منتشر شده در 02 بهمن 1403 ساعت 12:23
دونالد ترامپ که چهل و هفتمین رئیس جمهور ایالات متحده محسوب میشود، بلافاصله پس از مراسم تحلیف خود، با امضای چندین فرمان اجرایی سیاستهای حمایتی از خودروهای برقی را لغو کرد. با امضای این فرمانها از این به بعد از گسترش زیرساختهای شارژ خودروهای برقی حمایت نخواهد شد. همچنین فروش نیمی از خودروها با پیشرانه برقی تا سال ۲۰۳۰ که از سیاستهای اصلی جو بایدن بود، دیگر در دستور کار نخواهد بود.
حذف معافیت مالیاتی مخصوص خودروهای برقی
به گزارش آخرین خودرو، انتظار میرود دونالد ترامپ معافیت مالیاتی ۷,۵۰۰ دلاری فدرال برای خرید خودروهای برقی را حذف کند. وی این کمکهزینه را تحریف و دستکاری ناعادلانه بازار میداند. از دید ترامپ این نوع معافیت باعث ایجاد اولویت نادرست برای خودروهای برقی در مقایسه با فناوریهای دیگر میشود.
توقف سرمایهگذاری در زیرساختهای شارژ
در سال ۲۰۲۱، بایدن ۷.۵ میلیارد دلار را برای ایجاد یک شبکه ملی مخصوص شارژ خودروهای برقی اختصاص داد که هدف از آن ساخت ۵۰۰ هزار شارژر تا سال ۲۰۳۰ بود. ترامپ با امضای فرمانی اعلام کرده که تمامی برنامههای تامین مالی مربوط به پروژههای ساخت شارژر برای خودروهای برقی به حالت تعلیق درمیآیند.
لغو هدف فروش ۵۰ درصدی خودروهای برقی تا سال ۲۰۳۰
یکی از اولین اقدامهای ترامپ، لغو سیاست دولت بایدن برای دستیابی به هدف فروش حداقل ۵۰ درصد از خودروها با پیشرانه برقی تا پایان دهه کنونی است. این هدف که البته الزام قانونی نداشت، مورد حمایت بسیاری از خودروسازان بزرگ بود. ترامپ معتقد است این نوع سیاست انتخاب مصرفکننده را محدود میکند و باعث تحمیل هزینههای بیشتر به افراد و کسب و کارها میشود.
بازنگری در استانداردهای آلایندگی و مصرف سوخت
دونالد ترامپ همچنین بازنگری در استانداردهای آلایندگی و مصرف سوخت را آغاز کرده است. بر اساس برخی گزارشها، دولت وی قصد دارد استانداردهای مربوط به میزان مصرف سوخت و آلایندگی را به سطح سال ۲۰۱۹ بازگرداند. این تغییرات میتواند به افزایش حدود ۲۵ درصدی آلایندگی خودروها در مقایسه با استانداردهای فعلی منجر شود.
پاسخ به نگرانیهای مصرفکنندگان و صنعت خودرو
ترامپ این تغییرات را با هدف ارتقای انتخاب مصرفکننده و حمایت از رشد اقتصادی آغاز کرده است. او تاکید دارد محدودیتهای شدید آلایندگی و میزان مصرف سوخت باعث کاهش تنوع در بازار خودروها شده و هزینههای غیرضروری به مصرفکنندگان تحمیل میکند.
آنطور که پیداست این تغییرات سیاستی میتواند تاثیرات گستردهای بر آینده تولید و فروش خودروهای برقی در آمریکا داشته باشد. انتظار میرود در روزها و هفتههای پیش رو شاهد واکنشهایی متفاوت از سوی خودروسازان، سیاستگذاران و طرفداران محیط زیست باشیم.
source