wp-header-logo-1185.png


توقیف خودرو به معنای این است که به دلایل قانونی و مدنی خودرو از مالک گرفته شده است و تا تعیین تکلیف به پارکینگ منتقل می‌شود. البته اگر مدارک مالکیتی و هویتی را به‌همراه داشته باشید، می‌توانید پیش از رسیدن ماشین به پارکینگ، جلوی توقیف خودرو را بگیرید. منتها تمام این‌ها شرایط و قوانین خاص خودش را دارد. همراه‌مان بمانید؛ در این مطلب می‌خواهیم ببینیم توقیف خودرو به چه دلایلی انجام می‌شود و چطور می‌توانید خودرویتان را از پارکینگ ترخیص کنید.
عناوین این مطلب
طبق ماده شماره ۱۳ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی، مأموران راهنمایی‌ورانندگی می‌توانند در صورت بروز تخلفات مشخصی، خودروی فرد متخلف را با لوازم مخصوص حمل خودرو، به نزدیک‌ترین پارکینگ، ستاد یا مقر انتظامی انتقال دهند؛ تمامی هزینه‌های مربوط به حمل و نگهداری خودرو هم برعهده مالک خودرو یا فرد متخلف است.
در کل دو نوع توقیف خودرو وجود دارد:
دلایل مختلفی برای توقیف خودرو وجود دارد. شاید فکر کنید تنها پلیس راهنمایی‌ورانندگی امکان صدور دستور توقیف خودرو را دارد؛ اما در کنار پلیس راهنمایی‌ورانندگی، مراجع قضایی و پلیس اخلاقی هم می‌توانند در موارد خاص از جمله بدهکاری مالک خودرو، به‌اجرا گذاشته‌شدن مهریه و … درخواست توقیف خودرو را بدهند.
ازجمله دلایل توقیف خودرو می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
 
خبر خوب اینکه اگر در زمان حمل خودرو در محل حاضر شوید و با ارائه مدارک هویتی و مالکیتی از مأمور بخواهید خودرو را تحویل‌تان دهد، مأمور راهنمایی‌ورانندگی باید درخواست‌تان را قبول کند. بسیاری از افراد از این حق قانونی خود اطلاع ندارند و در این مواقع برای جلوگیری از انتقال خودرو به پارکینگ کاری انجام نمی‌دهند؛ در‌صورتی‌که می‌توانند با ارائه مدارک لازم، مانع انتقال خودرویشان به پارکینگ شوند.
به یاد داشته باشید:
اگر خودرو به‌دلیل توقف در مکان‌های پارک ممنوع به پارکینگ منتقل شود، آدرس و نام پارکینگ برای مالک خودرو پیامک می‌شود.
راه‌های دیگری هم برای اطلاع پیدا کردن از آدرس پارکینگ خودروی توقیفی وجود دارد؛ مثلا:
پیش از اینکه برای ترخیص خودروی توقیفی به پارکینگ بروید، ابتدا مدارک زیر را آماده کنید و در مراجعه حضوری همراه خود ببرید.
 
فرض می‌کنیم نشانی پارکینگی را که خودرویتان در آن توقیف شده است و همچنین مدارک لازم برای ترخیص را دارید. با دنبال کردن گام‌های زیر، می‌توانید خودرو را از پارکینگ ترخیص کنید:
 
از طریق اپلیکیشن «پلیس من» می‌توانید درخواست ترخیص خودرویتان را به‌صورت اینترنتی ثبت کنید. برای این کار، گام‌های زیر را دنبال کنید:
ترخیص خودرو از پارکینگ
برای ترخیص خودرو از پارکینگ باید سند سبز خودرو را به‌همراه داشته باشید. بدون این سند، امکان ترخیص خودرو از پارکینگ وجود ندارد.
اگر فردی که قرار است برای ترخیص مراجعه کند مالک خودرو نباشد، باید ابتدا وکالت‌نامه قانونی از مالک دریافت کند و سپس کارهای ترخیص را انجام دهد. به‌عبارتی، حضور مالک هنگام ترخیص اجباری است؛ مگر اینکه به فرد دیگری وکالت داده باشد.
خودرویی که در پارکینگ توقیف شده است، تنها با ارائه مدارکی که قبلا نام بردیم، به مالک خودرو یا نماینده قانونی او تحویل داده می‌شود. امکان ترخیص خودرو با قولنامه و مدارک مشابه وجود ندارد.
شما باید خودروی خود را به همان صورتی‌که به پارکینگ تحویل داده شده بود، تحویل بگیرید. درصورتی‌که هرکدام از لوازم و وسایل خودرویتان به سرقت رفته باشد، می‌توانید از متصدی پارکینگ شکایت کنید. موضوع شکایت هم «شکایت سرقت» خواهد بود. در زمان تحویل گرفتن خودرو از پارکینگ، برگه‌ای به شما داده می‌شود که لیست تجهیزات و آپشن‌های خودرو داخل آن نوشته شده است. این فهرست را به‌دقت بررسی کنید تا در زمان تحویل گرفتن خودرو اگر تغییری در وضعیت ظاهری و امکانات خودروی خود مشاهده کردید، بتوانید علیه پارکینگ شکایت کنید.
موارد زیر قابل پیگیری‌اند و امکان ثبت شکایت از پارکینگ را دارند:
 
