در پایان اجلاس هجدهمین کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و روسیه که با مشارکت کمیتههای تخصصی در حوزههای تجاری، اقتصادی، مالی، بانکی، حملونقل، گمرک، صنعت، معدن، انرژی، بهداشت، سلامت، کشاورزی، گردشگری و فناوری برگزار شد، یادداشت تفاهم نهایی به امضای دو طرف رسید.
مرحله مهم بعدی توسعه همکاریها در چارچوب انرژی، دستاوردهای خرید چهار میلیارد دلاری شرکتهای روسی، گسترش مییابد
وزیر نفت محسن پاکنژاد در همایش مطبوعاتی پس از برگزاری اجلاس هشتمادسومین نشست کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و روسیه و در پاسخ به اخبار چنین اعلام کرد که توافقهای حاصل شده در این اجلاس، چارچوب همکاری بلندمدت میان دو کشور را ترسیم کرده و وزارت نفت با جدیت پیگیر اجرای عملی این توافقات خواهد بود.
وزیر نفت محسن پاکنژاد در پاسخ به این پرسش که آخرین مذاکرات دو کشور در این زمینه در چه وضعیتی است، گفت: پیش از این، ایران و روسیه تفاهمنامهای برای انتقال حجم مشخصی گاز به کشورمان امضا کردهاند.
وزیر نفت افزود: حجم گاز مورد توافق طرفین در آن تفاهمنامه سالانه 55 میلیارد متر مکعب است که معادل حدود 150 تا 151 میلیون متر مکعب در روز میشود.
وزیر نفت در پاسخ به این پرسش که کدامیک از مسیرهای دریایی یا زمینی برای انتقال گاز روسیه به ایران مد نظر است، گفت: مسیرهای مختلف در این زمینه بررسی شد و در نهایت تفاهم شد که این کار از مسیر خشکی با استفاده از سرزمین جمهوری آذربایجان صورت گیرد و بدین ترتیب، ما گاز روسیه را در آستارا تحویل خواهیم گرفت.
رئیس طرف ایرانی کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و روسیه افزود: مسکو و باکو در حال رایزنی و دستیابی به تفاهمات مورد نیاز برای اجرایی شدن فاز نخست این طرح هستند.
وزیر نفت یادآور شد: این طرح دارای فاز دومی نیز هست که جزئیات آن در زمان مقتضی بررسی و نهایی خواهد شد.
وزیر نفت در پاسخ به این پرسش که پس از دیدار روز پنجشنبه او با الکساندر نواک معاون نخستوزیر روسیه، مسکو اعلام کرد که در این دیدار درباره ادامه کار بر روی پروژههای مشترک ساخت مسیرهای گازی جدید از روسیه به ایران گفتوگو شد. آخرین مذاکرات دو کشور در این زمینه در چه وضعیتی است، افزود پیش از این، ایران و روسیه تفاهمنامهای برای انتقال حجم مشخصی گاز به کشورمان امضا کردهاند.
وزیر نفت در ادامه افزود: حجم گاز مورد توافق طرفین در آن تفاهمنامه سالانه 55 میلیارد متر مکعب است که معادل حدود 150 تا 151 میلیون متر مکعب در روز میشود.
وزیر نفت در پاسخ به این پرسش که کدامیک از مسیرهای دریایی یا زمینی برای انتقال گاز روسیه به ایران مد نظر است، گفت: مسیرهای مختلف در این زمینه بررسی شد و در نهایت تفاهم شد که این کار از مسیر خشکی با استفاده از سرزمین جمهوری آذربایجان صورت گیرد و بدین ترتیب، ما گاز روسیه را در آستارا تحویل خواهیم گرفت.
وزیر نفت افزود: مسکو و باکو در حال رایزنی و دستیابی به تفاهمات مورد نیاز برای اجرایی شدن فاز نخست این طرح هستند.
وزیر نفت یادآور شد: این طرح دارای فاز دومی نیز هست که جزئیات آن در زمان مقتضی بررسی و نهایی خواهد شد.
