لکسوس RX350 محصولی نسبتا لوکس از شرکت ژاپنی تویوتا است که در کشور سازنده با نام تویوتا هریر نیز شناخته می‌شود. نسل اول این خودرو در سال ۱۹۹۸ وارد بازار شد و توانست فروش بالایی را در بازار مهمی همچون ایالات متحده تجربه کند. اما با شروع ممنوعیت واردات خودرو به بازار ایران از سال ۱۳۹۷ از بازار صفر به بازار خودروهای کارکرده به‌ویژه برای خودروهای خارجی حرکت کرد.

تاکنون چهار نسل از لکسوس RX روانه بازار شده که نسل‌های دوم، سوم و چهارم آن نمایندگانی را به ایران ارسال کردند. البته لکسوس RX350 فقط در نسل دوم و سوم مهمان جاده‌های ایران شد که با توجه به برخورداری از امکانات مناسب و کیفیت ساخت بالا بعلاوه توان فنی مطلوب، خیلی زود موردتوجه اقشار مرفه جامعه ایران قرار گرفت. لکسوس آر ایکس ۳۵۰ نسل دوم ابتدا با مدل‌های ۲۰۰۷ و ۲۰۰۸ به خیابان‌های کشورمان راه پیدا کرد اما دیری نپایید که نسل سوم این خودرو با ظاهری نسبتا جذاب‌تر در سال ۲۰۰۹ از راه رسید و تا سال ۲۰۱۲ به حضور خود با همان شمایل ادامه داد. سال ۲۰۱۳ نیز نمونه نیوفیس لکسوس RX350 به مشتریان ایرانی عرضه شد که تغییراتی نظیر استفاده از جلوپنجره بزرگ دوکی‌شکل و برخی به‌روزرسانی‌های دیگر در آن قابل مشاهده بود. باید بدانید لکسوس RX350 مدل ۲۰۱۳ آخرین نمونه‌های این خودرو در بازار ایران هستند؛ چرا که نسل چهارم RX فقط با مدل لکسوس RX200T به بازار کشور راه پیدا کرد. این خودرو در دو نسخه معمولی و اسپرت روانه بازار ایران شد که نسخه معمولی با نام RX350 و نسخه اسپرت با اسم RX350 FSport شناخته می‌شود. مشخصات لکسوس RX350 از نظر فنی و طراحی در این دو مدل یکسان است و فقط نسخه اسپرت آپشن‌های بیشتری دارد.

مزایا و معایب

+ کابین جادار

+ دوام فنی مطلوب

+ شتابگیری تقریبا چالاک

+ کیفیت ساخت بالا

+ سواری نرم و راحت

+ امکانات رفاهی مناسب

+ ایمنی بالا

+ خدمات پس از فروش گسترده ایرتویا

– واردات محدود

– هزینه نگهداری بالا

– سفتی صندلی‌ها

مشخصات فنی

لکسوس RX350 مدل ۲۰۱۳ نیروی مورد نیاز خود را از یک قلب تپنده ۶ سیلندر به حجم ۳.۵ لیتر دریافت می‌کند و آن را از طریق گیربکس اتوماتیک ۸ سرعته و دو دیفرانسیل هوشمند با قفل مرکزی دستی به سوی تمامی چرخ‌ها می‌فرستد. این مشخصات لکسوس RX350 موجب شده تا این خودرو با وزن حدود ۱۹۷۰ کیلوگرم بتواند در ۷.۸ ثانیه از حالت توقف کامل به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت دست پیدا کند که شتاب نسبتا مطلوبی به نظر می‌رسد. همچنین بیشینه سرعت این خودرو ژاپنی ۱۸۰ کیلومتر بر ساعت و حدود ۹.۹ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر، میانگین مصرف سوخت نسل سوم لکسس RX350 است.

ناگفته نماند که در مشخصات لکسوس RX350 مدل (۲۰۰۹ تا ۲۰۱۲ نسل سوم) گیربکس ۶ دنده اتوماتیک دیده می‌شود و عملکرد فنی آن اندکی با نسخه نیوفیس تفاوت دارد.

