مجله همراه مکانیک » مقایسه خودرو » مقایسه ام وی ام X33S و جک S3
کراساوورهای کوچک این روزها طرفداران زیادی در بازارهای مختلف پیدا کردهاند و میشود گفت که بهتدریج جای ماشینهای سدان و هاچبک را خواهند گرفت. بازار ما هم بهواسطه حضور خودروهای مختلف چینی، از چند سال پیش شاهد حضور کراساوورهای مختلفی مثل x33s و جک s3 بوده است. البته این دو ماشین چینی رقیبان مستقیم یکدیگر محسوب نمیشوند. امویام ایکس 33 اس یک کراساوور کوچک است و جک اس 3 خودرویی در کلاس مینیکراساوورها. در حقیقت میتوان اذعان داشت رقیب اصلی جک اس 3، امویام ایکس 22 محسوب میشود. اما نزدیکی قیمت 2 خودرو موجب شده مشتریانی که قصد خرید یک شاسی بلند شهری نسبتا کوچک را دارند، به احتمال قوی بین انتخاب یکی از این دو خودرو دچار تردید خواهند شد.
بر این مبنا بهتر دیدیم در این مقاله به مقایسه x33s و جک s3 بپردازیم تا ببینیم درنهایت کدام کراساوور چینی میتواند ماشین بهتری برای مشتری ایرانی باشد. لطفا مطلب مقایسه x33s و جک s3 از همراه مکانیک را مطالعه کنید.
ام وی ام ایکس ۳۳ اس سومین فیسلیفت خانواده x33 بهحساب میآید که محصول سال ۲۰۱۶ میلادی است و شرکت مدیران خودرو آن را از سال ۹۵ به دایره تولیدات خودش اضافه کرده است. این خودرو در دو تیپ معمولی و اسپرت روانه بازار ایران شد و از سال ۹۷ به این طرف تنها تیپ اسپرت آن توسط مدیران خودرو تولید میشود. هرچند بهتازگی مدل اسپرت با فیس جدید نیز توسط این کمپانی به تولید میرسد. ستون و سقف مشکی، سپرهای اسپرت و برخی جزئیات دیگر، از جمله مهمترین شاخصههای ام وی ام x33s اسپرت بهحساب میآیند.
در سوی دیگر جک اس ۳ کرمان موتور حضور دارد که در سال 2013 میلادی توسط کمپانی جی ای سی موتورز روانه بازارهای بینالمللی شد. شرکت کرمان موتور برای آنکه خلاء وجود یک کراساوور کوچکتر از جک اس ۵ را در خط تولید خودش پر کند، بر آن شد تا این محصول را از سال 1396 به بازار ایران ارائه دهد.
جک اس ۳ از همان ابتدا که وارد بازار ایران شد، بهواسطه طراحی نسبتا نامتوازنش مورد انتقاد کارشناسان و بسیاری از مشتریان قرار گرفت. در حال حاضر هم گرچه چشم ما به ظاهر این خودرو تا حد زیادی عادت کرده و زشتیهای آن کمتر به چشم میآید، اما باز هم نسبت به خودرویی مثل ام وی ام ایکس ۳۳ اس با طراحی چهره نسبتا اسپرتتر، خیلی جذاب به نظر نمیرسد. بنابراین به احتمال زیاد شما نیز با ما همعقیده هستید که ام وی ام x33s از استایل مهیجتری سود میبرد و در مجموع خودرویی نسبتا زیباتر از جک اس ۳ حساب میآید.
در مورد طراحی کابین اما نمیتوان به این سادگیها قضاوت کرد؛ چراکه درون ام وی ام x33s با فضایی نسبتا اسپرت و مدرن مواجه هستید که المانهای چندضلعی به نحوی زیبا کنار یکدیگر قرار گرفته و در مجموع محیطی جوانپسند را برای کابین این ماشین خانوادگی پدید آوردهاند. اما طراحی داشبورد جک s3 تا حدی مدرنتر از حریف احساس میشود و با این حساب، بسته به سلیقه مشتری فضای کابین این دو خودرو از طراحی نسبتا مناسبی بهره میبرد. فاصله بین محور چرخهای جک اس ۳ حدود ۵ سانتی متر بزرگتر از ام وی ام ایکس ۳۳ اس است و بنابراین میتوان عنوان کرد که فضای پای بیشتری نصیب سرنشینان این خودرو به ویژه در ردیف عقب خواهد شد.
ام وی ام x33s به منظور تامین قوای محرکه خود یک موتور ۲ لیتری تنفس طبیعی به قدرت ۱۳۹ اسب بخار و گشتاور ۱۸۰ نیوتن متر را در کنار گیربکس اتوماتیک سی وی تی به خدمت گرفته است. بنابراین روی کاغذ شرایطی بهمراتب بهتر از موتور ۱.۶ لیتری جک s3 با قدرت ۱۰۷ اسب بخار و گشتاور ۱۵۵ نیوتن متر دارد. اما با این حال به دلیل وزن بیشتر x33، مزیت قدرت موتور بالاتر آن تا حدودی تحتالشعاع قرار گرفته و در مجموع میتوان گفت عملکرد فنی ایکس 33 اس خیلی نسبت به حریف برتر به نظر نمیرسد و اختلاف بین شتاب صفر تا صد این خودروها تقریبا حدود یک ثانیه است.
