آخرین وضعیت ذخایر آب در سدهای کشور نشان‌دهنده کاهش قابل توجهی در حجم ورودی آب است. از ابتدای سال آبی جاری، یعنی از مهر ۱۴۰۳، که هم‌اکنون در هشتمین ماه آن هستیم، کارشناسان صنعت آب این سال را یکی از خشک‌ترین سال‌ها معرفی کرده‌اند.

وزیر نیرو، عباس علی‌آبادی، اخیراً با اشاره به کاهش سرانه آب شرب هر ایرانی از ۶ هزار متر مکعب به ۱۲۰۰ متر مکعب در طول ۵۰ سال گذشته، اظهار داشته که یکی از نگرانی‌های اصلی کشور، تأمین آب کافی برای بخش‌های مختلف، به ویژه آب شرب، می‌باشد.

گزارش‌های اخیر شرکت مدیریت منابع آب ایران حاکی از آن است که از ابتدای سال آبی جاری تا ۱۳ اردیبهشت، ۱۸.۱۹ میلیارد متر مکعب آب وارد سدهای بزرگ و مهم کشور شده است. این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته که ۲۹.۰۴ میلیارد متر مکعب بود، کاهش ۳۷ درصدی را نشان می‌دهد.

همچنین، حجم آب موجود در سدهای بزرگ و مهم کشور تا ۱۳ اردیبهشت به ۲۷.۱۹ میلیارد متر مکعب رسیده است، در حالی که در مدت مشابه سال گذشته، این رقم ۳۲.۹۰ میلیارد متر مکعب بود که کاهش ۱۷ درصدی را نشان می‌دهد.

میزان خروج آب از سدها نیز در این دوره زمانی کاهش یافته است؛ به طوری که در سال گذشته، از ابتدای مهر ۱۴۰۲ تا ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳، میزان خروج آب از سدها ۱۸.۲۷ میلیارد متر مکعب بود، اما امسال این رقم به ۱۵.۶۰ میلیارد متر مکعب کاهش یافته است که نشان‌دهنده کاهش ۱۵ درصدی است.

علاوه بر این، ۱۳ سد در حوضه آبریز دریاچه ارومیه و ۱۵ سد دیگر با کاهش ۲۵ تا ۷۵ درصدی نسبت به سال گذشته مواجه هستند.

بر اساس آمارها، هفت سد از جمله نهرین در خراسان جنوبی، رودبال داراب در استان فارس، تنگوئیه سیرجان در استان کرمان، کینه ورس در استان زنجان، طرق در خراسان رضوی، شمیل و نیان و سرنی در استان هرمزگان، کمتر از ۱۰ میلیون متر مکعب آب دارند.

توسط autokhabari.ir