معاون اول رئیس‌جمهور آیین‌نامه اجرایی واردات خودرو برای جانبازان مشمول را در وزارتخانه‌های صمت و اقتصاد، بنیاد شهید و بانک مرکزی ابلاغ کرد. این آیین‌نامه مطابق بند «ب» تبصره ۶ قانون بودجه امسال تنظیم شده است.

بر اساس این آیین‌نامه، وزارت صنعت، معدن و تجارت مکلف است به جانبازان ۵۰ درصد و بالاتر که در سنوات گذشته از تسهیلات مربوطه استفاده نکرده‌اند، مجوز واردات یک دستگاه خودرو متناسب با وضعیت جانبازی ایثارگر با رعایت قوانین و مقررات را ارائه کند. در خصوص سایر مشمولان قانون مذکور، از محل تسهیلات قرض‌الحسنه این بند برای خرید خودروی داخلی اقدام می‌شود.

آیین‌نامه اجرایی این بند، به پیشنهاد وزارت صنعت، معدن و تجارت با همکاری بنیاد شهید و امور ایثارگران، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و وزارت امور اقتصادی و دارایی، حداکثر در ۲ ماه پس از لازم‌الاجرا شدن این قانون به تصویب هیات وزیران می‌رسد و گزارش عملکرد این بند توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت هر ۳ ماه یک بار به کمیسیون‌های برنامه و بودجه و محاسبات و صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی ارسال می‌شود.

جزئیات آیین‌نامه اجرایی واردات خودروی جانبازان مصوب هیأت وزیران به شرح زیر است:

جانبازان ۵۰ درصد و بالاتر که از تسهیلات مربوطه در سال‌های گذشته استفاده نکرده‌اند، مشمول واردات خودروی خارجی می‌شوند.

جانبازان ۲۵ تا ۴۹ درصد دارای محدودیت حرکتی، همسران و فرزندان شاهد و آزادگان دارای معلولیت، مشمول خودروی داخلی می‌شوند.

در صورت فوت جانبازان مشمول، ورثه متوفی مشمول دریافت این تسهیلات خواهند بود.

بانک مرکزی مکلف به اعطای تسهیلات با نرخ سود ۴ درصد و اقساط ۵ ساله بوده و شروع اقساط، یک ماه بعد از دریافت خودرو خواهد بود.

مشمولان واردات خودرو در صورت انصراف، مشمول دریافت خودروی داخلی بدون نوبت خواهند شد.

سقف اعتبارات در نظر گرفته شده، ۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات قرض‌الحسنه است.

سقف وام هر فرد ۳۵۰ میلیون تومان به صورت قرض‌الحسنه خواهد بود.

سقف ارزش خودروی وارداتی برای جانبازان بالای ۷۰ درصد ۳۵ هزار یورو، برای جانبازان ۷۰ درصد ۳۰ هزار یورو و جانبازان ۵۰ تا ۶۹ درصد ۲۵ هزار یورو تعیین شده است.

نیازی به داشتن کارت بازرگانی برای جانبازان مشمول واردات خودرو نیست و سود بازرگانی واردات خودروی جانبازان صفر در نظر گرفته شده است.

توسط autokhabari.ir