منتشر شده در 26 دی 1403 ساعت 14:58


مزایا و معایب اشکودا کاروک

اشکودا کاروک در حال حاضر تنها کراس اوور برند اشکودا در ایران است که به صورت وارداتی توسط شرکت پارس ساتر هوشمند عرضه می شود.

برند اشکودا یکی از برند های مطرح اروپایی و در حال حاضر یکی از زیر مجموعه های گروه فولکس واگن است که دفتر مرکزی آن واقع در کشور چک است. برند اشکودا که محصولاتش به کیفیت ساخت خوب و قیمت نسبتا اقتصادی در خارج از بازار ایران شهرت دارد، محصولاتش در دور جدید واردات خودرو توسط شرکت پارس ساتر هوشمند به ایران آمده است و انتظار می رود استقبال خوبی از محصولات این نشان شود.

در حال حاضر با توجه به سقف واردات خودرو های بنزینی تنها کراس اووری که از برند اشکودا که در میان خودرو های وارداتی حضور دارد، اشکودا کاروک است. اشکودا کاروک (SKODA Karoq) که در واقع یک کراس اوور در کلاس طراحی و سگمنت C بوده، برای اولین بار در سال ۲۰۱۷ بر اساس پلتفرم MQB A1 طراحی و تولید شده است و پلتفرم آن با خودرو هایی نظیر سئات آتکا و جتا VS5 اشتراکات بسیاری دارد.

مزایا اشکودا کاروک

ما در این مطلب سعی داریم تا به بررسی مزایا و معایب تنها کراس اوور اشکودا در ایران بپردازیم اما قبل از آن لازم است تا کمی در مورد مشخصات و امکانات این خودرو بدانیم.

مشخصات و امکانات اشکودا کاروک

نیروی محرکه اشکودا کاروک پارس ساتر هوشمند از یک پیشرانه ۱.۴ لیتری توربوشارژ با فناوری TSI تامین می شود. این پیشرانه می تواند نهایتا ۱۵۰ اسب بخار قدرت و ۲۵۰ نیوتن متر گشتاور را تولید و آن را در اختیار جعبه دنده اتوماتیک ۷ سرعته دو کلاچه قرار دهد. نیروی تولید شده در این خودرو به وسیله جعبه دنده به چرخ های جلو منتقل می شود که این یعنی با یک کراس اوور دیفرانسیل جلو روبرو هستیم.

در محور جلو این خودرو از سیستم تعلیق مک فرسون استفاده شده و در محور عقب آن سیستم تعلیق توییست بیم دیده می شود. با این که سیستم های تعلیق اشکودا Karoq عملکرد خوبی را از خود به نمایش می گذارد اما جای خالی سیستم مولتی لینک در محور عقب این خودرو احساس می شود.

مشخصات فنی اشکودا کاروک

اشکودا کاروک با اینکه در بازار های جهانی محصولی به نسبت اقتصادی محسوب می شود اما توانسته امکانات خوبی را در خود جای دهد و به عنوان تنها کراس اوور اشکودا در ایران ارزش خرید خود را در مقابل رقبا بالا رود. ۶ کیسه هوای ده نقطه ای، تهویه اتوماتیک دو کاناله، نمایشگر لمسی سیستم مالتی مدیا، پشت آمپر دیجیتال، سنسور نور، کروز کنترل، گرم کن صندلی های جلو، سیستم تصفیه هوای داخل کابین، ترمز پارک برقی، اتوهلد، اتوپارک، خروج از پارک خودکار، استارت دکمه ای، فرمان دی کات، رادار نقطه کور، سنسور پارک جلو و عقب، در صندوق عقب برقی و… تنها بخش از امکانات این کراس اوور اروپایی است.

مزایا و معایب تنها کراس اوور اشکودا در ایران

کیفیت مونتاژ خوب : همانطور که گفته شد کاروک یک محصول اروپایی به شمار می رود و حتی با اینکه این خودرو از مبدا کشور چین وارد ایران می شود نمی توان از کیفیت متریال و کیفیت مونتاژ قطعات ایراد گرفت. به طور کلی اشکودا کاروک تمامی انتظارات را از یک کراس اوور اروپایی پاسخ می دهد و متریال استفاده شده در این خودرو می تواند احساس لوکس بودن را به سرنشینان القا کند.

شتاب و توان حرکتی مناسب : با اینکه پیشرانه این خودرو یک پیشرانه ۱.۴ لیتری است اما به دلیل استفاده از فناوری های روز مانند فناوری TGDI و فناوری زمان بندی متغیر سوپاپ ها می توان خروجی بسیار خوبی را از این خودرو مشاهده کرد که کاملا پاسخگو این وزن و ابعاد این خودرو خواهد بود. از طرفی هماهنگی بسیار خوب پیشرانه و گیربکس باعث می شود که لذت رانندگی با اشکودا کاروک دو چندان شود.

ایمنی مناسب : یکی از بزرگترین و مهم ترین نقاط قوت اشکودا کاروک ایمنی بالای این خودرو است. شاسی و بدنه این خودرو به دلیل استفاده از متریال بسیار با کیفیت می تواند مقاومت بسیار خوبی را از خود در برابر ضربات و تصادف نشان می دهد. از طرفی در این خودرو پکیج نسبتا کاملی از امکانات ایمنی دیده می شود که باعث می شود ایمنی این خودرو بالاتر رود. وجود همین عوامل باعث شده است تا این خودرو در زمان آغاز عرضه خود بتواند ۵ ستاره ایمنی را از سازمان euroncap دریافت کند.

کابین اشکودا کاروک

عدم عرضه نسخه فول آپشن : وجود سقف ارزی واردات خودرو باعث شده است تا شرکت واردکننده نتواند نسخه فول آپشن اشکودا کاروک را وارد بازار ایران کند. با این حال نسخه ای که وارد بازار ایران شده است پکیج آپشن و امکانات به نسبت خوبی دارد و پاسخ گوی نیاز خریداران و مصرف کنندگان خواهد بود.

عدم بهره مندی از سیستم تعلیق مولتی لینک : یکی از بزرگترین نقاط ضعف تنها کراس اوور اشکودا در ایران این است که در محور عقب آن از سیستم تعلیق مولتی لینک استفاده نشده و سیستم تعلیق بخش عقب آن توییست بیم است که سیستم تعلیق چندان بروزی نیست. این در حالی است که بسیاری از کراس اوور های چینی مونتاژی مجهز به سیستم تعلیق مولتی لینک هستند.

طراحی نه چندان بروز : با اینکه مقوله طراحی بسیار سلیقه ای است اما چه بخواهیم و چه نخواهیم نمی توانیم سبک طراحی خودرو های روز را در اشکودا کاروک مشاهده کنیم. البته این به این معنا نیست که این خودرو طراحی خوبی ندارد. در واقع محصولات اشکودا المان های طراحی منحصر به فردی دارند که به امضای محصولات اشکودا تبدیل شده و در اکثر محصولات آن دیده می شود و اشکودا کاروک هم از این قاعده مستثنی نیست. با این حال بسیاری از اِلمان های طراحی روز دنیا در این خودرو دیده نمی شود.

ویدیوی معرفی اشکودا کاروک

source

توسط autokhabari.ir