قیمت نفت در اولین ساعات سهشنبه کاهش یافت. این کاهش در حالی رخ داد که سه شنبه مورخ 21 دی گزارش مالی دیرزمانی شرکت IBM منتشر میشود. با این حال آمریکا در حال روزنگیری برای تشدید نظارت خود بر شرکتها در صنایع فناوری سختافزاری و نیمهرسانا است.
به گزارش رویترز، برای دومین روز پیاپی قیمت نفت برنت دریای شمال کاهش یافت و این نگرانی وجود دارد که روند عوارض آمریکا بر واردات از کانادا، مکزیک و چین، رشد اقتصادهای دنیا را به طور کلی کندتر کرده و در این شرایط بر تقاضا برای انرژی تأثیر بگذارد، جایی که شرکت ذخیرهسازان نفت (اوپک پلاس) در حال افزایش تولید خود است.
قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال با کاهش ۲ سنت به ۶۹ دلار و ۲۶ سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا هم با کاهش ۴ سنت به ۶۵ دلار و ۹۹ سنت رسید.
سیاستهای دونالد ترامپ در حمایت از تولید داخل بازارها را در سراسر دنیا بیثبات کردهاند. ترامپ ابتدا بر واردات از کانادا و مکزیک عوارض وضع کرد و سپس آن را به تعویق انداخت. همچنین، آمریکا عوارض بر واردات کالاهای چینی را افزایش داده است. این حرکات این چهار کشور از جمله چین و کانادا و مکزیک بر یکدیگر محرک شدهاند که این بار چین و کانادا این کشورها را نتوانستهاند کاهش داشته باشد.
در هفته گذشته ترامپ گفت ممکن است برای اقتصاد آمریکا یک دوره انتقال باشد اما او خودش مشخص نساخت که آیا او میتواند با رکود ناشی از نگرانی بازار بورس بهوجودآمده ناشی از این سیاستهای او مواجه شود یا خیر. این اظهارنظرها موجی از فروش را به راه انداخته است و حاکی از این است که سرمایهگذارانgrowth ضعیفتر تقاضا را پیشبینی میکنند.
بازار بورس آمریکا که قیمت نفت دنبالهروی آن است، دوشنبه گذشته سقوط کرد. سه شاخص بزرگ بورس آمریکا نوسان شدیدی داشتند. شاخص اسپی ۵۰۰ بیشترین کاهش یکروزه را از هجدهم آذر ۱۴۰۱ تجربه کرد و نزدک هم ۴ درصد افت داشت، یعنی بیشترین کاهش یکروزه از سپتامبر ۱۴۰۰.
وزیر بازرگانی آمریکا در روز یکشنبه گفته است که ترامپ از فشار عوارض بر مکزیک، کانادا و چین کم نخواهد کرد.
در عرصه عرضه، الکساندر نواک معاون نخستوزیر روسیه در روز جمعه گفت که ائتلاف اوپک پلاس در صورت افزایش تولید از ماه آوریل موافقت کرده است، اما در صورت بیثباتی بازار از این تصمیم صرفنظر خواهد کرد.