سرقت وسایل نقلیه که امروزه به یکی از سرمایههای ارزشمند زندگی مردم تبدیل شدهاند، میتواند خسارات جبرانناپذیری به همراه داشته باشد. بهترین راه مقابله با این مشکل، پیشگیری است و استفاده از دستگاههای ردیاب GPS بهعنوان یکی از مؤثرترین روشها پیشنهاد میشود.
چندی پیش، طی یک نشست خبری، از «اولین گزارش ادراک امنیت جامعه ایران در برابر سرقت وسایل نقلیه» رونمایی شد. این گزارش با ارائه تصویری دقیق از وضعیت سرقت خودرو و احساس ناامنی در کشور، شامل آمارهایی از میزان سرقت و امنیت وسایل نقلیه است که میتواند برای تمامی مخاطبان جذاب و مفید باشد.
در این گزارش که با صرف زمان ششماههٔ تحقیق، نظرسنجی و تحلیل اطلاعات، برای اولینبار آماری دقیق از وضعیت سرقت خودرو در کشور و جایگاه ایران در میانگین جهانی ارائه شده و در کنار آن به درکی از باورهای مردم در مورد امنیت وسایل نقلیه در ایران در برابر سرقت خواهیم رسید.
طبق برآوردهای انجامشده، ارزش کل وسایل نقلیه شخصی در ایران بیش از ده هزار هزار میلیارد تومان (۱۰ هزار همت) یا معادل ۱۵۰ میلیارد دلار تخمین زده میشود. ضریب امنیتی نسبتاً پایین وسایل نقلیه در برابر سرقت، در کنار کاهش قدرت اقتصادی جامعه جهت جایگزین نمودن وسیله نقلیه در صورت بروز سرقت، اهمیت این دارایی را بسیار بیشتر از گذشته کرده است. در این شرایط، عرضهٔ راهکارهایی جهت حفاظت از این نوع دارایی در جامعهٔ ایران، به بالاترین حد اهمیت خود رسیده است.
باوجود این ارزش قابل توجه، تنها ۲ درصد از خودروهای شخصی در کشور به ردیاب جیپیاس مجهز هستند، درحالیکه این رقم در کشورهای توسعهیافته به بیش از ۲۰ درصد میرسد.
این آمار بدین معناست که اگر عموم مردم، بهطور متوسط فقط احساس امنیت بیشتری در برابر سرقت خودروهایشان داشته باشند، همین یک مسئله، به طور چشمگیری میتواند از اضطرابها و نگرانیهای مردم کاسته، کارایی و بهرهوری آنها را افزایش دهد و اثرات اجتماعی و روانی بسیار مثبتی، در کنار اثرات اقتصادی بر عموم جامعه داشته باشد.
درحالیکه آمار سرقت در ایران با ۸۶ سرقت بهازای هر ۱۰۰ هزار خودرو (در سال ۱۴۰۲) در میان آمار متوسط جهانی قرار دارد، اما ادراک امنیت در ایران نسبت به میانگین جهانی پایینتر است. تنها در سال ۱۴۰۲، مردم بیش از ۱۴۰ هزار بار در مورد سرقت خودرو در شبکههای اجتماعی صحبت کردهاند.
براساس اطلاعات، از کل سرقت خودرو صورتگرفته در سال ۱۴۰۲، بیست و پنج درصد مربوط به خودروهای تولید ۹۰ به بعد و ۷۵ درصد مربوط به خودروهای تولید قبل از ۹۰ بودهاند. همچنین ۸۹ درصد گزارشهای سرقت خودرو در سال ۱۴۰۲ مربوط به پراید و انواع پژو بوده است. خانواده پراید با ۴۱۹۰۳ و خانواده پژو با ۱۰۹۷۲ گزارش، بالاترین آمار سرقت را در بین خودروها در ایران دارند.
وایزر با در اختیار داشتن ۴۵درصد از سهم بازار، بهعنوان پیشگام حوزه امنیت وسایل نقلیه شخصی، افتخار دارد که نقش قابلتوجهی در افزایش امنیت داراییهای مردم ایفا میکند. وایزر در محافظت از بیش از ۶۵ هزار میلیارد تومانی تا پایان سال ۱۴۰۲ و ۸۰ هزار میلیارد تومان دارایی (تا انتهای مهرماه ۱۴۰۳) نقشآفرینی کرده و توانسته است در شرایط اقتصادی دشوار، به افراد احساس امنیت اقتصادی بیشتری ببخشد. وایزر همچنان به تلاشهای خود برای توسعهٔ فناوریهای نوین و گسترش پوشش امنیتی ادامه میدهد تا بتواند به اهداف خود در حفاظت از داراییهای مردم و افزایش آرامش خاطر آنان نزدیکتر شود.
طبق تحقیقات انجام شده، استفاده از ردیابهای وایزر منجر به افزایش ۸۶ درصدی حس امنیت در میان کاربران شده و بهطور مستقیم در کشف و پیشگیری از ۷۸ درصد موارد سرقت کمک کرده است. این آمار نشاندهنده تأثیر مستقیم ردیاب وایزر در کاهش جرائم مرتبط با سرقت خودرو و ایجاد اطمینان بیشتر در جامعه است.
استقبال از ردیابهای GPS وایزر در ایران نشان میدهد که مالکان وسایل نقلیه باتوجه به بالارفتن ارزش وسیله خود، به اهمیت استفاده از روشهای پیشرفتهتر و تکنولوژیهای بهتر برای حفاظت از آن واقف شدهاند. هرچقدر میزان استفاده مردم از چنین دستگاههای امنیتی هوشمند به استانداردهای جهانی نزدیکتر شود، شاهد کاهش شدید سرقتهای موفق خواهیم بود.
source