صندوقهای سرمایهگذاری بیتکوین شاهد ورود سرمایه قابل توجهی بودهاند. بر اساس گزارشها، این صندوقها در هفتمین روز متوالی خود، ۵۹۱.۲ میلیون دلار ورودی خالص را ثبت کردهاند. این روند نشاندهنده افزایش علاقه سرمایهگذاران به بیتکوین است.
در فروردین ماه، صندوقهای ETF بیتکوین تنها حدود ۵۶ میلیون دلار ورودی ثبت کردند، اما از نیمه فروردین، چند روز هم خروج سرمایه از صندوقهای بیتکوین ثبت شد. با این حال، آمار رشد سرمایهگذاری نهادی و خرد در این محصولات تا پایان ماه فروردین و دهه نخست اردیبهشت، از مجموع آمار خروجیها سبقت گرفت.
این ارقام نشانگر حمایت قاطع نهادیها از بیتکوین است که از دههی پایانی فروردین آغاز شده است. اما این سوال مطرح است که آیا تنها مثبت بودن ورودیها میتواند تأییدکننده یک روند صعودی پایدار باشد؟
در گذشته نیز صندوقهای اسپات بیتکوین به سبب اخبار مثبت یا رویدادهای کلان شاهد رکوردهای ورودی نقدینگی به صندوقها بودند. به عنوان مثال، در دی ماه ۱۴۰۲ با راهاندازی اولین ETF ها، هفته اول بیش از ۲ میلیارد دلار ورودی ثبت شد و قیمت بیتکوین تا ۶۰ هزار دلار رشد کرد.
در اردیبهشت ۱۴۰۴، روند کنونی از لحاظ ورود سرمایه شباهتهایی به اوجگیری دی ماه ۱۴۰۲ دارد، اما دورههای تثبیت کوتاهمدت جایگاه خود را حفظ کردهاند.
در روزهای آینده، انتشار گزارشهای اقتصادی مهمی مانند شاخص تولید ناخالص داخلی (GDP) و شاخص PMI میتواند تاثیر قابل توجهی بر روند بازار بیتکوین داشته باشد.
با توجه به نمودار بلندمدت بیتکوین، هر بار که قیمت پس از رکوردهای قیمتی جهش قابلتوجهی داشته، معمولاً یک دوره تثبیت ۳–۶ هفتهای برای تثبیت سطح جدید حمایتی رخ داده است.
پس از هفتههای اخیر رشد سریع ورودی صندوقها و افزایش حجم معاملات، فشار فروش ناشی از سیو سود میتواند منجر به کاهش سرعت رشد یا تثبیت در محدوده ۹۰٬۰۰۰–۹۵٬۰۰۰ دلار شود تا بازار آماده جهش بعدی شود.