نیسان سیلفی و پژو 408X از جدیدترین خودروهای وارداتی هستند که توسط شرکت آمیتیس خودرو و ایران خودرو در بازار ایران عرضه می شوند.
خودروهای ژاپنی و فرانسوی دو رکن اصلی بازار وسایل نقلیه ایران طی سال های قدیم به شمار می رفتند اما دهه گذشته عمدتا محصولات چینی به دلایل مثل قیمت ارزان تر، تنوع بالاتر و بروز تحریم ها توانستند جای این دسته از خودروهای معتبر را بگیرند.
با این وجود پس از شروع دور فعلی واردات خودرو شاهد حضور محصولات بعضی از برندهای معتبر ژاپنی نظیر نیسان بودیم که تنوع بالاتری نسبت به گذشته داشته اند و در قالب انواع خودروهای بنزینی و هیبرید نظیر نیسان سیلفی به بازار ایران وارد شدند.
از طرف دیگر اگرچه به دلیل بدقولی های شرکت های فرانسوی ظاهرا قرار نبود به این زودی ها محصولات آنها وارد بازار ایران شود اما به واسطه همکاری کمپانی های چینی با خودروسازان فرانسوی، شرکت ایران خودرو در سال 1403 یک محصول جذاب از کمپانی پژو با نام 408X را برای عرضه در کشورمان رونمایی کرد.
به دلایل مثل نزدیکی بازه قیمتی و بعضی دیگر جنبه های نیسان سیلفی و پژو 408X، می توان این دو محصول را به عنوان رقبای یکدیگر در بازار ایران در نظر گرفت. بنابراین اگر قصد خرید یکی از این دو خودروی جمع و جور خانوادگی را دارید، دعوت می کنیم به مقایسه نیسان سیلفی آمیتیس و پژو 408X ایران خودرو توجه بفرمایید تا بسیاری از سوالات شما در مورد میزان برتری این دو خودرو نسبت به یکدیگر و نقاط ضعف آنها پاسخ داده شود.
نیسان سیلفی یک سدان جمع و جور خانوادگی سگمنت C محسوب می شود که اولین بار در سال 2000 میلادی رونمایی شد و به عنوان جایگزین نیسان پولسار به بازار آمد. این خودرو که در بعضی بازارها با نام سنترا نیز شناخته می شود، محبوبیت بالایی بین محصولات نسبتا اقتصادی نیسان در سراسر جهان پیدا کرد و به همین دلیل تاکنون 4 نسل از آن وارد بازار شده است.
نسل چهارم نیسان سیلفی از سال 2019 تاکنون روی خط تولید قرار داشته و حالا با نسخه فیس لیفت 2023 توسط شرکت هایی نظیر آمیتیس و در قالب نسخه های هیبریدی یا بنزینی به بازار ایران آمده است. نیسان سیلفی آمیتیس فعلا با قوای محرکه هیبریدی در کشور عرضه شده و سطح امکانات آن نیز نسبت به نسخه مکس ادیشن پایین تر است.
اما پژو 408X، زمانی که به دنبال لباس مخصوص به خود میاید، احتمالا تمامی قواعد پیشین طراحی را کنار گذاشته و به دنبال خلق یک پوشش نوین برای نمای بیرونی خود بوده است. این خودرو سبک طراحی محصولات سدان، کراس اوور و هاچ بک را با هم ترکیب کرده و حالا یک استایل نسبتا متفاوت از خودروهای هم رده را به نمایش گذاشته است.
تأکید اصلی این سبک طراحی بر استفاده از زوایای تندوتیز و المان های هندسی مختلف است که با بعضی از خطوط نرم ترکیب شده اند تا نوعی شمایل بیرونی متفاوت اما کاملا اسپرت و تهاجمی را برای این ماشین خانوادگی به وجود بیاورند.
اما اگر به دنبال خودروی یکسره الکتریکی هستید، به خوبی باید توجه داشته باشید که نیسان سیلفی هیبرید آمیتیس کاملا Electric نیست و اساسا تمام وجود آن شامل یک پیشرانه بنزینی با حجم 1.198 لیتر است. اما واقعیت این است که این موتور جانشین موتور معمولی پیشرانه هیبریدی شده است. موتور بنزینی یعنی پیشرانه یک لیتری تا حدی برای شارژ باتری استفاده می شود و در برخی از خودروهای هیبریدی مدت کوتاهی در بعد از شارژ هستند. در واقع حضور اصلی این موتور برای نوسازی باتری است.
اما در پنل راهنمای رانندگی، درباره هرگونه مشکل مرتبط با باتری ممکن است از موتور بنزینی کمک بگیرید. حالا نمیگوییم این پیشرانه بنزینی هرگز به کار نبرده ولی در واقعیت در سواری ساده، فقط با بار фактиکی حدود 140 کیلوگرم و با مسیر کویری مطلقا بی نظیر باشد. اما در حقیقت، این موتور در نبود اتمسفر اصفهان با اتمسفر تهران مساوی نیست.
در جمع بندی برای نشان دادن قیمت تمام شده نیسان سیلفی و مقایسه با پژو 408X در این مطلب روی مباحث قیمت را پوشانیده ایم و در حقیقت هیچ مباحثی درباره مبنای قیمت فروش و یا درصد کاهش بابت جمع کردن هر دو پا بر مبنای همان ها بر آن نیاورده ایم.