شرایط-economic-2023 جهت تشویق سرمایه‌گذاری در تولید، در سال جاری به نام سال «سرمایه‌گذاری برای تولید» نام‌گذاری شده است. متاسفانه، این سوال مطرح است که آیا شرایط و بسترها برای سرمایه‌گذاری و ورود سرمایه‌های خرد و کلان و یا نقدینگی سرگردان به بخش تولید فراهم است تا صاحبان سرمایه‌های خرد و کلان به جای حضور در بازارهای غیررسمی و تبدیل دارایی‌های خود به کالای سرمایه‌ای، سرمایه‌های خود را راهی بخش‌های تولیدی از جمله شرکت‌های خودرویی کنند.

در این زمینه، یک عضو کمیسیون صنایع مجلس با تاکید بر این‌که یکی از بسترهای لازم برای سرمایه گذاری در تولید، ایجاد امنیت اقتصادی برای سرمایه‌گذاران است، معتقد است که در این راستا دولت باید قوانین و مقررات را به گونه‌ای اصلاح کند که سرمایه‌گذاران احساس امنیت کنند.

شهباز حسن پور در گفت‌وگو با خبرنگار پرشین خودرو با بیان اینکه باید تمامی موانع برای سرمایه گذاری در صنعت خودرو برداشته شود، تاکید کرد: باید با ایجاد امنیت و همچنین شفافیت و اصلاح قوانین، ریسک سرمایه‌گذاری در حوزه تولید را به شدت پایین بیاوریم تا مردم سرمایه‌های خود را از طلا و دلار خارج کرده و وارد فعالیت‌های مولد کنند.

وی افزود: این عزم بدون حمایت مردم از تولید داخلی و همکاری و همراهی مجلس در زمینه قانون‌گذاری و ایجاد بسترهای تسهیل‌کننده برای سرمایه‌گذاری عملی نمی‌شود.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس دوازدهم با تاکید بر این که برای تحقق شعار سال حضور صاحب نظران و سرمایه گذاران بخش خصوصی در عرصه صنایع مختلف از جمله صنعت خودرو یک ضرورت است، تصریح کرد: در سال 1404 آن‌چه که باید در صنعت خودرو به آن توجه شود سرمایه گذاری مردم و بخش خصوصی است تا تولید در این صنعت به لحاظ کمی و کیفی توسعه و ارتقا یابد.

حسن‌پور همچنین مهم‌ترین عامل برای جذب سرمایه‌گذاری در تولید را تقویت فرهنگ حمایت از کالای ایرانی ذکر کرد و گفت: بدون حمایت مردم از تولید داخلی، سرمایه‌گذاران انگیزه‌ای برای ورود به این حوزه نخواهند داشت البته بانک‌ها و نهادهای پولی و مالی هم باید سرمایه‌گذاری در بخش تولید را در اولویت قرار دهند و وام‌های کم‌بهره در اختیار تولیدکنندگان قرار دهند؛ حمایت هایی که منجر به رشد و شکوفایی صنعت خودروسازی و تحقق اهداف تعیین‌شده خواهد شد.

وی با اشاره به تاثیر لغو برجام بر خروج شرکا و سرمایه گذاران خارجی از خودروسازی ایران افزود: متاسفانه پس از تشدید تحریم‌های بین‌المللی در دهه 90 به‌دلیل محدودیت‌های داخلی و خارجی، سرمایه‌های مورد نیاز خودرو در مسیر تولید داخل قرار نگرفت و بنابراین سرمایه‌گذاری خودرو بیشتر به‌سمتی حرکت کرده که ارزش افزوده چندانی برای خودروسازی کشور نداشت و بیشتر بخش مونتاژ در این زمینه منتفع شد.

عضو کمیسیون صنایع مجلس در پایان تصریح کرد: امروز یکی از کلیدی‌ترین راهکارها برای نجات صنعت خودرو از وضعیت کنونی و از سویی تحقق شعار سال، سرمایه‌گذاری کلان و البته هدفمند در خودروسازی کشور است؛ اتفاق مهمی که بدون مشارکت مردمی و حضور فعال بخش خصوصی عملی نمی‌شود.

توسط autokhabari.ir