به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، مستند «راش شرقی» به کارگردانی مسعود کارگر روایتی متفاوت از یکی از چالش‌های مهم محیط زیستی در شمال ایران است. این مستند در هفتمین جشنواره تلویزیونی مستند حضور دارد و از شبکه مستند سیما پخش شد.

پروژه تله‌‌‌کابین گرگان در قالب طرح «پارک جنگلی ناهارخوران» به مساحت 602 هکتار که از سال‌‌‌‎ها پیش مطرح شده، موافقان و مخالفانی دارد. از یک سو، مسوولان استانی اجرای این پروژه را باعث رونق گردشگری استان می‌‌‌دانند و از سوی دیگر، مخالفان زیست محیطی هم مسائلی را مطرح می‌کنند که جای تامل دارد. مستند راش شرقی سراغ این موضوع رفته است.

کارگر با اشاره به موضوع اصلی این مستند گفت: سوژه این مستند درباره تله کابین شهر گرگان است که حرف و حدیث‌های زیادی در طول سال‌های اخیر داشته است. شهرداری گرگان سالهاست که می‌خواهد در جنگل‌های آن منطقه تله کابین احداث بکند، اما فعالان محیط زیست مخالف این موضوع هستند. در این فیلم مستند سراغ هر دو طرف رفته‌ایم و دلایل آنها را می‌شنویم.

وی اضافه کرد: سوال اصلی این مستند این است که آیا تصمیم شهرداری برای احداث تله کابین درست است یا خیر؟ کسانی که موافق این کار هستند، نگاه توسعه‌ای دارند و به همین دلیل ما هم در زیرلایه این فیلم نگاهی به مقوله پیشرفت و توسعه داریم. از سویی دیگر، فعالان محیط زیستی معتقدند که این پروژه اثرات زیست محیطی خطرناکی بر جنگل‌های هیرکانی منطقه گرگان دارد و به همین دلیل با این کار مخالفند. مستند ما گوش شنوای سخنان هر دو طرف شده است.

وی با اشاره به ایده شکل‌گیری این سوژه گفت: همواره به موضوعات توسعه‌ای علاقه داشته‌ام و دنبال پاسخ این پرسش هستم که چگونه می‌توان پیشرفت کرد؟ از سویی دیگر موضوعات محیط زیستی نیز یکی از علاقه‌مندی‌های من است. همه ما می‌دانیم که محیط زیست از چه اهمیت زیادی برخوردار است و نباید تخریب شود اما گاهی اوقات پیشرفت کردن در تضاد با این موضوع قرار می‌گیرد. بنابراین سوال اصلی مستند «راش شرقی» این است که چگونه می‌توان پیشرفت کرد بدون آنکه آسیبی به محیط زیست وارد شود؟

این مستندساز خاطرنشان کرد: نکته مهمی که در این مستند به چشم می‌خورد این است که وقتی پای صحبت هر دو طرف می‌نشینید و دلایل هرکدام را می‌شنوید می‌بینید که ظاهراً هر دو طرف منطقی صحبت می‌کنند. ما بین هر دو گروه در رفت‌ و آمد هستیم تا چراغی بر این موضوع بیندازیم و گرهی را بگشاییم. برای مثال وقتی با کسانی که در شهرداری هستند صحبت می‌کنید به‌گونه‌ای حرف می‌زنند که با احداث این تله کابین هیچ مشکلی به وجود نمی‌آید، اما زمانی که با مخالفین طرح صحبت می‌کنید می‌بینید که به جنبه‌های دیده‌نشده‌ای نظر دارند که در آن طرح کلی مورد توجه قرار نگرفته است.

او درباره اینکه آیا موانعی برای ساخت این مستند وجود داشته است یا خیر، گفت: برای ساخت این مستند با مشکل جدی روبه‌رو نبودیم چرا که هر دو طرف دوست داشتند حرف‌هایشان شنیده شود. باید منتظر ماند تا ببینیم این مستند چه تاثیری در روند این موضوع خواهد داشت.

کارگر در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا این مستند به دنبال اثرگذاری است یا تنها به روایت یک اتفاق فکر می‌کند، گفت: حتماً به اثرگذاری فکر می‌کنیم؛ اکنون همزمان با پخش تلویزیونی این مستند چندین اکران خصوصی دیگر نیز داریم که حتماً میزان اثربخشی این مستند را مشخص می‌کند. شیوه روایت این مستند به گونه‌ای است که واکنش‌های مختلفی را به همراه خواهد داشت.

انتهای پیام/

source

توسط autokhabari.ir