گروه آب و انرژی بازار از افزایش ۱۳ میلیون لیتری تولید بنزین در کشور خبر داده است. ناصر عاشوری، دبیر انجمن کارفرمایی پالایشی نفت کشور، اعلام کرده است که ظرفیت تولید پالایشگاههای کشور در اردیبهشت به ۱۲۰ میلیون لیتر رسیده است. این در حالی است که کمتر از یک ماه پیش، وی حداکثر ظرفیت تولید پالایشگاههای کشور را ۱۰۷ میلیون لیتر اعلام کرده بود.
افزایش ۱۳ میلیون لیتری تولید بنزین معادل ظرفیتی است که برای پروژه طرح مهر خلیج فارس تعریف شده است. اما عاشوری توضیحی در مورد اینکه این افزایش از چه مسیری اتفاق افتاده است، ارائه نداده است.
پالایشگاهها در هر شرایطی در حال تولید هستند و در این زمینه کوتاهی نکردهاند. اکنون لازم است دولت حمایت کافی داشته باشد و خود را رقیب بخش خصوصی نداند. باید شرایط بهگونهای باشد که مردم برای آوردن سرمایهگذاری خود به بخش تولید به دولت اعتماد داشته باشند.
دبیر انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی همچنین از کاهش ۱۰۰ درصدی سود پالایشگاهها خبر داده است. وی اعلام کرده است که ارزش سرمایه پالایشگاههای کشور بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار است، اما سود پالایشگاهها ۱۰۰ درصد کاهش پیدا کرده است.
سودآوری ۱۰ پالایشگاه ایران نیمه دوم پارسال به ۴۳ همت سقوط کرده است. علت کاهش شدید سودآوری پالایشگاهها عدم اجرای آئیننامه خوراک از سوی وزارت نفت عنوان شده است.
عاشوری با اعلام اینکه سقوط آزاد سودآوری صنعت پالایش بهزودی دامن ۱۸ طرح توسعه و کیفی سازی پالایشگاهها را هم میگیرد، تصریح کرده است که ارزش سرمایهگذاری این طرحها حدود ۱۸ میلیارد دلار بوده که باتوجه به کاهش سودآوری احتمال توقف اجرای این طرحها قوت گرفته است.
وی با بیان اینکه وظیفه قانونی و ذاتی ما حمایت از صنعت پالایش نفت و همچنین سرمایه گذاری جدید در این حوزه است، اظهار داشته است که اکنون گلایه ما این است که صدای این صنعت را به گوش دولت و مجلس برسانیم و از اتفاقات منفی به لحاظ حقوقی و قانونی پیشگیری شود.
طبق مصوبه ماده ۴۵ قانون برنامه هفتم، ۵ درصد تخفیف برای صنعت مشروط شد و این در شرایطی است که اوضاع اقتصادی کشور خوب باشد و شرکتهای پالایشی سود داشته باشند تا اهداف و تکالیف خود را پیش ببرند.