جک s3 از گیربکس سی وی تی استفاده میکند بنابراین رانندگی با آن به اندازه رقبای مجهز به گیربکس دو کلاچه و یا اتوماتیک AT چندان مهیج نخواهد بود. در این مورد X33 اس هم وضعیت مشابهی دارد اما به هر حال به دلیل قدرت موتور بالاتر میتوان گفت که تجربه رانندگی با این خودرو نسبت به محصول کرمان موتور کمی هیجانانگیزتر و جوانپسندتر خواهد بود. با این وجود برخی مشتریان نسبت به کشش ایکس33 اس در سربالاییها و همچنین میزان هماهنگی میان گیربکس و پیشرانه انتقاداتی داشتهاند.
از لحاظ کیفیت سواری و نرمی سیستم تعلیق، جک s3 بهمراتب بهتر عمل میکند و سواری نرمتری را به کاربران خود هدیه میدهد. در ضمن قدرت ترمزها در ایکس ۳۳ اس در موارد عادی قابل قبول است اما باز هم میتوان انتقاداتی به آن وارد دانست. در عین حال جک S3 در رانندگیهای معمول از ترمزهای نسبتا اطمینانبخشتری برخوردار است.
ام وی ام X33S
جک S3
مدل خودرو
4 سیلندر 16 سوپاپ
4 سیلندر 16 سوپاپ
پیشرانه
1971 سی سی
1590 سی سی
حجم موتور
134 اسب بخار در 5750 دور بر دقیقه
107 اسب بخار در 6000 دور بر دقیقه
حداکثر قدرت موتور
180 نیوتنمتر در 4300 دور بر دقیقه
155 نیوتنمتر در3500 دور بر دقیقه
حداکثر گشتاور
7 سرعته CVT
CVT
گیربکس
8.5 لیتردر100 کیلومتر
7.5 لیتر در 100 کیلومتر
مصرف سوخت (ترکیبی)
13.5 ثانیه (تقریبی)
14.5ثانیه (تقریبی)
شتاب صفر تا 100
170 کیلومتر بر ساعت
180 کیلومتر بر ساعت
حداکثر سرعت
امکانات رفاهی این دو کراساوور چینی مونتاژ داخل تقریبا همسطح بوده و تجهیزات مشابه به شرح زیر در هر دو خودرو یافت میشود: کروزکنترل، روکش چرمی فرمان با دکمههای کنترل، نمایشگرهای لمسی داشبورد (جک اس3 هفت اینچی و در ام وی ام X33S هشت اینچی)، سیستم رهیاب، دوربین، بلوتوث وUSB ، دیلایت، چراغهای مهشکن جلو و عقب، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک، تنظیم دستی صندلیها، روکش صندلی چرمی، خروجی برق ۱۲ ولت، آینههای جانبی برقی با گرمکن و سانروف.
البته در این بین جک اس 3 از سیستم چراغ خودکار یا اتولایت و همچنین دو اسپیکر بیشتر به علاوه فرمان برقی سود میبرد که در نتیجه به صورت جزئی نسبت به حریفش برتری دارد.
استفاده از ترکیب رنگ قرمز و مشکی در داخل کابین ام وی ام X33S، این خودرو را به یک خودرو اسپرت نزدیکتر کرده است. صدای داخل کابین ام وی ام X33S، در حالت ساکن از 3/45 دسیبل به 4/39 دسیبل کاهش یافته است. اولین چیزی که در خرید جک S3، توجه راننده را جلب میکند، طراحی داشبورد است که نسبت به سایر خودروها بسیار ساده و زیبا طراحی شده است.
مقایسه جک S3 و ام وی ام X33S از نظر ایمنی
نسخه فیسلیفت ۲۰۱۸ جک اس ۳ که از لحاظ ساختار تفاوتی با محصول کرمان موتور ندارد، موفق شده ۵ ستاره ایمنی موسسه چینی C-NCAP را در کارنامه خود ثبت کند؛ درنتیجه میتوان روی امنیت مناسب محصول کرمان موتور نیز تا حد زیادی حساب باز کرد. اما نتایج آزمایش ایمنی ام وی ام x33S چندان مشخص نیست؛ بنابراین نمیشود درباره امنیت این ماشین چینی به طور دقیق حرفی به میان آورد. بر این اساس تا اینجای کار و همچنین با توجه به بیشتر بودن امکانات ایمنی جک اس ۳ میتوانیم روی امنیت بالاتر محصول کرمان موتور حساب باز کنیم.
