استفاده از شاخص امنیت سرمایه گذاری نشان می دهد که بدترین وضعیت در سال ۱۴۰۱ با نمره ۶/۵۶ بوده است که در سال ۱۴۰۲ هم همچنان وخیم بود، اما نسبت به سال گذشته اندکی بهبود را ثبت کرد.
برآورد مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، نشان می دهد که امنیت سرمایه گذاری در ایران در سال های اخیر با ثبات نسبی همراه نبوده و نوسانات زیادی را تجربه کرده است. در سال ۱۴۰۲، نمره امنیت به پایین ترین سطح خود یعنی ۵/۷۰ رسیده است.
به گفته صاحب نظران اقتصادی، از سال ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۸، نمره امنیت سرمایه گذاری روندی کاهشی داشته است و از ۶/۲۷ به ۶/۰۳ رسیده است. همچنین از سال ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۱ نمره امنیت روندی افزایشی داشته است و از ۶/۰۳ به ۶/۵۶ رسیده است. اما از سال ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۲ نمره امنیت روندی کاهشی شدید داشته است و از ۶/۵۶ به ۵/۷۰ رسیده است.
از قرار گرفتن ایران در هر دو لیست چگونگی بیشتر شدن ریسک سرمایه گذاری و کاهش امنیت سرمایه گذاری، می توان نتیجه گرفت که اقتصاد ایران با چالش های شدید مواجه شده است و گزینه اصلی اغلب سرمایه گذاران، خود سرمایه گذاری در ایران نیست.
در سال های اخیر، نوسانات نرخ ارز و تورم بالا ریسک سرمایه گذاری را افزایش داده است. همچنین مشکلات مربوط به تامین مواد اولیه مانند نوسانات قیمت و کمبود مواد، برنامه ریزی و پیش بینی سودآوری را برای سرمایه گذاران دشوار کرده است. نااطمینانی در بازارهای مالی، تحریم های بین المللی و عدم دسترسی به منابع مالی خارجی موجب شده تا انتقال فناوری و تجارت بین المللی محدودتر شود و به تبع آن هزینه های تولید را گران تر و سودآوری را کاهش دهد.