آفتاب‌‌نیوز :

کاهش قیمت باعث افزایش فشار فروش در بازار شده، به طوری که حجم معاملات لیکویید شده در بازار ارز‌های دیجیتال به بیش از ۱ میلیارد دلار رسیده و قیمت بیت کوین برای مدتی کوتاه به زیر محدوده ۵۰٬۰۰۰ دلار سقوط کرده است.

با گذشت چند سال از ظهور ارز‌های دیجیتال، این بازار به یک اکوسیستم گسترده دیجیتالی تبدیل شده است که در آن انواع مختلفی از ارز‌های دیجیتال مبادله می‌شوند. این بازار که توسط تکنولوژی بلاکچین پشتیبانی می‌شود، شامل بخش‌های مختلفی از جمله ارز‌های دیجیتال، کیف پول ها، صرافی ها، استخراج (ماینینگ)، دیفای (DeFi)، عرضه اولیه کوین‌ها (ICO) و قرارداد‌های هوشمند است.

بر اساس داده‌های موجود، در حال حاضر حدود ۲۲ درصد از مردم ایران ارز دیجیتال دارند و حدود ۲۹ درصد از آن‌ها نیز از ارز‌های دیجیتال استفاده یا در این بازار سرمایه‌گذاری کرده‌اند. به عبارت دیگر، بیش از ۲۰ میلیون نفر در ایران حداقل یک بار در بازار ارز‌های دیجیتال سرمایه‌گذاری داشته‌اند.

گفتنی است ارز‌های دیجیتال اصلی مانند بیت‌کوین (BTC)، اتریوم (ETH)، ریپل (XRP)، لایت‌کوین (LTC)، هستند که نسبت به سایر ارز‌های دیجیتال شناخته‌تر شده و ارزش بازار بیشتری دارند.

بیت کوین در آستانه از دست دادن کف ۵۰ هزار دلاری

بررسی وضعیت بازار رمزارز‌ها نشان می‌دهد، پادشاه این بازار یا همان بیت کوین در ۲۴ ساعت گذشته ریزش کم سابقه‌ای را تجربه کرده است و به نزدیکی ۵۰ هزار دلار رسیده است. البته قیمت بیت کوین هم اکنون نسبت به سقف ۷۳ هزار دلاری خود که چند ماه گذشته ثبت کرد، نزدیک به ۳۰ درصد ریزش را تجربه کرده است.

گفتنی است سایر رمزارز‌های بازار کریپتو نیز وضعیت جالب تری نسبت به بیت کوین ندارند و به عنوان مثال ملکه بازار کریپتو یا همان اتریوم نیز نسبت به سقف ۴۰۸۰ دلاری خود تا کنون ریزشی ۴۸ درصدی را تجربه کرده است.

لازم به ذکر است اکثر آلت کوین‌ها و شت کوین‌ها وضعیت به مراتب بدتری نسبت به بیت کوین را داشته اند و ریزش‌های سنگین تری را در طی ماه‌های اخیر تجربه کرده اند.

ریسک حضور در بازار رمز ارز‌ها بسیار بالاست

نکته‌ی دیگری که در خصوص بازار کریپتو باید به آن اشاره کرد، سابقه دار بودن چنین ریزش‌هایی است. به طور مثال بررسی روند بلند مدت بیت کوین به خوبی نشان میدهد این رمز ارز سابقه‌ی ریزش‌های ۵۰ درصدی را در ۴۸ ساعت از خود ثبت کرده است.

ریزش شدید و کم سابقه بازار کریپتو در روز جاری بهانه‌ای شد تا مجدد به این نکته اشاره شود که ریسک حضور در چنین بازاری بسیار بالا است و همانطور که صعود‌های شارپ در این بازار و در برخی رمز ارز‌ها وجود دارد، ریزش‌ها و سقوط‌های یکباره هم روی دیگر سکه‌ی این بازار است.

اساسا بازار کریپتو به دلیل طبیعت غیرقابل پیش‌بینی و نوسانات شدید آن، همواره مستعد ریزش‌های ناگهانی است. این نوسانات می‌توانند به دلایل مختلفی مانند فروش‌های بزرگ توسط نهنگ‌ها (سرمایه‌گذاران بزرگ)، تغییرات در عرضه و تقاضا، و یا اخبار منفی اتفاق بیافتند.

