بازار لاستیک ایران در سالهای اخیر شرایط ناهنجار را تجربه کرده است و در سال 1402 به شرایط بدی منجر شد. دولت نیز با تصمیمی فوری به سود واردات لاستیک تا پایان سال 1402 محدودیت 6 درصدی را تعیین کرد.

اعمال این محدودیت، مزیت تیری را برای واردکنندگان فراهم کرد تا انواع لاستیک را 22 درصد ارزان‌تر از گذشته وارد کنند. این اقدام در راستای کاهش تعرفه واردات لاستیک به 28 درصد مورد استفاده بوده است.

با توجه به شرایط موجود در بازار، تصمیم دولت در حال حاضر بهترین گزینه برای مدیریت بازار است. کمبود تایر باعث شده است که تولیدکنندگان لاستیک قیمت کالا را افزایش دهند. اکثر تایرهای موجود در بازار، مدل سال 2022 را دارند و به سهولت به کشور وارد شده‌اند.

در حال حاضر تا پایان سال 1402، کوتاه‌مدت این کاهش تعرفه می‌تواند به بازار توازن ببخشد. اما می‌توان گفت که این اقدام موقت نمی‌تواند نیاز کامل کشور را در این مدت تأمین کند، به‌خصوص در بخش خودروهای سنگین نیاز به زمان بیشتر دارد.

توسط autokhabari.ir