کرامت ویس‌کرمی مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران اظهار داشت: اجرای طرح سوخت‌گیری از طریق شبکه بانکی نیاز به بررسی‌های بیشتر دارد و درحال حاضر سوخت‌گیری در مراکز عرضه، بر بستر سامانه هوشمند سوخت انجام می‌شود.

وی در گفت‌وگو با روزنامه تابناک افزود: بر اساس قانون بودجه سال ۱۴۰۴، مجلس شورای اسلامی وزارت نفت را در ۴ ماه آینده از طریق شرکت تابعه ذیربط مکلف کرده است با همکاری بانک مرکزی، امکان انتقال سهمیه سوخت از کارت سوخت به کارت بانکی صاحبان خودرو را فراهم کند.

وی توضیح داد: آئین‌نامه اجرایی این بند از سوی خزانه‌داری کل کشور با همکاری سازمان برنامه و بودجه و وزارت نفت تهیه و حداکثر ظرف ۲ ماه از لازم‌الاجرا شدن، این قانون به تصویب هیأت وزیران می‌رسد.

ویس‌کرمی با اشاره به اینکه طرح سوخت‌گیری با شبکه بانکی پس از تصویب هیأت وزیران اجرایی می‌شود، گفت: قدمت سامانه هوشمند سوخت به ۱۷ سال می‌رسد و شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی قبل از ابلاغ این طرح از سوی مجلس شورای اسلامی در حال به روز رسانی این سامانه بوده، زیرا سامانه سوخت‌گیری به لحاظ سخت افزاری و نرم‌افزاری فرسوده و نیاز به نوسازی داشته است.

وی به ایجاد بسترهای امن برای اتصال سامانه هوشمند سوخت به شبکه بانکی اشاره کرد و افزود: کار بازطراحی سامانه هوشمند سوخت انجام شده و در مرحله آزمایشی قرار دارد، با توجه به لزوم اتصال شبکه بانکی به سامانه هوشمند سوخت، لازم است الزام‌های امنیتی این طرح به دقت بررسی و پیاده سازی شود.

وی ادامه داد: امنیت هر دو شبکه بانکی و سامانه هوشمند سوخت باید تأمین شود تا سوخت رسانی به صورت پایدار و بی‌وقفه انجام شود، بنابراین هر مدلی که تأیید شود نیاز به تائیدیه‌های امنیتی از سوی دستگاه‌های مختلف دارد.

ویس‌کرمی افزود: هر شرکتی که بخواهد در این زمینه طرح و مدلی ارائه دهد، استقبال می‌کنیم و هم اکنون در حال معماری این طرح هستیم که تا ۴ ماه آینده طراحی این طرح به اتمام رسیده و پس از اخذ مجوزهای لازم از سوی دستگاه‌های مربوط در مراکز عرضه سوخت‌گیری اجرایی خواهد شد.

وی در ادامه گفت: در این طرح خودروهای سیار بنزینی و جایگاه‌های کوچک مقیاس سیار به عنوان پایلوت مورد استفاده قرار خواهند گرفت.

ویس‌کرمی با بیان اینکه با اجرای این طرح میزان سهمیه و قیمت سوخت تغییر نخواهد کرد، گفت: سامانه هوشمند سوخت حذف نخواهد شد و از ابتدای مردادماه سال آینده وارد فاز اجرایی شده و به شبکه بانکی متصل خواهد شد، ۴۰ درصد عرضه بنزین از طریق کارت آزاد جایگاه‌ها انجام می‌شود که مشخص نیست از سوی چه کسانی به مصرف می‌رسد و علاوه بر آن مهاجرت کارت سوخت نیز اتفاق می‌افتد.

ویس‌کرمی در پایان گفت: طرح اتصال کارت سوخت به شبکه بانکی با هماهنگی و همفکری جایگاه‌داران سوخت اجرایی خواهد شد و از نظرات انجمن جایگاه داران در کارگروه ویژه این طرح بهره‌مند خواهیم شد.

توسط autokhabari.ir