مجله همراه مکانیک » مقایسه خودرو » کوییک بخرم یا شاهین؟ مقایسه شاهین با کوییک اتومات
این مقاله از سری مقالات مقایسهای مجله همراه مکانیک را به مقایسه شاهین با کوییک اتومات اختصاص دادهایم. مقایسهای که در نگاه اول متفاوت و حتی کمی عجیب به نظر میرسد. چراکه این خودروها در دو کلاس متفاوت هستند و هرکدام مخاطبان خاص خود را دارند. اما گاهی اوقات شرایطی پیش میآید که افراد قبل از خرید یک خودرو، ناخودآگاه آن را در ذهن خود با یک محصول ارزانتر مقایسه میکنند تا ارزش خرید گزینه مدنظرشان را بسنجند.
مقایسه کوییک با شاهین هم از این دست مقایسهها است و ما امروز قصد داریم ببینیم آیا مبلغ اضافه پرداختی برای شاهین در همه حال ارزشش را دارد یا در برخی موارد میتوانیم با گزینه ارزانتر هم کار خود را راه بیندازیم؟ برای دانستن پاسخ این پرسش تا پایان مقایسه شاهین با کوییک اتوماتیک همراه ما باشید.
طراحی کوییک نسبت به یک هاچبک ارزانقیمت، قابل قبول است و یکسری المانهای بهروز و جوانپسند دارد. اما در هر صورت این خودرو یک فیسلیفت از تیبا 2 محسوب میشود و قدیمی بودن پلتفرم آن تاحدود زیادی در ظاهرش مشخص است.
در مقابل، شاهین پلت فرم بهروزتری دارد و به دلیل اینکه از ابتدا روی این پلت فرم طراحی شده است، چهرهای هماهنگ را به نمایش میگذارد. این هماهنگی باعث شده است که چهره شاهین نسبت به خودروهای داخلی همکلاس، چشمنوازتر باشد و نتوانیم ایراد چندانی از آن بگیریم.
درون کابین این دو محصول سایپا هم شاهد همین رویه هستیم. هرچند کیفیت متریال استفاده شده در داشبورد شاهین و کوییک تفاوت چندانی باهم ندارد اما نحوه طراحی اجزای داشبورد شاهین و چینش آنها کنار یکدیگر، از الگو بهروزتری پیروی میکند.
البته داشبورد کوییک اتومات هم به لطف غربیلک فرمان D کات با دکمههای کنترلی، سیستم مالتی مدیا و الگوی استوانهای برجسته صفحه نشان دهندهها، کمی جذاب است و برخلاف نسخههای دندهای، بیش از حد ساده و ارزان قیمت به نظر نمیرسد.
با این اوصاف بایستی شاهین را به عنوان خودرو برتر بخش طراحی مقایسه شاهین با کوییک اتومات بدانیم.
خوشبختانه کوییک اتوماتیک و شاهین از نظر امکانات رفاهی نسبت به کلاس قیمتی خود قابل قبول هستند و سایپا در این بخش تقریباً سخاوتمندانه عمل کرده است.
البته شاهین به لطف سانروف، آینههای جانبی تاشوبرقی، تهویه مطبوع اتوماتیک و سنسور نور، در این بخش هم دست بالاتر را دارد تا بتواند قیمت گرانتر خود را توجیه کند. ناگفته نماند که تنها برتری آپشنی کوییک اتوماتیک به شاهین دندهای، بهرهگیری از کروز کنترل است.
