بسیاری از هواداران منتظر یک جعبهدنده دوکلاچه سریعتر بودند اما سازنده معتقد است مدل خودکار خودش به همان اندازه کارایی دارد.


تویوتا با معرفی نسخه ۲۰۲۵ هاچبک جذاب کرولا امکان خرید نسخه اتوماتیک این خودرو را در اختیار خریدارانش قرار داد؛ اما بر خلاف تصور عموم، جعبهدنده این خودرو از نوع دوکلاچه مرسوم در صنعت نیست. شرکت تویوتا تصمیم گرفته است تا کرولا ۲۰۲۵ را با یک جعبهدنده ۸ سرعتی خودکار مجهز به مبدل گشتاور عرضه کند. این واحد با نام DAT (مخفف جعبهدنده خودکار مستقیم) شناخته میشود.
مدیر واحد مهندسی تویوتا، «نایوکی ساکاماتو»، در مصاحبهای با رسانه «درایو» اعلام کرده:
اگر قدرت و عملکرد را در یک شروع ایستاده در نظر بگیرید کار بهخوبی انجام میشود. مبدل گشتاور هم در رانندگی جدی در جاده با شرایط سرعتی متفاوت عملکرد خوبی دارد.
با فعال شدن حالت لاکآپ لغزش مبدل گشتاور از میان میرود دیگر تفاوتی میان DCT و جعبهدنده خودکار نیست. هر دو نوع جعبهدنده رفتار یکسانی دارند. در نتیجه ما از جعبهدنده خودکار استفاده میکنیم.
تویوتا معتقد است که استفاده از جعبهدنده دوکلاچه تفاوت عملکردی خاصی را برای GR کرولا بههمراه نخواهد آورد. هر چند این نوع گیربکس مزایای خاص خود را دارد اما آنقدر برای تویوتا جذاب نبودهاند که بهرهوری از آنها را موجه بداند.
مشخصا مزایا و معایبی وجود دارد. گاهی DCT بهتر است برخی مواقع هم خودکار معمولی. حقیقت دارد. ما هم تاریخچه خود را در زمینه بهینهسازی جعبهدنده خودکار داریم. میخواهیم از تواناییها و گنجایشهایمان استفاده کنیم و بههمین دلیل روی این نوع جعبهدنده تمرکز میکنیم. ما درک میکنیم که DCT در بخشهایی مانند وزن بهتر است اما ما هم از طریق موتوراسپرت و مسابقات موفق به بهبود فناوری جعبهدنده خودکار شدهایم.
آیا استفاده از DCT در GR کرولا، این هاچبک را جذابتر خواهد کرد؟ میدانیم که این نوع جعبهدنده با قدمت تعویض دندههای سریعتری را در اختیار راننده قرار خواهد داد؛ پس از این نظر جذابتر خواهند بود. با این همه نمیتوان گفت که رانندگی با جعبهدنده تویوتا جذاب نخواهد بود؛ فناوری این شرکت ژاپنی در مقایسه با اپراتور انسانی عملکرد بهتری را از خود به نمایش میگذارد. نظر شما چیست؟ آیا استفاده از جعبهدنده دوکلاچه برای GR کرولا آن را بهتر میکرد؟
source