مشخصات کلی

ابعاد و ظرفیت ‌ها

طول

۴۷۷۰ میلیمتر

عرض

۱۸۸۵ میلیمتر

ارتفاع

۱۷۲۰ میلیمتر

فاصله محورها

۲۷۴۰ میلیمتر

وزن خالص

۱۹۷۰ کیلوگرم

تعداد سرنشین

۵ نفر

ظرفیت صندوق عقب

۱۱۳۲ لیتر

حجم مخزن سوخت

۷۳ لیتر

قطر رینگ

۱۸ – ۱۹ اینچ

طراحی ظاهری

طراحی لکسوس RX350 مدل ۲۰۱۳

حالا دیگر سال‌ها از ارایه زبان طراحی جدید محصولات لکسوس که در آن از هنر سنتی اوریگامی ژاپن الهام گرفته می‌شود، گذشته است. سبک طراحی تولیدات لکسوس امروزه آمیخته‌ای از اشکال هندسی گوشه‌دار با زوایای نسبتا تندوتیز به همراه استفاده هنرمندانه از خطوط انحنادار است که در عین حال جلوه‌های اسپرت، مهیج و عامه‌پسند را برای محصولات این خودروساز لاکچری به ارمغان می‌آورد.

اما در گذشته نه‌چندان دور اثر چندانی از این شیوه طراحی در تولیدات کمپانی لکسوس به چشم نمی‌خورد؛ این موضوع را می‌توانید با نگاه به لکسوس آر ایکس مدل ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۲ به ‌خوبی مشاهده کنید؛ در این خودرو یک شاسی بلند نسبتا حجیم طرف هستید که به استثنای طرح چراغ‌ها، زوایای خشن و شکسته چندانی در آن مشاهده نمی‌شود. با این حال به نظر می‌رسد که جرقه‌های الهام‌گیری از هنر سنتی اوریگامی ژاپنی در همین دوران زده شده و بعدها به صورت گسترده‌تر به منبع الهام‌بخش اصلی طراحان شرکت لکسوس تبدیل شده باشد. فرم کلی بدنه نیز به اندازه محصولات امروزی لکسوس حجم‌پردازی نشده و چندان عضلانی به نظر نمی‌رسد.

سبک طراحی متمایز لچکی انتهایی پنجره‌ها در نمای جانبی لکسوس RX350 مدل ۲۰۱۳ متمایز و جالب‌توجه به نظر می‌رسد. بخش عقب نیز ضمن ارائه نمایی هماهنگ با سایر قسمت‌ها، از طراحی قابل قبول و خوشایند در قیاس با محصولات هم‌دوره خود سود می‌برد. در مجموع باید گفت طراحی لکسوس RX نسل سوم در زمان عرضه کاملا قابل قبول بود و به عنوان یک کراس اوور نسبتا لوکس توانسته توجه مشتریان ثروتمند آن دوره را به خود جلب سازد. در حال حاضر نیز بعید است کسی نسبت به ظاهر این کراس اوور، به‌ویژه نسخه نیوفیس ۲۰۱۳ انتقادی داشته باشد. به خصوص که محصولات کره‌ای نظیر سانتافه و سورنتو نیز در آن دوران از شمایل مدرن و امروزی خود برخوردار نبودند.

طراحی داخلی

کابین لکسوس RX350 مدل ۲۰۱۳

پس از ورود به کابین لکسوس RX350 نسل سوم متوجه خلاقیت طراحان به‌ویژه در ترسیم نمای داشبورد و کنسول میانی آن خواهید شد. طرح متمایز در کنسول میانی و محل جای‌گیری اهرم تعویض دنده در ارتفاع بالاتر از معمول، سبب شده تا از لحاظ ارگونومیک و آسایش راننده وضعیت بهتری برای کاربر به وجود آید. طرح کنسول میانی داشبورد حالتی مواج‌گونه دارد و پنل سیستم مالتی مدیا و تهویه به فرمی خلاقانه روی داشبورد جانمایی شده‌اند. استفاده از تریم چوبی در نقاط مختلف کابین نیز درجه لوکس بودن فضای داخلی این خودرو را به نسبت ارتقا بخشیده است.