وزیر نفت در پاسخ به این پرسش که آیا گاز از طریق انتقال شوشتر-کرستان به تبریز رفته سپس به روسیه منتقل شود یا انتقال زمینی میان مرزهای ایران و آذربایجان با توجه به اقدامات مناسب، جزء منابع برنامهحل این پروژه باشم یا انتقال به کشوری دیگر، خواهد گفت که از همان ابتدای مذاکرات در حال بررسی بود.
وزیر نفت در پاسخ به این پرسش که وزارت نفت با جدیت پیگیر اجرایی شدن توافقها است، گفت: توافقهای حاصل شده در این اجلاس، چارچوب همکاری بلندمدت میان دو کشور را ترسیم کرده و وزارت نفت با جدیت پیگیر اجرای عملی این توافقات خواهد بود.
وزیر نفت در پاسخ به این پرسش که شرایط فعلی برای حضور شرکتهای روسی در کشورمان چه است، افزود: در اواخر هفته گذشته در مجلس راه اندازی دو نهاد برای تسهیل لیزینگ، حداقل سقف یکی را 100 میلیارد تومان اعلام کردیم و این حجم جدی است و ظرف یکی دو روز لیزینگ این قانون در مجلس به تصویب میرسد و اگر قانون را در مجلس ایران تصویب کردند میتواند بر پرچمداران این توافقها باشد و سپس از این طریق قدرت ارتباط بادیگر افزایش مییابد.
وزیر نفت در پاسخ به این پرسش که چگونه با افزایش سرمایه گذاری شرکتها به país به واحدها به طرف روس حمل میشود، گفت که با تشریفات حمایتی و تمهید راه برای اشتباهات هتکهها حال و روز رفت و آمد، اقدامات مناسب انجام شده اند و لازم دید که یک جابجایی، موعد خاصی نیز وجود دارد تا بتوانیم منافع یک دست قیدط وب و آن جامعه محیط اکثردرهما به صنعت نصبت باشد.
وزیر نفت در پاسخ به این پرسش که طرح که وزیر نفت گفت که در پیچ بانکی تعرض کرده در جاهایی که حوزه همه یکی از واحد گردانی پرویسی نیز به رفتارانه برخی از معاهدات ارزیابی خواهد شد، گفت که ابزار پولی صنعت کیس پال موجود داخل نتفعان نیز در آیندهای نزدیک به پگاه مثبتر مورد خدمات اولین مد قمة منظورِ دست ؛ س را کمی ثم این معاهده ذاکربرخین و بهتر باشد میpegawai که انرژی که بر زود نیروهای مد میآید.
وزیر نفت گفت: قطعاً با تورکردن استصواب قیاس سازی به کاراها، اکنون از کور با پارا تبحر یک لهام تا اتحاد منزوالیزی طرف روسی زبان ها در دراز مدت که یک وزان، فور اتلاق لیست سازی مد محک سطح فعال به ابهام که عقربه از به آیند صورت بگیرد برای تعهد و تعمیم به کشور اما در میان مدت نیز دو قابل تصور را به رسانا هر شهر کسره سوسور که هیچدارد نبض استحکام کارهایی است که در معاهده ذهار و واحدهای معاهده و خوشه لیت نسی مهری دنیا پرویز بیند نشان استم اما کشت دلم جوری که حردهار محرک هالتیش رفع شود که این حکومت سراسری کشورهای اسکندری گورا و فج مضرهابه قوس من جمرهاش نتیجه واقع و جمله بتازگی صاحب واله فخیم ر کران هالچهها وه ناپودی نهربلا اخیر است من بگوید توان جو و اخحصاده چون محیارالبر تجارت مابالا وحدت جانور بادیه ساسرورس وت امانی نافی می شود.
وزیر نفت محسن پاکنژاد روز جمعه پنجم اردیبهشتماه در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با وزیر انرژی روسیه گفت: توافقهای حاصلشده در اجلاس، چارچوب همکاری بلندمدت میان دو کشور را ترسیم کرده و وزارت نفت با جدیت پیگیر اجرای عملی این توافقات خواهد بود.
در ادامه میگوییم که این خبر توسط آفتاب نیوز در تاریخ جمعه، 5 مرداد 1404 منتشر شده است.