نسخه‌های ۱۴۰۲ به بعد این سدان جمع‌وجور به‌خاطر استفاده از یک سری امکانات بیشتر ارزش خرید بالاتری دارند.

اکستریم VX اکستریم VX

سدان نه‌چندان جدید سورن که بر پایه سمند توسعه پیدا کرده بود، در سال ۱۳۹۹ با پسوند تازه پلاس به بازار رونمایی شد تا رنگ و رویی تازه به این خودرو بدهد. سورن پلاس با بهره‌مندی از مجموعه‌ کوچکی از به‌روزرسانی‌های ظاهری و باطنی، خود را از مدل‌های دیگر سورن جدا کرده و عنوان پرچمدار خانواده اقتصادی سورن را از آن خود کرده است.

حال نسخه دوگانه‌سوز سورن پلاس هم دردسترس علاقه‌مندان قرار دارد تا بتوانند با تکیه‌بر یک مصرف سوخت پایین و سایر امکاناتی که نسخه پلاس در اختیارشان قرار می‌دهد، از آن استفاده کنند. اما آیا بهره‌مندی این خودرو از یک سری امکانات و پیشرانه سورن ELX می‌تواند خرید آن را توجیه کند؟ برای پاسخ به این سوال باید نگاهی به مشخصات فنی، امکانات رفاهی و ایمنی و مزایا و معایب سورن پلاس دوگانه‌سوز داشته باشیم.

مشخصات فنی سورن پلاس دوگانه‌سوز

پیشرانه

سورن پلاس دوگانه‌سوز که در نیمه دوم ۱۴۰۲ به بازار آمد، از موتور ۴ سیلندر EF7 دوگانه‌‎سوز استفاده می‌کند که توان تولید حداکثر ۱۱۳ اسب بخار قدرت و ۱۵۳ نیوتن متر گشاور را دارد. یک جعبه‌دنده ۵ سرعتی دستی هم قدرت تولیدشده را به چرخ‌های جلو منتقل می‌کند تا بدنه سایز متوسط این خودرو در عرض ۱۲.۸ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برسد. حداکثر سرعت سورن پلاس دوگانه‌سوز به ۱۹۰ کیلومتر بر ساعت محدود شده است که برای یک خودروی خانوادگی بیشتر از حد موردنیاز هم محسوب می‌شود.

سورن پلاس XU7P

ابعاد

ابعاد بدنه سورن پلاس دوگانه‌سوز برحسب میلی‌متر در جدول زیر ذکر شده است. این سدان با ظرفیت حمل ۵ سرنشین به یکی از مشهورترین سدان‌ها خانوادگی بازار کشور تبدیل شده است.

طول ۴,۵۳۴
عرض ۱,۹۴۴
ارتفاع ۱,۴۶۰
فاصله محوری ۲,۶۷۱

بدنه سورن پلاس دوگانه‌سوز ۱,۳۶۰ کیلوگرم وزن دارد اما در ازای وزن بالاتر، از باک بنزین ۶۰ لیتری و مخزن گاز ۱۰۰ لیتری هم استفاده می‌کند که باعث می‌شود با تکیه‌بر پیشرانه یادشده، مصرف سوخت ترکیبی ۷.۵ لیتر بنزین در ۱۰۰ کیلومتر را فراهم کند.

سورن پلاس XU7P

امکانات سورن پلاس دوگانه سوز

امکانات رفاهی

نسخه‌های مختلف سدان جمع‌وجور سورن پلاس دوگانه‌سوز را از نظر تجهیزات رفاهی، می‌توان به دو دسته پیش و پس از ۱۴۰۲ تقسیم کرد. به‌جز امکانات خاصی که از سال ۱۴۰۲ به این خودرو اضافه شد، باقی موارد زیر در تمام مدل‌ها به‌کار گرفته شده‌اند:

  • سیستم تهویه خودکار
  • دریچه تهویه ردیف عقب
  • سیستم روشنایی نور روز
  • چراغ بدرقه
  • فرمان هیدرولیکی به‌همراه دکمه‌های روی آن
  • سیستم صوتی با قابلیت اتصال بلوتوث و سی‌دی
  • نمایشگر کامپیوتر سفری روبه‌روی راننده
  • روکش پارچه‌ای صندلی‌ها با دوخت سرخ‌رنگ
  • تنظیم ۶ حالتی صندلی برقی راننده و سرنشین جلو
  • ایزوفیکس ردیف عقب
  • آینه‌بغل‌های برقی تاشو

اما مدل‌های ۱۴۰۲ به بعد از امکانات مضاعف دیگری مانند سنسور فشار باد تایرها (TPMS) و نشانگر تعویض دنده (برای مدل ۱۴۰۳) مجهز شده‌اند.

