بازار خودروی ایران در سال‌های اخیر شاهد توجه روزافزون به خودروهای برقی بوده است، با این حال، دولت چهاردهم برنامه‌های تشویقی خاصی را برای توسعه این خودروها در دستور کار نداشته است. از این رو، نمی‌توان نسبت به توسعه خودروهای برقی در بازار کشور چندان امیدوار بود. کارشناسان توصیه می‌کنند که برای توسعه خودروهای برقی و هیبریدی، دولت باید با تعریف برنامه‌های اصولی و حمایت‌های هدفمند، بستر را برای توسعه این نوع خودروها فراهم کند.

با وجود این، مشکلات و چالش‌های فراوان در زمینه زیرساخت‌ها، قیمت‌گذاری و سیاست‌های حمایتی، موجب بلاتکلیفی خودروهای برقی وارداتی در بازار داخل شده است. بسیاری از مالکان خودروهای برقی همچنان با مشکل یافتن جایگاه‌های شارژ مواجه هستند.

اخیراً، خبری مبنی بر الزام پمپ بنزین‌ها به نصب ایستگاه شارژ خودروهای برقی از سوی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی منتشر شد که خبر خوبی برای دارندگان خودروهای برقی محسوب می‌شود. همچنین، گروه مپنا از سه محصول جدید در حوزه شارژ خودروهای برقی رونمایی کرد تا دسترسی و تسهیل شارژ خودروهای برقی را فراهم کند.

در روزهای پایانی سال ۱۴۰۳، تعرفه خودروهای هیبریدی و برقی تغییر کرد و تعرفه این محصولات به ترتیب روی نرخ‌های ۱۵ و ۴ درصد تثبیت شد. این تصمیم می‌تواند بازار خودروی ایران را در سال جاری با تحولی جدی مواجه کند و زمینه مهاجرت بازار به برقی‌ها و هیبریدها را مهیا خواهد کرد.

کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که بازار وارداتی‌ها در سال جاری به سمت خودروهای هیبریدی مهاجرت خواهد کرد، زیرا کمبود و وجود برخی ناترازی‌ها و همچنین نبود زیرساخت برای خودروهای برقی، با افت تقاضا در بازار برقی‌ها مواجه خواهیم شد. بنابراین، خودروهای هیبریدی گزینه‌ای واقع‌گرایانه‌تر برای بازار ایران خواهند بود.

مدیرعامل گروه مپنا معتقد است که توسعه ایستگاه‌های شارژ خودروهای برقی زمینه‌ساز و بستری مهم و اقتصادی برای توسعه خودروهای برقی در کشور است. او تاکید کرد که با افزایش ایستگاه‌های شارژ خودروهای برقی، به طور قطع در سال‌های آتی شاهد توسعه و اقبال بیشتر بازار به خودروهای برقی خواهیم بود.

اولیا پیش‌بینی کرد که در صورت عدم اصلاح نرخ تعرفه خودروهای بنزینی و رشد قیمت وارداتی‌های بنزین‌سوز به واسطه تعرفه ۱۰۰ درصدی، زمینه مهاجرت بازار به برقی‌ها و هیبریدها بهتر مهیا خواهد شد. بنابراین، در سال‌های آتی می‌توان امیدوار بود که تقاضای خودروهای برقی بیشتر شود.

مدیرعامل گروه مپنا در پایان با تاکید بر منافع توسعه خودروهای برقی بر کاهش مصرف برق در کشور خاطرنشان کرد که توسعه خودروهای برقی و کاهش مصرف برق در کشور در گرو اصلاح نرخ انرژی و کاهش سوبسید حامل‌های انرژی در کشور است. این حرکت می‌تواند طی ۳ تا ۴ سال آینده، منجر به اقبال چشم‌گیر بازار به خودروهای برقی شود.

توسط autokhabari.ir