نائب رئیس کمیسیون انرژی در گفتگو با آفتاب نیوز:
با وجود آنکه برای مدت کوتاهی، سریال خاموشی برق خانگی، قطع شده بود، اما مجدداً در بسیاری شهرها به تناوب برق محلات قطع میشود. آرمان خالقی دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت ایران نیز اخیراً اظهار کرد که قطع برق صنایع کشور از ۲۴ ساعت در هفته به ۲ روز در هفته افزایش یافته است.
بر اساس بخشنامه جدید، بسیاری از صنایع موظف به کاهش ۹۰ درصدی مصرف برق شدهاند و ساختمانهای اداری نیز باید شاهد کاهش ۵۰ درصدی مصرف انرژی در ساعات اداری و غیر اداری باشند.
در حال حاضر نیز در اکثر استان های کشور بسیاری از ادارات، بانکها و موسسات آموزشی تعطیل شدهاند. شرکت توانیر هر روز اطلاعیهای جدیدی در خصوص قطع برق متناوب بخش خانگی و تجاری به مدت ۲ ساعت در روز صادر میکند.
در این بین مسعود پزشکیان رئیس جمهور با انتشار یک فایل ویدئوی آغاز پویش «۲ درجه کمتر» را اعلام کرد، کمپینی که به وسیله برخی وزرا حمایت شد و از مردم میخواهد که دمای محیط خود را حداقل به میزان ۲ درجه کمتر نمایند.
واکنشها در شبکههای اجتماعی به این پویش نیز غالباً همراه با نیش و کنایه بود، یک استاد دانشگاه در این راستا از رئیس جمهور خواست که او نیز میزان قاطعیت خود را در مسائل مربوط به حجاب، آزادیهای فردی، تحریم و فیلترینگ به میزان ۲ درجه افزایش دهد.
۱ درجه بخاری را کم کنید ۲۵ میلیون متر مکعب صرفه جویی میشود
رمضانعلی سنگدوینی نائب رئیس کمیسیون انرژی مجلس در اینباره به آفتابنیوز گفت: کسری گاز باعث میشود که کشور با کمبود برق هم مواجه شوند، دولت بلاخره چه چارهای دارد، چه بخواهد چه نخواهد با کمبود مواجه است، این مسئله هم به دولت فعلی و دولت قبل بر نمیگردد، ما از ۳۰ سال قبل صنایع را توسعه دادیم، اما فکری اساسی به حال نیاز انرژی (برق، گاز) صنایع و بخش مصرف خانگی نکردیم. متاسفانه ما اجازه هم ندادیم که بخش خصوصی در تولید برق به شکلی موثر فعال شود، نه مطالبات آنها پرداخت شد و نه به بخش خصوصی اجازه داده شد که مازاد تولید برقش را خودش صادر کند. من خودم سالها در صنعت گاز کشور کار کرده ام و به شما عرض میکنم اگر مردم تنها ۱ درجه از دمای منزلشان را کاهش دهند، به اندازه یک فاز پارس جنوبی صرفه جویی میشود، این یعنی اگر مردم به پویش کاهش ۲ درجه دما لبیک بگویند معادل ۵۰ میلیون متر مکعب در روز (معادل ۲ فاز پارس جنوبی) صرفه جویی خواهد شد.
نیروگاه علی آباد از مدار خارج شد و ۳_۴ سال طول میکشد وارد مدار شود
نائب رئیس کمیسیون انرژی مجلس ادامه افزود: متاسفانه ما در بخش برق نیز کمتر به سراغ انرژیهای تجدید پذیر رفته ایم، نیروگاههای هم که در این حوزه ایجاد شده، نتوانسته اند مطالباتشان را بگیرند، دولت در اقدامی درست زمینه واردات بنزین سوپر با قیمت آزاد، را ایجاد کرد، باید اجازه داد که بخش خصوصی با وامهای کم بهره صندوق توسعه ملی نیروگاه ایجاد کند. در جلسهای که با پالایشگاهها داشتیم، اعلام کردند که ما حاضریم کمبود بنزین کشور را جبران کنیم، تنها چیزی که نیاز داریم این است که مطالبات ما را پرداخت نمایید. متاسفانه برخی نیروگاههای ما که سیکل ترکیبی نیستند در حال حاضر از مدار خارج شده اند، برای نمونه نیروگاه علی آباد کتول که تنها یک سیکل دارد در حال حاضر از مدار خارج شده، البته سیکل ترکیبی آن شروع شده، ولی ۳ تا ۴ سال طول میکشد که وارد مدار شود، برخی نیروگاههای ما نیز تنها ۳۰ درصد بازدهی دارند که این در دنیا معنا ندارد.
متمولین پرمصرف باید پول بیشتری بابت برق و گاز پرداخت کنند
سنگدوینی با اشاره به این موضوع که باید به صنایع فولادی و پتروشیمی اجازه داد که نیروگاههای خودشان را بسازند، اظهار کرد: یک راهکار این است که افرادی که گاز و برق بیشتری مصرف میکنند، باید پول بیشتری پرداخت کنند، برخی فضای خانه بسیار وسیعی دارند و استفاده بسیار زیادی از برق و گاز دارند، خوب اینها باید پولش را پرداخت کنند، تعرفه یک شهروند که خانه ۵۰ تا ۱۰۰ متری دارد و فقط برای روشنایی و گرمای معمولی از گاز و برق استفاده میکند، باید با افراد متمول جامعه متفاوت باشد. آن فرد متمول هم اگر پر مصرف بود و استفاده بیش از حدی داشت باید اقدامات تنبیهی مانند قطع برق و گاز را نیز برای وی در نظر گرفت، با اضافه دریافت از پر مصرفهای متمول میتوان به فقرا یارانه و کالا برگ بیشتری داد و بخشی از این دریافتها را نیز صرف توسعه نیروگاههای برق و صنعت گاز کشور کرد.
فقرا با کدام پول پنجره دو جداره نصب کنند!
وی گفت: در حال حاضر حدود ۹۰۰ میلیون متر مکعب گاز تولید میکنیم که حدود ۷۰۰ میلیون متر مکعب آن را در بخش خانگی، تجاری و صنایع کوچک مصرف میکنیم، کجای دنیا چنین الگوی مصرفی حاکم است، البته مردم ما تا آنجا که در توانشان است رعایت میکنند، در مقررات ملی ساختمان امر شده که فرد باید پنجره دوجداره نصب کند، فردی که خانه قدیمی دارد و توان اقتصادی کمی دارد، از کجا و با کدام پول میتواند پنجره دو جداره نصب کند.
source