‌خصوص با سرعت زیاد، اولین و مهم‌ترین ویژگی شوتی سوار است. این فرد باید آماده باشد که فاصله طولانی بین شهرهای مرزی و مرکزی ایران را در کوتاه‌ترین زمان ممکن طی کند. بی‌باک بودن دومین خصوصیت راننده ماشین شوتی است. این فرد باید هر لحظه آماده اتفاقات گوناگون مانند تصادفات سنگین و تعقیب و گریز از سوی پلیس باشد.
 
رانندگی ماشین شوتی دست کمی از بازی با جان ندارد. این خودروها باید با سرعت بسیار زیاد در جاده‌های نه‌چندان مطلوب شهرهای مرزی تردد کنند. سرعت غیرمجاز در رانندگی را هم می‌توان مترادف تصادفات مرگبار نامید. بنابراین سوال اساسی این است که موتور محرک جوان‌های مرزنشین برای انتخاب شوتی سواری چیست؟
در سال 1398 یک شوتی سوار برای هر بار حمل کالا یا مهاجران غیر مجاز چیزی در حدود 1 تا 4 میلیون تومان درآمد داشت. جالب است بدانید که این عدد در حال حاضر به بیش از 13 میلیون تومان برای رسیده است. هر چند شوتی سوار به‌نوعی جان بهای خود را دریافت می‌کند؛ اما در شرایطی که بیکاری سکه رایج در شهرهای مرزی است، مقاومت کردن در برابر وسوسه چنین درآمد‌های بالایی اصلا ساده نیست.
شاید بد نباشد که خودتان را جای یک جوان 30 ساله ساکن در شهرهای مرزی بگذارید. 3 دهه از زندگی شما گذشته و علی‌رغم تلاش‌های زیاد، موفق به پیدا کردن شغلی آبرومند با درآمد مناسب نشده‌اید. آیا رانندگی خودروی شوتی با آن درآمد بالا شما را برای پذیرفتن ریسک بالای این کار ترغیب نمی‌کند؟
 
تصادف ماشین شوتی
احتمال تصادف سنگین و اسقاط شدن ماشین شوتی بسیار زیاد است. بنابراین طبیعی است که شوتی سوارها به‌سراغ خودروهای با قیمت خیلی زیاد نمی‌روند. اما در عین حال یک خودروی شوتی باید از نظر فنی در سلامت کامل به‌سر ببرد؛ چراکه لازم است بدون وقفه، مسیرهای طولانی را با سرعت‌های بالا پشت سر بگذارد. معمولا شوتی سوارها به‌سراغ خودروهای دست دوم می‌روند که از نظر فنی کاملا سالم هستند. بررسی‌های پلیس نشان می‌دهد که رایج‌ترین ماشین‌های شوتی سوار عبارت‌اند از:
یکی از ویژگی‌های مشترک این خودروها، جادار بودن کابین داخلی و صندوق عقب آن‌هاست. به‌این‌ترتیب می‌توان بار بیشتری را در آن‌ها جاساز کرد. شوتی سوارها هیچ‌گاه به‌سراغ خودروهای هاچ‌بک نمی‌روند.
 
آشنایی با ویژگی‌های ماشین شوتی حتما برای شما جالب خواهد بود. درباره جادار بودن کابین و صندوق عقب به‌عنوان یکی از ویژگی‌های خودروی شوتی بحث کردیم. داستان به همین جا ختم نمی‌شود. یک ویژگی مهم دیگر در این خودروها مشترک است.
کمک فنرهای عقب ماشین شوتی سوار چیزی در حدود 8 تا 12 انگشت بالاتر از حد استاندارد تنظیم می‌شود. ماشین‌های شوتی، بار سنگینی را جابجا می‌کنند. به همین دلیل بالا بردن کمک فنرهای عقب باعث می‌شود تا در زمان بار زدن، قسمت عقب خودرو در حالت استاندارد مانند سایر ماشین‌ها قرار بگیرد. این موضوع باعث می‌شود که هنگام تردد خودرو کمتر شک‌برانگیز شود؛ اما وقتی خودروی شوتی خالی باشد، بالا بودن کمک فنرهای عقب به‌وضوح قابل مشاهده ست.
 
