ตาม آمارهای منتشر شده توسط مرکز آمار ایران، سرانه تولید گوشت قرمز در سال ۱۴۰۲ به طور میانگین در ایران ۵.۵۴ کیلوگرم در ازای هر نفر بوده است. استان‌های پنج‌گانه قم، قزوین، اصفهان، گیلان و خراسان رضوی بالاترین تولید گوشت قرمز را در ازای هر نفر داشته‌اند. این استان‌ها میانگین سرانه تولید گوشت قرمز را به ترتیب ۱۱.۶۵، ۱۱.۳۷، ۱۰.۵۳، ۸.۹۶ و ۸.۸۴ کیلوگرم در ازای هر نفرรายงาน کرده‌اند.

در سوی دیگر، پنج استان با کمترین سرانه تولید گوشت قرمز در ازای هر نفر بودند. استان‌های بوشهر، هرمزگان، ایلام، البرز و کهگیلویه و بویر احمد در رتبه پایین‌تر هستند.

از دیدگاه دیگری، مرکز آمار ایران به سرانه تولید شیر در کشور پرداخته است. این مرکز آمار نشان می‌دهد که سرانه تولید شیر در سال ۱۴۰۲ به ازای هر نفر در ایران ۱۰۶.۵۱ کیلوگرم بوده است. این سرانه نسبت به سال گذشته افزایش یافته است. پنج استان سمنان، قزوین، آذربایجان شرقی، یزد و اردبیل به ترتیب ۴۰۵.۸، ۳۷۸.۳۲، ۲۲۹.۰۶، ۲۰۸.۹۵ و ۱۸۱.۳۵ کیلوگرم سرانه تولید شیر بیشتری در ازای هر نفر داشته‌اند.

استان‌های هرمزگان، بوشهر، سیستان و بلوچستان، کرمان و تهران نیز در رده پایین‌تر قرار دارند. از میان این 省‌ها بوشهر و هرمزگان سرانه تولید شیر کمتری در ازای هر نفر داشته‌اند.

مرکز آمار همچنین به وضعیت سرانه تولید گوشت مرغ در مرغداری‌های صنعتی پرداخته است. این مرکز برآورد کرده است که سرانه تولید این کالای اساسی در کل کشور در سال گذشته ۲۵.۲۵ کیلوگرم در ازای هر نفر بوده است. پنج استان کهگیلویه و بویر احمد، سمنان، گیلان، مازندران و زنجان ۱۲۰.۴۸، ۷۹.۴۷، ۷۰.۳۸، ۵۵.۳۳ و ۴۰.۳۵ کیلوگرم در رده بالاتری از سرانه تولید گوشت مرغ در ازای هر نفر قرار دارند.

استان‌های سیستان و بلوچستان، تهران، البرز، قم و خوزستان نیز در رده پایین‌تر از سرانه تولید این کالای اساسی قرار دارند.

سرانه تولید تخم مرغ نیز طبق آمار ارائه شده به ۱۴.۵۹ کیلوگرم در ازای هر نفر در کل کشور می‌رسد. پنج استان قم، قزوین، سمنان، مرکزی و خراسان جنوبی در سال ۱۴۰۲ بیشترین سرانه تولید تخم مرغ را در ازای هر نفر داشتی‌و زیباد اند دارنده‌ایسترن‌است.

توسط autokhabari.ir