امکانات ایمنی

سورن پلاس دوگانه‌سوز که بر پایه مدل قدیمی‌تر ELX توسعه یافته، در بخش ایمنی هم به امکانات مشابهی مجهز شده است که باعث نزدیکی این دو مدل به یکدیگر می‌شود. اما ازجمله امکانات ایمنی سورن پلاس دوگانه‌سوز می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سنسور عقب
  • ۲ کیسه هوا (برای راننده و سرنشین جلو)
  • بهره‌مندی از سیستم مالتی‌پلکس برق

تمامی مدل‌های سورن پلاس دوگانه‌سوز به ترمزهای ضدقفل (ABS) و سیستم توزیع نیروی ترمز (EBD) هم مجهز شده‌اند و نیروی لازم برای توقف دیسک‌های جلو و ترمزهای کاسه‌ای عقب را فراهم می‌کنند. اما مدل‌های عرضه‌شده پس از پاییز ۱۴۰۲ از امکانات بیشتر و به‌روزتری برخوردار شده‌اند که ازجمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سیستم کنترل ایستایی در سربالایی (HSA)
  • کنترل کشش (TCS)
  • کنترل پایداری (ESC)
  • ترمز با نیروی کمکی (BA)

قیمت سورن پلاس دوگانه سوز

سورن پلاس دوگانه‌‎سوز در دو نسخه و با مخازن ۷۵ و ۱۰۰ لیتری به دست مشتریان ایران‌خودرو می‌رسد. در زمان نگارش این مطلب، نسخه ۷۵ لیتری سورن پلاس دوگانه سوز از کارخانه با قیمت ۶۳۶.۴۶ میلیون تومان به فروش می‌رسد. خبر خوب آن است که نسخه ۱۰۰ لیتری هم تقریبا قیمت یکسانی دارد.

اما تفاوت میان این دو مدل در بازار بیشتر می‌شود؛ جایی که نسخه ۷۵ لیتری با نرخ ۸۳۰ میلیون تومان به فروش می‌رسد اما قیمت نمونه ۱۰۰ لیتری به ۸۴۷ میلیون تومان می‌رسد. برای اطلاع از قیمت لحظه‌ای و دقیق سورن پلاس دوگانه‌سوز، مطلب «قیمت روز خودرو» را مطالعه کنید.

مزایا و معایب سورن پلاس دوگانه‌‎سوز

مزایا

سورن پلاس دوگانه‌‎سوز یک سدان‌ جمع‌وجور خانوادگی به شمار می‌رود که می‌تواند با گنجاندن ۵ سرنشین درون خود و فراهم کردن فضای بار کافی، بهره‌مندی از پیشرانه ۱.۷ لیتری متداول EF7 دوگانه‌سوز، مصرف پایین و سیستم تعلیق خوب نیازهای بسیاری از خانواده‌ها را برطرف کند. امکان استفاده از سوخت گاز طبیعی یا CNG هم می‌تواند به کاهش هزینه‌ها کمک کند. ناگفته نماند که ارزش خرید نسخه‌های جدیدتر مانند ۱۴۰۲ بالاتر است چراکه به گستره مناسبی از امکانات بهره‌مند شده‌ است.

معایب

همان‌طور که از رده قیمتی و امکانات سورن پلاس دوگانه‌‎سوز مشخص است، این خودرو در رده محصولات پایین‌رده بازار ایران قرار می‌گیرد؛ بنابراین عجیب نیست اگر ببینیم ایران‌خودرو مانند همیشه در تولید این خودرو کیفیت را معیار اصلی خود قرار نداده است. این مدل در مقایسه با سایر رقبا، بازار دست‌دوم کم‌رونق‌تری هم دارد که بخشی از آن به‌خاطر کمبود در تامین تجهیزات آن است؛ البته نسخه صفرکیلومتر سورن پلاس دوگانه‌‎سوز هم در مقایسه با سایر خودروهای عرضه‌شده توسط ایران‌خودرو سود فروش کمتری برای خریداران دارد. ناگفته نماند که تمام نسخه‌های سورن پلاس دوگانه‌‎سوز به امکانات جامعی مجهز نیستند.

سورن پلاس یا سهند

نتیجه

سورن پلاس دوگانه‌‎سوز برای کسانی مناسب خواهد بود که قصد خرید یک محصول خانوادگی با مصرف بهینه را دارند. سورن خودرویی کارراه‌انداز است که می‌تواند برای جمل مسافران، سفرهای درون و برون شهری و کارهایی از این دسته مناسب باشد اما نباید انتظار زیادی از آن داشت. نظر شما درباره سورن پلاس دوگانه‌‎سوز چیست؟ کدام مدل‌ها را به آن ترجیح می‌دهید؟

میانگین امتیازات ۴ از ۵

از مجموع ۳۱۲ رای

source

توسط autokhabari.ir