در شرایط کنونی بازار ارز، انتظارات مثبت جامعه به کاهش تنش‌ها منجر شده است و نرخ دلار با سرعت چشمگیری کاهش پیدا کرده است. این کاهش در حالی رخ می‌دهد که مذاکرات بین ایران و آمریکا در ایتالیا در حال tiến измерه است.

با این اتفاق، صرافان و فعالان بازار ارز به اخبار مذاکرات بیشتر توجه دارند. یکی از صرافان معتبر تهران با گفتگو با یاخبرنگار می‌گوید که این مذاکراتی که بین دو طرف جریان دارد، خود یک سیگنال مثبت برای کاهش ریسک‌های سیاسی است. اگر خبر مثبتی در مورد این مذاکرات در رم منتشر شود، ممکن است نرخ دلار به میانه کانال ۷۰ هزار تومان برسد، اما برای این که این اتفاق بیفتد، بازارساز هم باید همکاری کند.

صراف دیگری با اشاره به نرخ امروز دلار در بازه ۸۴ تا ۸۵ هزار تومان، بر نقش انتظارات مثبت جامعه تأکید کرد و گفت که مردم حس می‌کنند مذاکرات پیشرفت دارد، بنابراین بسیاری از مردم از خرید دست کشیده‌اند. اگر این روند ادامه پیدا کند، فروشندگان افزایش پیدا خواهند کرد و بازار با مازاد عرضه مواجه خواهد شد.

یکی از فعالان قدیمی بازار ارز پیش‌بینی کرد که اگر مرکز مبادله از سیاست افزایش نرخ کوتاه بیاید، دلار ۷۳ هزار تومانی هم دور از ذهن نیست. هرچند در هفته گذشته مرکز مبادله در مسیر افزایش نرخ دلار گام برداشته است و تمایلی به کاهش بیشتر نرخ ارز ندارد.

اما صرافی سوم کمی محتاط‌تر است و می‌گوید که فضای روانی مثبت مذاکرات می‌تواند دلار را به کف کانال ۸۰ هزار تومان برساند، اما ورود به کانال ۷۰ هزار تومان بدون همراهی بازارساز ممکن نیست. چند ماهی است که با دستور و برنامه‌های بانک مرکزی، عملاً صرافی‌ها از چرخه تعیین نرخ خارج شده‌اند و نقش خرید و فروش به‌طور کامل به مرکز مبادله سپرده شده است. در چنین شرایطی، حتی اگر بازار تمایل به کاهش قیمت داشته باشد، تصمیم نهایی در دستان بازارساز است.

با این اوصاف، آن‌چه روشن است اینکه بازار ارز بیش از هر زمان دیگری، تحت تأثیر سیگنال‌های سیاسی و عملکرد نهاد سیاست‌گذار قرار گرفته و فعلاً صرافان، معامله‌گران، و مردم، نگاهشان را به رم دوخته‌اند.

توسط autokhabari.ir