استفاده از متریال مرغوب در قسمت‌های مختلف کابین یکی دیگر از ویژگی‌های مثبت مشخصات لکسوس RX350 در بخش طراحی به شمار می‌آید که با توجه به حد انتظارات از این خودرو چندان نیز نمی‌توانست دور از ذهن باشد. فرم صندلی‌ها نسبتا مناسب و ارگونومیک به نظر می‌رسد، اما خشکی آنها به‌ویژه صندلی‌های عقب می‌تواند در بلندمدت برای سرنشینان کمی آزاردهنده باشد. صندلی‌های ردیف اول و دوم فضای کافی به سرنشینان خود اختصاص داده و آسایش قابل قبولی برای آنها از این جهت به ارمغان می‌آورند. درمجموع باید عنوان داشت که کابین لکسوس RX نسل سوم از لحاظ طراحی و کیفیت در سطح بالایی قرار داشته و محیطی جادار را در اختیار خانواده‌ها می‌گذارد. منتهی سفت بودن صندلی‌ها در قیاس با رقیبان می‌تواند یک نمره منفی در کارنامه لکسوس آر ایکس ۳۵۰ به حساب آید.

آپشن ها و امکانات

لکسوس آر ایکس ۳۵۰ مدل ۲۰۱۳ در قالب دو مدل معمولی و اسپرت به بازار کشور راه پیدا کرد.

کروز کنترل، کنترل ایستایی در سربالایی، کنترل کشش و پایداری، سنسور جلو و عقب، سنسور باران، سنسور فشار باد تایر، رادار تصادف جلو، ترمز کمکی، چراغ شور، نمایشگر ۸ اینچی مولتی مدیا، نویگیشن، دوربین عقب، ۱۰ ایربگ (راننده و سرنشین جلو، زانویی راننده و سرنشین جلو، پرده‌ای، جانبی جلو و عقب)، ورود و استارت بدون کلید، سیستم تهویه اتوماتیک دوگانه، صندلی برقی راننده و سرنشین جلو با نتظیم گودی کمر و حافظه و سانروف از امکانات نسخه معمولی لکسوس RX350 است.

مدیریت خودرو دینامیکی، ارتفاع نور اتومات، پدال شیفتر، هداپ دیسپلی، گرمکن و سردکن صندلی جلو و پانوراما تجهیزات استانداردی است که به لکسوس RX350 FSport اضافه شده است.

رینگ ۱۹ اینچی سفارشی، حافظه فرمان، گرمکن فرمان، مانیتور ردیف عقب و دوربین ۳۶۰ درجه آپشن‌هایی است که به‌صورت سفارشی در دسترس خریداران بود و در بعضی از مدل‌های معمولی و اسپرت RX350 در بازار ایران موجود است.

قیمت لکسوس RX350 در بازار

نمای عقب لکسوس RX350 مدل ۲۰۱۳

لکسوس RX و به‌طور کل اکثر تولیدات لکسوس، در بازار ایران و البته جهان نامی خوش از خود به جا گذاشته‌اند؛ بنابراین نمونه‌های دست دوم آنها نیز معمولا با استقبال مناسبی از سوی مشتریان مواجه می‌شوند. شاسی بلند لکسوس RX350 نسل سوم نیز تقریبا از همین قاعده پیروی کرده و از همان ابتدا با استقبال بسیار مناسب مشتریان ثروتمند ایرانی مواجه بوده است. هر چند واردات این خودرو به‌صورت محدود انجام شده، اما خرید خودرو و فروش خودرو در بازار ماشین‌های لوکس ایران شرایط مناسبی دارد. بی ام و X3 مدل ۲۰۱۵، ولوو XC60 مدل ۲۰۱۴ و آئودی Q5 مدل ۲۰۱۵ رقبای این خودرو در بازار محسوب می‌شوند.

نسل پنجم لکسوس RX از سال ۲۰۲۲ با طراحی مدرن و امکانات فناورانه وارد بازار جهانی شده است، البته افرادی که نیاز به خودرو بزرگ‌تر و خانوادگی‌تری از RX دارند می‌توانند لکسوس TX را با گنجایش ۷ نفر خریداری کنند

فروش فوری خودرو

نویسنده: حسین باباپور

source

توسط autokhabari.ir