شرکت انگلستانی آریل موتور از نسل دوم خودروی نومد (Nomad) پردهبرداری کرد. این نسل در مقایسه با نسل اول، از لحاظ قدرت پیشرانه و توانمندیهای آفرود ارتقا پیدا کرده و لذت رانندگی بیشتری را ارائه میکند. اگرچه از لحاظ ظاهری تفاوتهای بسیار کمی بین دو نسل دیده میشود، اما نومد ۲ کاملاً از نو طراحی شده و در بخش فنی بسیار متفاوت از مدل رونمایی شده در سال ۲۰۱۵ است.
فقط سه قطعه مشترک
آنطور که شرکت آریل موتور اعلام کرده، فقط و فقط ۳ قطعه از نسل اول به نومد ۲ انتقال پیدا کرده است. به غیر از این سه قطعه، سایر قطعات جدید هستند. در نسل دوم فاصله محوری به اندازه ۴۸ میلیمتر و طول اکسلها ۵۰ میلیمتر رشد دارد.
مشخصات فنی آریل نومد ۲
بدون شک شاخصترین تغییر آریل نومد ۲ استفاده از یک موتور جدید برای تامین نیرو است. شاید بدانید موتور نسل اول نومد از شرکت هوندا خریداری شده بود؛ اما در نسل دوم آریل به سراغ شرکت فورد رفته و از موتور اکوبوست ۲.۳ لیتری آن در محصول جذاب خود بهره گرفته است. این موتور در اصل به فورد فوکوس ST تعلق دارد.
با بازنگریهایی که مهندسان در ECU انجام دادهاند، این موتور میتواند ۳۰۵ اسب بخار قدرت و ۵۸۰ نیوتن متر گشتاور تولید کند. نکته جالب اینکه امکان تنظیم میزان خروجی در سه حالت وجود دارد. با این میزان خروجی، نومد ۲ قدرتمندتر از نومد ۱ است، اما کماکان در ردهای پایینتر از مدل تولید محدود نومد R قرار میگیرد.
موتور نصب شده در قسمت میانی شاسی، از سیستم مکش جدیدی بهره میبرد و توسط رادیاتوری بزرگتر خنک کاری میشود. برای محافظت از اینترکولر در برابر گرد و غبار یا ذرات ریز ناشی از حرکت در مسیرهای آفرود، از فیلتر هوای دوگانه در نومد ۲ استفاده شده است. علاوه بر اینها باید گفت که برای راحتی خیال راننده در مسیرهای آفرود، ظرفیت باک با افزایش ۴۰ درصدی به ۷۰ لیتر رسیده است. در صورت پر بودن باک میتوان تا ۸۸۵ کیلومتر مسافت را بدون نیاز به سوختگیری مجدد طی کرد.
علاقه مندان میتوانند آریل نومد ۲ را با گیربکس ۶ سرعته دستی یا جعبه دنده شش سرعته سکوئنشال سفارش دهند. در این خودروی جذاب، نیرو با کمک دیفرانسیل لغزش محدود به سمت چرخهای محور عقب ارسال میشود.
با اتکا به این قوای محرکه قدرتمند، نومد ۲ صفر تا ۶۰ مایل یا ۹۷ کیلومتر بر ساعت را در زمان ۳.۴ ثانیه طی میکند. در مسیر مستقیم هم این باگی جذاب توانایی دستیابی به حداکثر سرعت ۱۳۴ مایل یا ۲۱۶ کیلومتر بر ساعت را دارد.
شاسی و ترمزهای قوی تر
آریل موتور تاکید میکند شاسی ضخیمتر نومد ۲ تا ۶۰ درصد مقاومت پیچشی بیشتری دارد. سیستم تعلیق این خودرو در حالت استاندارد از نوع دوبل جناقی انتخاب شده و تمامی قطعات مربوطه ساخت برندهای مطرح هستند.
بدیهی است که خودرویی با موتور قدرتمند، به ترمزهای قوی نیز نیاز دارد. ترمزهای به کار رفته در نومد ۲ تا ۴۰ درصد بزرگتر هستند و راننده میتواند میزان توزیع نیرو را بسته به حالت دلخواه خود تنظیم کند. علاوه بر این، عملکرد سیستمهای دیگری مثل لانچ کنترل، سیستم کنترل چسبندگی و ترمز ABS نیز قابل تنظیم هستند. بسته به نیاز میتوان از رینگها و تایرهای مختلف در نومد ۲ استفاده کرد. اندازه رینگهای ساخته شده برای این خودرو بین ۱۶ تا ۱۸ اینچ متغیر است.
سایمون ساندرز بنیانگذار و مدیرعامل آریل موتور، نومد ۲ را خودرویی هم مناسب برای رالی و هم مناسب برای استفادههای روزمره توصیف میکند. وی هدف اصلی از ساخت این باگی توانمند را نشاندن لبخند رضایت روی چهره راننده عنوان کرده است، قابل توجه جرمی کلارکسون!
قیمت آریل نومد ۲
نسل دوم آریل نومد با بیش از ۱۰۰ آپشن قابل سفارش است، از این رو مشتریان میتوانند خودروی خود را تا حد زیادی شخصیسازی کنند. نومد ۲ در کارخانه آریل موتور واقع در شهر سامرست انگلستان تولید میشود. برای این اسباب بازی مخصوص بزرگسالان قیمتی برابر با ۶۷,۹۹۲ پوند تعیین شده؛ با نرخ روز ارز این رقم معادل حدوداً ۵.۱ میلیارد تومان است!
مروری بر تاریخچه آریل موتور
شرکت آریل موتور یک خودروساز بریتانیایی است که در سال ۱۹۹۱ توسط سایمون ساندرز تأسیس شد. این کمپانی با تمرکز بر نوآوری و عملکرد، توانسته است خودروهایی با وزن کم و قدرت بالا تولید کند.
آریل موتور از مواد سبک مانند فیبر کربن و آلومینیوم در ساخت خودروهای خود استفاده میکند تا وزن خودروها را به حداقل و عملکرد آنها را به حداکثر برساند. این شرکت تاکنون ۴ محصول را معرفی کرده که عبارتند از اتُم، Ace، نومد و هایپرکار.
اتم که اولین خودروی اسکلتی جهان با مجوز حرکت در مسیرهای عمومی است، در سال ۲۰۰۰ معرفی شده و کماکان در نسلهای جدید تولید میشود. نسل اخیر این خودرو مثل نسل اول نومد نیروی خود را از موتور ساخت هوندا دریافت میکند. Ace یک موتورسیکلت اسپرت با موتور ۱۲۳۷ سی سی است که موتور آن هم از شرکت هوندا خریداری شده؛ هایپرکار نیز یک خودروی اسپرت با پیشرانه الکتریکی است که در سال ۲۰۱۷ معرفی شد.
source