مدل خودرو
جک S3
ام وی ام X33S
تجهیزات ایمنی و حفاظت
سنسور پارک عقب، ایزوفیکس، سنسور فشار باد تایرها، ایموبلایزر، قفل مرکزی، فرمان حساس به سرعت
ايموبلايزر، قفل مركزي، سنسور پارک عقب
کیسه هوا
دو کیسه هوا (راننده و سرنشين جلو)
دو کیسه هوا (راننده و سرنشين جلو)
سیستم ترمز و پایداری
سيستم ترمز ضد قفل ABS وEBD ، کنترل توقف در سربالایی، کنترل پایداری، ترمز کمکی
ترمز EBD،ABS
جک s3 برخلاف حریفش در ابتدا خیلی مورد استقبال مشتریان ایرانی قرار نگرفت اما بهتدریج و با توجه به گرانتر شدن قیمت خودروها، توجه مشتریان ایرانی بیشتر به سوی جک اس ۳ جذب شد؛ چراکه این خودرو با قیمت نسبتا معقول در بازار حضور داشت و از لحاظ امکانات و کیفیت سواری هم در وضعیت مطلوبی نسبت به حریفان به سر میبرد. با این حساب در حال حاضر شرایط بازار این خودرو به نسبت مناسب دنبال میشود و در کنار ام وی ام x33S از رونق معاملاتی قابل قبولی در بازار خودروهای چینی نهچندان گرانقیمت برخوردار است.
در مورد جمعبندی نهایی مقاله مقایسه X33S و جک S3 میتوان اینطور نتیجه گرفت که محصول کرمانموتور یعنی جک اس ۳ در حال حاضر برتریهای بیشتری نسبت به حریف خود دارد و ارزش خرید آن کمی بالاتر است. البته ام وی ام X33S اسپرت طراحی ظاهری جذابتری دارد و از لحاظ تجربه رانندگی نیز حسی مهیجتر را به کاربر القا میکند؛ اما جک اس ۳ از مزیتهایی مثل امکانات رفاهی و ایمنی بیشتر، سواری نرم، کیفیت ساخت کمی بالاتر و استهلاک فنی کمتر برخوردار است. بنابراین با وجود آنکه اختلافات میان این دو کراساوور چینی خیلی شدید نیست، اما به طور کلی میتوان به جک اس ۳ در شرایط فعلی امتیاز بالاتری داد و آن را ماشین بهتری برای خرید دانست. البته مسلما نظر بعضی از مشتریان میتواند با نظر ما در این زمینه متفاوت باشد و ام وی ام ایکس33 را دارای ارزش خرید بالاتر بدانند.
خداییش قیافه ی جک s3 خیلی ضایع هست مثل قورباغه میمونه ولی انصافا ایکس ۳۳ تو طراحی ظاهری مدل اسپرت و نیوفیسش خیلی خوب شده
در ضمن او عزیزی که لاستیک پشت در ام وی ام رو ایراد میگیره پس باید پرادو هم بگیم بده اتفاقا این نوع طراحی ظاهر خیلی اسپورت تری داره، در صندوق هم چون به بغل باز میشه نه به بالا پس هیچ مشکلی نداره جک s3 توی آپشن(باد تایر،اتو لایت…)و ترمز بهتره اما از نظر ظاهر بیرونی و داخلی ایکس ۳۳ خیلی سره
جک s3 واقعا فوق العاده هست همه چیز تموم
مصرف سوخت عالی
زیبایی قشنگ
رانندگی راحت
خلاصه من گرفتم فوق العاده عالی
دوستان عزیز همراه مکانیک، لطفا X33S AT Sport رو با جک مقایسه کنید. اگر کسی تجربه هر دو خودرو رو داره؟ لطفا نظر بده. ممنون
درود بر مازیار عزیز
درخواست شما به لاین تخصصی تولید محتوا اعلام خواهد شد.
خب کاملا روشنه که جک اس تری خیلی خیلی از ایکس ۳۳برتروبالاتره.اولا که جک زنجیر تایم داره و اون تسمه و هر دوسال باید موتور دستکاری بشه. دوما چرخ زاپاس جک تو صندوق عقب و محفوظ هست و اون مثل ماشینای دهه شصت روی درب صندوق عقب نصبه که هم احتمال سرقت میره هم وزن سنگین لاستیک روی دره… موتور ۲۰۰۰سی سی قدیمی و کم بازده ایکس ۳۳اصلا قابل مقایسه با موتور گرین جت میتسوبیشی نیست…. اتاق جک تا صد هزار کیلومتر مثل روز اول بیصدا و اگوستیکه ولی ایکس ۳۳تو ده هزار کیلومتر مثل گاری دستی بصدا میفته… مصرف… بیشتر »
همراه مکانیک، همراه مطمئن شما در فرآیند خرید و فروش خودروست. این مجموعه با تجریهی هزاران همراهی در خرید و با ارائهی خدمات همه جانبهی خودرویی، در مسیر خلق بهترین تجربهی ممکن از خرید و فروش، کنار شماست.
با نصب اپلیکیشن همراه مکانیک، یک دستیار متخصص خودرویی داشته باشید و از خدمات متنوع این شرکت بهرهمند شوید.