ماشین شوتی سوار
 
راننده‌های ماشین شوتی سوار، بسته به تجربه ممکن است تغییرات دیگری در خودرو ایجاد کنند. به‌عنوان مثال می‌توان به تقویت موتور و ایجاد تغییر در سیستم تعلیق ماشین اشاره کرد. این تغییرات با هدف افزایش شتاب‌گیری و همچنین هندلینگ راحت‌تر ماشین به‌خصوص پیچ‌های خطرناک جاده‌ها صورت می‌گیرد. دودی کردن شیشه‌های خودرو نیز یکی از اقدامات شوتی سواران است.
یکی از نشانه‌های خودروی شوتی در جاده‌ها، انتشار دور غلیظ سفید از اگزوز آن‌هاست. معمولا با حذف کاتالیست و اضافه کردن یک سیستم دودزا در مسیر اگزوز، چنین امری محقق می‌شود. هدف از این کار، فرار راحت‌تر از دست پلیس است. با انتشار دود سفید غلیظ، عملا دید خودروهای تعقیب کننده تا حد زیادی محدود می‌شود و شوتی سوار فرصت فرار را به‌دست می‌آورد.
 
مخدوش کردن پلاک ماشین شوتی یا استفاده از پلاک خودروهای سرقتی یکی از اقدامات رایج شوتی سوارهاست. قبل از حرکت معمولا شوتی سوار سلامت فنی خودرو را چک می‌کند. معمولا صندلی‌های خودرو را نیز در می‌آورند که بار بیشتری در آن جای بگیرد. همچنین باک بنزین را به‌صورت کامل پر می‌کند. در بین راه خبری از توقف برای صرف غذا، استراحت یا رفتن به سرویس بهداشتی نیست.
شوتی سوارها برای افزایش شانس موفقی و جلوگیری از دستگیر شدن توسط پلیس، به‌صورت گروهی ماموریت‌های خود را انجام می‌دهند. یک راننده به‌عنوان راه پاک کن جلوتر از بقیه در مسیر حرکت می‌کند. این فرد وظیفه دارد که حضور پلیس در جاده را به‌اطلاع سایر رانندگان گروه برساند. معمولا از بی‌سیم برای ارتباط بین اعضای گروه استفاده می‌شود.
 
خودروی شوتی
 
تعریف محدوده سرعت مجاز نیز برای خودروی شوتی کاملا متفاوت از قوانین راهنمایی و رانندگی است. به‌ندرت پیش می‌آیند که کیلومتر شمار ماشین شوتی سوار روی عددی کمتر از 140 کیلومتر در ساعت قرار بگیرد. رانندگی با سرعت 220 کیلومتر در ساعت نیز برای شوتی سوارها موضوع عجیبی نیست. بنابراین اگر حین رانندگی در جاده‌های منتهی به‌شهرهای مرزی، خودروهایی با سرعت سرسام‌آور دیدید، خیلی تعجب نکنید.
شاید در شبکه‌های سراسری تلویزیون چندان اخبار ماشین شوتی منتشر نمی‌شود؛ اما واقعیت این است که در شهرهایی مانند بوشهر، سیستان و بلوچستان، لرستان و خوزستان، تصادفات مرگبار خودروهای شوتی تبدیل به پای ثابت اخبار محلی شده‌اند. بیکاری از یک سو و هیجان رانندگی با سرعت بالا از سویی دیگر، باعث شده تا خیلی از جوان‌های مرزنشین با انتخاب شوتی سواری، جان خود را در معرض خطر جدی قرار دهند. امیدواریم که با ایجاد اشتغال پایدار در شهرهای مرزی، در آینده نزدیک دیگر اخبار ناگوار مربوط به فوت شوتی سوارها را به دست فراموشی بسپاریم.
همراه مکانیک، همراه مطمئن شما در فرآیند خرید و فروش خودرو‌ست. این مجموعه با تجریه‌ی هزاران همراهی در خرید و با ارائه‌ی خدمات همه جانبه‌ی خودرویی، در مسیر خلق بهترین تجربه‌ی ممکن از خرید و فروش، کنار شماست.
با نصب اپلیکیشن همراه مکانیک، یک دستیار متخصص خودرویی داشته باشید و از خدمات متنوع این شرکت بهره‌مند شوید.

source
تولید محتوا

توسط autokhabari