روی کار آمدن دولت چهاردهم و تغییرات محسوس سیاست‌های دولت برای حمایت از بازار سرمایه ازجمله دلایل به ثبت رسیدن رکورد تاریخی شاخص بورس به شمار می‌روند. البته کاهش ریسک‌های سیستماتیک نیز دلیل دیگر رونق بورس است.

ازسوی‌دیگر سیاست‌های دولت مبنی‌بر تعامل با کشورهای دیگر و همسایگان و پیگیری رفع ریسک‌های سیاسی، همگی موجب شده است، تا حدودی بازگشت اعتماد به بازار سرمایه رقم بخورد. اما عامل مهم‌تر در این باره به این نکته مهم بازمی‌گردد که قیمت‌ها در بازار کاهش قابل‌توجهی داشته‌اند و اکنون بازار در شرایط بسیار ارزنده‌ای قرار دارد. این موضوع از دیگر دلایلی است که باعث شده اعتماد سرمایه‌گذاران بار دیگر به سمت بازار جلب شود.

بر این اساس، دولت باید تلاش خود مبنی‌بر حمایت از حقوق سرمایه‌گذاران را بیش‌از پیش نشان دهد؛ به نحوی که حقوق آن‌ها حفظ و اعتماد بیشتری به بازار جلب شود و بازار همچنان به مسیر صعودی و سبز خود ادامه دهد.

ازسوی‌دیگر، جلب اعتماد بیشتر سرمایه‌گذاران به بازار اقدامی سخت و زمان‌بر و مستلزم همراهی و هماهنگی تیم اقتصادی است. البته دولت با نشان دادن حمایت‌های خود از بازار سرمایه می‌تواند، اهداف موردنظر برای جلب اعتماد بیشتر سرمایه‌گذاران به بورس را محقق کند.

حفظ رونق بازار سهام در بلندمدت ضروری است. دوره‌های رونق بازار که سریعا اتفاق می‌افتند و زود هم تمام می‌شوند، کمکی به بازار نمی‌کنند، از این‌رو مهم‌ترین گام، حفظ اعتماد در بلندمدت است. به بیان دیگر، دوره رونق بازار نباید کوتاه‌مدت باشد.

بنابراین همه ارکان بازار سرمایه باید در حفظ اعتماد و رونق بورس فعالیت و سعی کنند دوره‌های رونق طولانی و دوره‌های رکود کوتاه باشد تا در بلندمدت از سیل اعتماد سرمایه‌گذاران به سمت بازار بهره بیشتری برده شود. البته ذکر این نکته هم ضروری است که بازار سرمایه نقش بسزایی در جذب سرمایه و رشد اقتصادی کشور دارد.

این بازار با جذب نقدینگی‌های راکد و تزریق آن‌ها به بخش‌هایی که به سرمایه نیاز دارند، سبب افزایش گردش مالی و رونق می‌شود،بنابراین، ابزارهای مالی راهکاری برای انتقال منابع مالی از سرمایه‌دارانی که مازاد سرمایه دارند و مایل به سرمایه‌گذاری هستند، به کسانی است که به این منابع برای سرمایه‌گذاری در دارایی‌های مالی یا فیزیکی نیاز دارند.

source

توسط autokhabari.ir