در بازارهای مالی مسکن چهرهٔ تازهای دارد. قیمت طلا و سکه در هفته اخیر با بازدهی مثبت به کار خود پایان داد. این رشد بازدهی برخلاف دلار اتفاق افتاد و با رشد شارپی اونس جهانی طلا همراه شد.
در هفته پایانی تیر اونس جهانی طلا بیش از ۸۰ دلار گران شد و همین موضوع بازدهی بازار نیمه تعطیل طلا را صعودی کرد.
گفته میشود در لحظه نگارش این گزارش اونس جهانی طلا با افت ۳۷ دلاری همراه شده است. این کاهش قیمت در صورتی که پابرجا باشد در زمان بازگشایی بازارها در روز شنبه میتواند آرایش نزولی به بازار طلا بدهد. قیمت دلار نیز در صورتی که از الگوی کاهشی هفتههای اخیر تبعیت کند، میتواند به کاهش بیشتر قیمت در بازار طلا کمک کند.
بسیاری از کارشناسان اقتصادی بر این باورند که روند قیمت دلار و به دنبال آن بازار طلا در ماههای آینده به سیاستهای اقتصادی و سیاسی دولت چهاردهم گره خورده است. آنها میگویند در صورتی که قدمهای اساسی برای رفع تحریمها و از سرگیری مذاکرات برجام گرفته شود روند قیمت در بازارهای مالی در بلندمدت نزولی میشود.
در همین زمینه باید اشاره کرد که قیمت اونس جهانی طلا در لحظه نگارش این گزارش روی رقم ۲۴۰۸ دلاری در حال معامله است. قیمت اونس نقره روی رقم ۲۹ دلار و ۱۰ سنتی در حال معامله است و کاهش ۷۴ سنتی دارد. قیمت هر گرم نقره ۹۹۹ در بازار داخلی با رقم ۵۳ هزار و ۶۷۰ تومانی در حال معامله است و نسبت به آخرین معامله روز پنجشنبه سه هزار تومان کاهش دارد.
پیشتر هم به قیمت سکه و طلا میشده اشاره کرد. اما مهمتر از همه، باید به این موضوع اشاره کرد که قیمت نقره نیز در بازار داخلی ۱۰۰ تومانی کاهش پیدا کرده است.
همچنین باید به این موضوع اشاره کرد که بسیاری از کارشناسان اقتصادی بر این باورند که روند قیمت دلار و به دنبال آن بازار طلا در ماههای آینده به سیاستهای اقتصادی و سیاسی دولت چهاردهم گره خورده است.
در نهایت میتوان گفت که قیمت سکه در آخرین روز هفته با افت ۱۴۰ هزار تومانی با رقم ۴۰ میلیون و ۴۵۶ هزار تومانی معامله شد. سکه بهار با کاهش ۲۰ هزار تومانی روی رقم ۳۷ میلیون و ۴۹۵ هزار تومانی ایستاد.
همچنین باید به این موضوع اشاره کرد که نیم سکه و ربع سکه نیز با افت ۱۰۰ هزار تومانی به ترتیب با رقم ۲۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تومانی و ۱۴ میلیون و ۶۰۰ هزار تومانی معامله شد. سکه گرمی نیز با کاهش ۱۰۰ هزار تومانی در کف کانال هفت میلیون تومانی قرار گرفت.