منبع: آفتاب‌نیوز

دبیر کل فدراسیون صادرات انرژی و صنایع وابسته، حمیدرضا صالحی، پیش‌بینی کرده است که این سال با احتمال از مدار خارج شدن نیروگاه‌های برقابی به دلیل کمبود آب، ۲۴ هزار مگاوات کسری برق داشته باشد.

وی در این باره گفت: یکی از موضوعات در سال گذشته عدم اورهال به موقع نیروگاه‌ها بوده است. موضوع دیگر بحث راندمان نیروگاهی است که باید تا ۵۵ درصد افزایش یابد تا با کاهش مصرف سوخت تولید برق بیشتری داشته باشیم.

صالحی تاکید کرد که می‌توانیم ۷ هزار مگاوات از نیروگاه‌های گازی کشور را با تبدیل به سیکل ترکیبی افزایش راندمان دهیم که نیاز به افزایش مصرف گاز اضافه نخواهد داشت. اگر نیروگاه‌های گازی سیکل ترکیبی شوند، ۳۵۰۰ مگاوات به تولید برق کشور اضافه می‌شود.

وی تصریح کرد: موضوع دیگر اینکه باید مصرف اصلاح شود تا به نقطه ایده‌آل برسیم. اگر سیاست تشویقی از محل صرفه‌جویی در مصرف انرژی اعمال شود، درآمد آن خرج پروژه‌های بهینه‌سازی می‌شود.

صالحی افزود: دولت بدنبال این است که از فرصت‌های ماده ۱۲ و قانونی برای بازگشت سرمایه‌گذاری که بخش خصوصی نقش داشته باشد را اجرا کند. هرچند پروژه‌های افزایش راندمان نیروگاهی در دیوان‌سالاری و بوروکراسی کشور نمی‌تواند آنگونه که باید و شاید جلو برود.

وی بیان داشت: اگر میزان صرفه‌جویی شده انرژی در بورس انرژی عرضه شود، اوراق صرفه‌جویی می‌تواند منجر به این شود که بخشی از کمبود جبران شود و بتوانیم در زمینه بروز کردن تکنولوژی هم پیشرفت خوبی داشته باشیم.

صالحی همچنین گفت: راهکار دیگر برای افزایش تولید برق استفاده از نیروگاه‌های خورشیدی است. ما باید به‌طور واقعی با حرکت در این مسیر شروع به کار کنیم. مستفاد از این است که میزان تولید برق از تجدیدپذیر‌ها نسبت به نیروگاه‌های حرارتی یک به ۵ است.

وی تاکید کرد که باید تشویق و وام کم‌بهره در نظر بگیریم تا مردم در این پروژه‌ها مشارکت کنند و درواقع تجدیدپذیر‌ها را مردمی‌سازی کنیم.

توسط autokhabari.ir