برای اطلاع از لیست دقیق امکانات رفاهی شاهین و کوییک اتوماتیک میتوانید به جدول زیر مراجعه کنید:
تجهیزات
کوییک اتوماتیک
شاهین G
چراغ
مهشکن جلو و عقب، دیلایت
مهشکن جلو و عقب، دیلایت، سنسور نور (اتولایت)
سیستمهای مالتی مدیا
USB، AUX، بلوتوث، نویگیشن (مسیریاب)، مانیتور 7 اینچی لمسی، 4 بلندگو
USB، AUX، بلوتوث، نویگیشن (مسیریاب)، مانیتور 7 اینچی لمسی، 6 بلندگو
رینگها
14 اینچی آلومینیومی
15 اینچی آلومینیومی
شیشه و آینه
شیشههای برقی، آینههای جانبی با تنظیم برقی
شیشههای برقی، آینههای جانبی تاشوبرقی با گرمکن
تهویه مطبوع
الکتریکی
اتوماتیک
صندلی
روکش پارچهای، تنظیم دستی صندلی راننده در 6 جهت و صندلی سرنشین جلو در 4 جهت، نگهدارنده صندلی کودک در ردیف عقب (ایزوفیکس)، صندلی عقب تاشو
روکش چرمی، تنظیم دستی صندلی راننده در 6 جهت و صندلی سرنشین جلو در 4 جهت، نگهدارنده صندلی کودک در ردیف عقب (ایزوفیکس)
سایر امکانات
کیلس استارتر، کروز کنترل، سنسور پارک عقب، سنسور فشار باد لاستیک (TPMS)، کامپیوتر سفری، دوربین دید عقب، فرمان با نیروی کمکی برقی
کیلس استارتر، سانروف، سنسور پارک عقب، سنسور فشار باد لاستیک (TPMS)، دوربین دید عقب، فرمان با نیروی کمکی برقی، کامپیوتر سفری
در بخش ایمنی مقایسه شاهین و کوییک نبایستی انتظار آپشن خیلی پیشرفتهای را داشته باشیم و به حداقل امکانات ایمنی اجباری برای خودروهای تولید داخل بسنده کنیم. با این وجود، شاهین در این قسمت هم کمی بهتر عمل کرده است و ترمزهای دیسکی محور عقب، ترمز کمکی (BAS) و کمربندهای ایمنی پیشکشنده خود را به رخ کوییک اتوماتیک میکشد.
اما برای نظر دادن در مورد وضعیت ایمنی یک خودرو، تنها آپشنهای ایمنی نقش ندارند و بایستی استحکام کلی بدنه و نحوه جذب ضربات در تصادفات هم در نظر گرفته شود. در این خصوص هم شاهین وضعیت بهتری دارد و ویدیوهای تست تصادف آن، ایمنی قابل قبولش را نشان میدهند. در حالی که کوییک هیچوقت به صورت رسمی تحت آزمایش تصادف قرار نگرفته است.
لیست کامل آپشنهای ایمنی کوییک اتوماتیک و شاهین را میتوانید در قالب جدول زیر ببینید:
تجهیزات
کوییک اتوماتیک
شاهین G
تجهیزات ایمنی و حفاظتی
سیستم ضد سرقت (ایموبلایزر)
سیستم ضد سرقت (ایموبلایزر)، کمربند ایمنی سرنشینان جلو با سیستمهای پیشکشنده و محدودکننده نیرو
کیسه هوا
راننده و سرنشین جلو (2 عدد)
راننده و سرنشین جلو (2 عدد)
سیستم ترمز و پایداری
ترمزهای دیسکی خنک شونده در محور جلو و کاسهای در محور عقب، ترمز ضد قفل (ABS)، توزیع الکترونیکی نیروی ترمز (EBD)
ترمزهای دیسکی در هر دو محور، ترمز ضد قفل (ABS)، توزیع الکترونیکی نیروی ترمز (EBD)، ترمز کمکی (BAS)
کوییک اتومات مثل دیگر خودروهای پلت فرم X200 سایپا از پیشرانه 1.5 لیتری تنفس طبیعی M15 بهرهمند است. این پیشرانه 8 سوپاپ، حداکثر قدرت 87 اسب بخار و حداکثر گشتاور 128 نیوتن متر را تولید و از طریق یک گیربکس اتوماتیک ضریب متغیر (CVT) به محور جلو این هاچبک اقتصادی منتقل میکند.
مصرف سوخت ترکیبی و شتاب صفرتاصد کوییک اتوماتیک هم به ترتیب برابر با 7.7 لیتر در صد کیلومتر و 13.6 ثانیه است.
مهندسان سایپا برای شاهین هم به سراغ موتور کوییک رفته و با اضافه کردن سیستم توربوشارژر و یکسری تغییرات جزئی، پیشرانه M15 TC را طراحی کردهاند. این پیشرانه 1.5 لیتری، حداکثر قدرت 109 اسب بخار و حداکثر گشتاور 178 نیوتن متر را تولید و از طریق یک گیربکس 5 سرعته دستی به محور جلو شاهین منتقل میکند.
