دومین گزارش ستاد رسانه‌ای پویش #نه_به_تصادف نشان می‌دهد که با وجود افزایش حجم سفرهای نوروزی، آمار تصادفات همچنان نگران‌کننده است. بر اساس این گزارش، از ۲۵ اسفند تا ۲ فروردین، بیش از ۲۴ هزار تصادف در جاده‌های کشور ثبت شده که نتیجه آن ۲۱۸ فوتی و ۶،۳۲۴ مجروح بوده است.

در بازه زمانی ۸ روزه از ۲۵ اسفند تا ۲ فروردین، ۲۴،۱۹۰ تصادف در کشور ثبت شده است که منجر به ۲۱۸ کشته و ۶،۳۲۴ مجروح شده است. از این تعداد، ۱۷۷ تصادف فوتی، ۴،۶۲۸ تصادف جرحی و ۱۹،۳۸۵ تصادف خسارتی به ثبت رسیده است.

در ۲۴ ساعت گذشته نیز، ۲۰۰۸ تصادف گزارش شده که ۳۱ نفر جان باخته و ۴۹۰ نفر مجروح شده‌اند. این آمار نشان می‌دهد که روند تصادفات همچنان نگران‌کننده است.

اگرچه آمار تصادفات در خراسان رضوی در گشت 24 دیده نشده است ، اما شایعه(assertion) فروشگاهی از آغاز سال ۱۴۰۴ تقلبی در این استان و کاهش قیمت برخی از مسافراناین منطقه افزایش می کند

واژه‌ای از جهان صاحبان قلم و خبرنگار به حق دفترهای سیاسی پویش #نه_به_تصادف: مصدومان تصادفات به پشتیبان راننده‌اي که سرطان چند سالی دارد پیام خود را به همه می‌دهند

انتحال در مورد ایران informations)<|reserved_special_token_109|>سردار سلیمی؛ معاون عملیات پلیس راهور، اعلام کرده است که مهم‌ترین دلایل تصادفات شامل موارد زیر است:

* عدم توجه به جلو
* تغییر مسیر ناگهانی
* انحراف به چپ
* عدم توانایی در کنترل وسیله نقلیه
* عدم رعایت حق تقدم
* واژگونی خودرو

بازه زمانی پرتصادف: بیشترین تصادفات در ساعات ۱۶ تا ۲۰ رخ داده است، که نشان‌دهنده نیاز به نظارت بیشتر در این ساعات پرتردد است.

اهالی رسانه به پویش #نه_به_تصادف پیوستند تا با فرهنگ‌سازی، نقش رسانه‌ها در کاهش سوانح رانندگی پررنگ‌تر شود.

دکتر عباس علی‌آبادی؛ وزیر نیرو، از مردم درخواست کرد که برای حفظ جان خود، خانواده‌ها و هموطنانشان، با این پویش همراه شوند و مسئولیت اجتماعی خود را جدی بگیرند.

استان‌های دارای بیشترین تصادف شامل فارس، سیستان و بلوچستان، غرب تهران، البرز، گیلان، خراسان رضوی و مازندران هستند.

پلیس راهور در طرح نوروزی خود برخورد جدی‌تری با تخلفات حادثه‌ساز داشته است. در دومین روز فروردین، بیش از ۱۲ هزار تخلف حادثه‌ساز در تهران ثبت شده است که شامل مواردی همچون سرعت و سبقت غیرمجاز، حرکت مارپیچ و رانندگی با دنده عقب در بزرگراه‌ها بوده است.

یکی از مشکلات اساسی، کاهش فاصله زمانی بین اخذ گواهینامه‌های پایه یک و دو از دو سال به یک سال است که باعث شده افراد با تجربه کمتر، زودتر وارد جاده‌ها شوند.

اورژانس کشور در بازه ۲۵ اسفند تا ۱ فروردین، ۱۰۲،۴۲۸ مأموریت را به انجام رسانده که شامل ۲۰،۳۲۹ حادثه ترافیکی و ۸۲،۱۰۹ مورد غیرترافیکی بوده است.

در این میان، ۱۶،۲۵۳ مصدوم ترافیکی منتقل شده‌اند، ۵۹ نفر با احیای قلبی نجات یافته‌اند و ۴۷۷ بیمار سکته‌ای خدمات اورژانسی دریافت کرده‌اند.

با توجه به آمار و تحلیل‌های ارائه‌شده، چند نکته کلیدی برای بهبود ایمنی جاده‌ای پیشنهاد می‌شود:

* افزایش استقرار نیروهای پلیس در نقاط پرتصادف به‌ویژه در ساعات پیک و محورهای حادثه‌خیز.
* ارتقای سیستم‌های اورژانسی و افزایش پایگاه‌های امدادی جاده‌ای برای کاهش زمان رسیدگی به مصدومان.
* گسترش برنامه‌های فرهنگ‌سازی و کمپین‌های ایمنی جاده‌ای مانند پویش «نه به تصادف».
* افزایش آموزش و نظارت بر رانندگان تازه‌کار برای کاهش تخلفات و تصادفات مرتبط با کمبود تجربه.
* استفاده از فناوری‌های هوشمند برای پایش رانندگان پرخطر، از جمله سامانه‌های کنترلی و جریمه‌های الکترونیکی.

با به‌کارگیری اقدامات مؤثر، می‌توان انتظار داشت که تعداد تصادفات جاده‌ای کاهش یابد و سفرهای نوروزی ایمن‌تر سپری شوند.

توسط autokhabari.ir