مراکز پارکینگ خودرو
در چنین حالتی پرداخت خسارت خودرو برعهده مأمور یا مسئول پارکینگ است. همچنین، با داشتن برگه بیمه بدنه خودرو می‌توانید هزینه تعمیر و خسارت را از بیمه بگیرید.
هزینه ترخیص خودروی توقیفی شامل هزینه جرثقیل و هزینه پارکینگ به‌اضافه ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده است. خوابیدن خودرو در پارکینگ روزانه هزینه مشخصی دارد که باید آن را در تعداد روزهایی که ماشین در پارکینگ بوده است، ضرب کنید. به‌جز این، خلافی ماشین و عوارض شهرداری را هم باید پرداخت کنید.
بله، درصورتی‌که فرد وکالت‌نامه قانونی از مالک خودرو داشته باشد.
سخن آخر
توقیف خودرو به دلایل مختلفی ازجمله پارک در پیاده‌رو، تصادف منجر به آسیب و مرگ، خلافی بالا و … رخ می‌دهد. در این مطلب، به‌طور کامل مدارک و مراحل ترخیص خودرو از پارکینگ و همچنین لیست مراکز و ستادهای ترخیص خودرو در مناطق ۲۲گانه تهران را بررسی کردیم.
برایمان بنویسید که آیا تجربه‌ای از ترخیص خودروی توقیف‌شده دارید؟ ترخیص خودرو از پارکینگ چقدر طول کشید؟
چطور خودرو را در سامانه یکپارچه تغییر دهیم؟
تصادف ساختگی چطور تشخیص داده می‌شود و چه مجازاتی دارد؟
بهترین بیمه شخص ثالث را با توجه به چه معیاری انتخاب کنیم؟
انواع کارت طلایی ایران خودرو، لیست خدمات و مقایسه آن با بیمه بدنه
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.




مقالات پربازدید
مدارک، مراحل و شرایط تعویض پلاک خودرو در سال ۱۴۰۲
شرایط اسقاط خودروهای فرسوده و مراحل آن در سال ۱۴۰۲ + اخبار مرتبط
مدارک لازم برای تمدید گواهینامه رانندگی، مراحل و هزینه آن
علل استارت نخوردن ماشین و نحوه برطرف‌ کردن آن
۱۱ دلیل روشن شدن چراغ چک خودرو که باید بررسی شود
انواع صدای ماشین و ۱۲ مشکلی که می‌تواند دردسرساز شود
علت جا نرفتن دنده خودرو و یا سخت جا رفتن آن چیست؟
علت ریپ زدن ماشین در شرایط مختلف چیست؟
شرایط گرفتن معاینه فنی خودرو و مدارک لازم در سال ۱۴۰۲
نکات نوشتن قولنامه ماشین به همراه نمونه قولنامه
جدیدترین مقالات
بهترین خودروهای هیبریدی بازار ایران؛ کدام خودرو مناسب شماست؟
همه‌چیز درباره روغن ترمز خودرو؛ انواع و زمان تعویض آن
۱۶ دلیل بالا رفتن مصرف بنزین که باید بدانید
بهترین برندهای ایرانی و خارجی روغن موتور را بشناسید
استخدام تعمیرکار مکانیک؛ ۲ میلیون تومان پاداش برای معرفی کارشناس

source
تولید محتوا

توسط autokhabari