شاهین دندهای برای طی هر 100 کیلومتر مسافت در سیکل ترکیبی به 7.2 لیتر سوخت نیاز دارد و شتاب صفرتاصد 13.2 را ثبت میکند.
بعد از مرور اعداد و ارقام کاتالوگی، مقایسه کوییک اتوماتیک با شاهین را با بررسی تجربه رانندگی این دو خودرو ادامه میدهیم. در خصوص فضای کابین، کوییک در مقیاس یک هاچبک شهری وضعیت قابل قبولی دارد اما طبیعی است که شاهین به عنوان یک سدان، فضای بسیار بزرگتری را در اختیار سرنشینان و بار همراه آنها قرار میدهد.
در بحث کیفیت سواری و هندلینگ با وجود تشابه ساختار سیستم تعلیق هر دو خودرو، شاهین نمره بالاتری میگیرد. چراکه پلت فرم بهروزتر و فاصله محوری بیشتری دارد. البته عایقبندی کابین هیچکدام از این دو محصول سایپا تعریفی ندارد و در دورهای بالا، صداهای آزاردهندهای به درون کابین نفوذ خواهد کرد.
در بحث عملکرد فنی هم شاهین به لطف قدرت بیشتر پیشرانه، ارائه حداکثر گشتاور در دور پایین و بهرهگیری از گیربکس دندهای، برتری قاطعی نسبت به کوییک اتوماتیک دارد. البته اگر به دنبال راحتی بیشتر در رانندگی باشید، قطعاً کوییک به لطف گیربکس اتوماتیکش، خودرو برتر خواهد بود.
به پایان مقایسه شاهین با کوییک اتومات رسیدیم و وقت آن است که ببینیم در نهایت کدام یک از این دو محصول سایپا ارزش خرید بیشتری دارد.
با مرور مطالب گفته شده، متوجه خواهیم شد که شاهین تقریباً در تمامی پارامترها، مثل طراحی، آپشن، کیفیت سواری، ایمنی و عملکرد فنی، دست بالاتر را دارد. البته این برتری رایگان به دست نیامده است و برای خرید شاهین از بازار، باید حدود 35 درصد بیشتر از کوییک اتوماتیک هزینه کنید.
با این اوصاف اگر توانایی پرداخت این هزینه بیشتر را دارید و یک خودرو چندمنظوره میخواهید، شاهین ارزش خرید بالاتری دارد. اما اگر بیشتر استفاده شما از خودرو، درون شهری است و یا حتی یک خودرو رده بالاتر برای خارج از شهر در اختیار دارید؛ کوییک اتومات به دلیل ابعاد کوچکتر و گیربکس اتوماتیک، انتخاب بهتری خواهد بود.
در پایان مقایسه شاهین با کوییک اتومات توجه شما را به جدول مقایسه سریعالسیر این دو خودرو جلب میکنیم:
ویژگیها
کوییک اتوماتیک
شاهین G
حجم موتور (cc)
1503
1497
تنفس موتور
طبیعی
پرخوران توربوشارژر
تعداد سیلندر
4
4
قدرت موتور
87 اسب بخار در 5300 دور
109 اسب بخار در 5000 دور
گشتاور
128 نیوتنمتر در 4300 دور
178 نیوتن متر در 2500 دور
گیربکس
اتوماتیک ضریب متغیر (CVT) با قابلیت تیپترونیک 6 سرعته مجازی، مجهز به حالتهای اسپرت و برفی
5 سرعته دستی
شتاب صفر تا صد (S)
13.6 ثانیه
13.2 ثانیه
مصرف سوخت ترکیبی
7.7 لیتر در صد کیلومتر
7.2 لیتر در صد کیلومتر
فضای صندوق (L)
225.6
422
وزن (Kg)
1105
1270
برتریهای کوییک اتوماتیک
برتریهای شاهین
همراه مکانیک، همراه مطمئن شما در فرآیند خرید و فروش خودروست. این مجموعه با تجریهی هزاران همراهی در خرید و با ارائهی خدمات همه جانبهی خودرویی، در مسیر خلق بهترین تجربهی ممکن از خرید و فروش، کنار شماست.
با نصب اپلیکیشن همراه مکانیک، یک دستیار متخصص خودرویی داشته باشید و از خدمات متنوع این شرکت بهرهمند شوید.
