به گزارش خبرگزاری تسنیم، آیین نکوداشت هفته پژوهش با حضور پیمان جبلی (رئیس سازمان صداوسیما)، حسین رضی (قائم مقام اقتصادی رئیس سازمان صداوسیما) و عبدالحسین خسروپناه (دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و پژوهشگران این رسانه) در استودیو شماره یک ساختمان شهدای رادیو برگزار شد.

پیمان جبلی در این آیین تأکید کرد: ما در دوره تحولی رسانه ملی باید بپذیریم نقش فکر، رصد و پژوهش بر هر کار دیگری اولویت دارد. تا زمانی که برنامه‌سازی ما بدون توجه به این رصد باشد ممکن است به عکس خود عمل کند. رسانه ملی قطعا باید به دنبال جذب مخاطب و تولید برنامه‌های پرمخاطب باشد اما باید توجه کرد که برنامه پرمخاطبی که غذای آلوده می‌دهد قطعا پرضررتر از برنامه کم مخاطبی است که غذای سالم می دهد.

او با اشاره به اینکه اگر شناخت دقیق و پژوهش نباشد هیچ تولیدی به جامعه هدف نخواهد رسید، تصریح کرد: هر برنامه‌ساز با هرگونه برنامه‌سازی، اگر توجهی به پژوهش نداشته باشد، کارش غیر از هدر دادن اموال چیز دیگری نیست. تا زمانی که ما در رسانه ملی شناخت دقیق و به‌روز شده از نیازها و تحولات جامعه نداشته باشیم، هیچ تولیدی به جامعه هدف نخواهد رسید. ما در رسانه ملی در گزار تحول فناوری رسانه‌های جمعی که نوظهورند به سر می‌بریم که اگر توجهی به آن نداشته باشیم قطعا از قافله عقب می‌مانیم؛ به عنوان مثال در مورد همین فساد اخیر، اگر بخواهیم برنامه‌سازی کنیم، باید ببینیم جامعه چه فکری می‌کند و چه کسی می‌تواند کمک کند، قطعا مرکز تحقیقات می‌تواند کمک کند. این ارتباط هر چه تنگاتنگ باشد می تواند بیشتر کمک کننده شود.

رئیس صداوسیما در پایان گفت: رسانه زمانی اثرگذار است که صرفاً به دنبال اندازه‌گیری مخاطب نباشد در این صورت برنامه‌سازی ما را تک بعدی می‌کند. در کنار آن باید افکارسنجی دقیق صورت بگیرد و برنامه‌ساز ببیند که چقدر به اهداف تعیین‌شده‌اش دست یافته است.

محسن شاکری‌نژاد رئیس مرکز تحقیقات صداوسیما در این مراسم به دوره تحولی اشاره کرد که رسانه ملّی در دومین سال آن قرار دارد؛ او در این باره گفت: باید به سمت تحول حرکت کنیم و گریزی از این نداریم و مقدمات آن هم پژوهش است. ما در مرکز تحقیقات تمام تلاش‌مان را به کار بردیم تا پژوهش در خدمت تحول، محتوا و آنتن رسانه ملی قرار بگیرد و امروز ما شاهد این هستیم. امروز اگر دنیا را رصد کنیم شاید بالاترین میزان مخاطب کشوری مثل آمریکا سه درصد بیشتر نباشد و این در مقایسه با مخاطبان رسانه ملی قابل قیاس نیست.

او افزود: کدام کشور دنیا را می‌بینید با وجود رهاشدگی در فضای مجازی این میزان مخاطب داشته باشد، عده‌ای نمی‌خواهند نقاط قوت را ببینند، اما صد البته به تغییر نیاز داریم و گریزی از این نداریم. امیدواریم به عنوان دیده‌بان رسانه ملی بتوانیم به حوزه تحول و تحقق این ضرورت کمک کنیم.

عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در این مراسم به اثربخشی برنامه‌هایی که زمانی در صداوسیما پرمخاطب بودند، اشاره کرد:رسانه ملی در رشد برخی ژانرها از جمله ژانر دینی تاثیرگذار بوده است. حتی برخی از کشورها در سینمای هالیوود از ایران الگو گرفتند. درست است سینمای دینی را هالیوود شروع کرد اما صداوسیمای ما موفق شد یک تأثیرگذاری دینی داشته باشد. «گستره شریعت» یا «زاویه» انصافا برنامه‌هایی اثربخش بودند یا برنامه «نقد سیما» در شبکه یک که خیلی مؤثر بود و بیننده داشت. همچنین برنامه «زندگی پس از زندگی» خیلی مؤثر بود. ممکن است مخاطبان حتی خبر 20 و 30 را نبینند اما برنامه های این‌چنینی را می‌بینند. برنامه‌هایی که زندگی فرد را متحول کرده‌اند. چرا باید این برنامه‌ها را دست کم بگیریم.

او در بخشی از صحبت‌های خود واکنشی به برخی از انتقادات نسبت به صداوسیما داشت و گفت: عجیب است بعضی آقایان انتقادات عجیب غریبی دارند که در برنامه تلویزیونی پخش هم می‌شود و آن اینکه که گویا صداوسیما هیچ خاصیتی ندارد و کارهای اثربخش و مفید را نمی‌بینند که واقعا کارِ اخلاقی نیست. در حالی که صداوسیما کارنامه مثبتی دارد. صداوسیما در پرورش مستندسازان ایرانی نقش بسزایی داشته است اما نقص‌ها را هم بشناسیم و به راحتی همدیگر را تخریب نکنیم.

وی ادامه داد: صداوسیما باید از دو جهت برنامه‌سازان و مخاطبان جذب حداکثری داشته باشد. برنامه‌سازان نباید فاصله بگیرند آنها عضو خانواده صداوسیما هستند. اگر به دلایلی بینندگان سازمان کم شده به این دلیل نیست که برنامه‌سازی ندارند، بلکه باید گفت انقلاب سکوها واقعیتی است که مشتری سینما هم کم شده است. اگر جذب حداکثری برنامه‌سازان و مخاطبان هدف باشد، موفق خواهد بود.

او با اشاره‌ای به جایگاه اصالت فرهنگ ایرانی اسلامی بر توجه به موسیقی ایرانی در تلویزیون اشاره کرد و گفت: ما در سیما باید اصالت را به موسیقی ایرانی بدهیم. اگر دائما موسیقی راک، متال و هوی متال پخش شود موسیقی ایرانی ترویج نشده است. موسیقی مبتی بر ریاضیات است و ریاضیات مبتنی بر الهیات. وقتی می‌گوییم اصالت ایرانی اسلامی یعنی هنر و موسیقی ایرانی اسلامی.

در پایان این مراسم با حضور رئیس صداوسیما از پژوهشگران برتر تقدیر به عمل آمد.

انتهای پیام/

source

توسط autokhabari.ir