تحلیل گران معتقدند، نگرانی در مورد رکود احتمالی اقتصاد و اطلاعات ضعیف اقتصادی آمریکا باعث شده، سرمایه گذاران در این بازار‌ها به سرمایه‌های ایمن‌تری روی بیاورند. اگرچه بازار‌های ارز مجازی در سال جاری میلادی پس از تصویب صندوق قابل معامله در بورس بیت کوین توسط کمیته بورس و اوراق بهادار آمریکا تقویت شدند. هدف از این اقدام ردیابی قیمت نقدی بیت کوین و اتریوم بود. اما به نظر می‌رسد خوش بینی فعالان اقتصادی نسبت به کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو که یکی از دلایل رشد بازار رمز ارز‌ها در ماه‌های گذشته بود، کمرنگ شده و دلیل اصلی ریزش این بازار آمار نه چندان خوب اقتصاد امریکا است که احتمالا کاهش نرخ بهره را به تعویق می‌اندازد.

عدم کاهش نرخ بهره توسط فد عامل اصلی ریزش پادشاه رمز ارز‌ها

بیل آکمن، میلیاردر مشهور و سرمایه‌گذار مطرح آمریکایی در این باره در توییتی نوشته است: فدرال رزرو در افزایش نرخ بهره خیلی کند عمل کرد و حالا همان کار را برای کاهش نرخ بهره انجام می‌دهد.

در کنار موضع انقباضی مقامات پولی ژاپن، تصمیمات فدرال رزرو نیز عده زیادی را شگفت‌زده کرده است. در حالی که بسیاری بر این باور بودند که نرخ بهره در ماه سپتامبر کاهش می‌یابد، جروم پاول اظهارات مبهمی در رابطه با سرنوشت نرخ بهره عنوان کرد. اگرچه کاهش نرخ بهره در ماه سپتامبر احتمالا حتمی است، اما همین اظهارات تا حدودی به نگرانی سرمایه‌گذاران منجر شده است.

افزایش نرخ بهره در ژاپن عامل دیگر ریزش بازار رمز ارز‌ها

یکی دیگر از دلایل ریزش بازار کریپتو و سهام جهانی، به سیاست‌های جدید بانک مرکزی ژاپن مربوط است. هفته گذشته، بانک مرکزی ژاپن در اقدامی غیرمنتظره نرخ بهره خود را به ۰.۲۵ ٪ افزایش داد و از تصمیم جدید خود برای کاهش خرید ماهانه اوراق قرضه خبر داد. این سیاست انقباضی باعث شد شاخص نیکی ۲۲۵ (Nikkei ۲۲۵) بازار بورس این کشور در سراشیبی سقوط قرار بگیرد و دومین ریزش سنگین تاریخ خود را تجربه کند. این بدترین عملکرد شاخص بازار سهام آمریکا در سال ۱۹۸۷ است.

در کنار موضع انقباضی مقامات پولی ژاپن، تصمیمات فدرال رزرو نیز عده زیادی را شگفت‌زده کرده است. در حالی که بسیاری بر این باور بودند که نرخ بهره در ماه سپتامبر کاهش می‌یابد، جروم پاول اظهارات مبهمی در رابطه با سرنوشت نرخ بهره عنوان کرد. اگرچه کاهش نرخ بهره در ماه سپتامبر احتمالا حتمی است، اما همین اظهارات تا حدودی به نگرانی سرمایه‌گذاران منجر شده است.

به طور کلی تغییرات در اقتصاد جهانی، مانند بحران‌های مالی، تغییرات نرخ بهره، یا مشکلات اقتصادی در کشور‌های بزرگ می‌تواند تأثیرات گسترده‌ای بر بازار کریپتو داشته باشد. نهنگ‌ها می‌توانند با انجام معاملات بزرگ بازار را تحت تأثیر قرار دهند. خرید و فروش‌های بزرگ توسط این سرمایه‌گذاران می‌تواند منجر به نوسانات شدید قیمت‌ها شود.

source

توسط autokhabari.ir