جنجال جدید در چین؛ آیا آواتار درباره ضریب درگ سدان ۱۲ دروغ گفته است؟

در چین جنجال جدیدی پیرامون شرکت آواتار (اوتار) ایجاد شده است. یک بلاگر مشهور چینی به نام زوریخ بِی لِی یِه با انجام آزمایش‌هایی، ادعا کرده که آواتار در مورد ضریب درگ سدان الکتریکی آواتار ۱۲ دروغ گفته است.

آواتار ادعا کرده بود که این سدان الکتریکی ضریب درگ ۰.۲۰۸ دارد، اما نتایج آزمایش‌های بلاگر چینی نشان می‌دهد که ضریب درگ این خودرو ۰.۲۸۱ است. این اختلاف نظر باعث ایجاد جنجال و شک و شبهه در مورد صحت ادعاهای آواتار شده است.

ضریب درگ (Cd) یکی از عوامل مهم در عملکرد و راندمان خودروهای الکتریکی است. هر چه این عدد پایین‌تر باشد، به معنای آیرودینامیک بهتر و مقاومت کمتر در برابر جریان هوا است. بنابراین، ضریب درگ پایین‌تر به معنای مصرف انرژی کمتر و برد بیشتر برای خودروهای الکتریکی است.

بلاگر چینی با انجام آزمایش‌هایی در مرکز تحقیقاتی خودرو چین در تیانجین، به این نتیجه رسیده است که ضریب درگ آواتار ۱۲ بسیار بالاتر از رقم اعلام شده توسط شرکت سازنده است. او همچنین ادعا کرده است که ویدیوی مربوط به آزمایش‌هایش به طرز مشکوکی از پلتفرم‌های آنلاین حذف شده است.

آواتار در واکنش به این جنجال، صحت ویدیو را زیر سوال برده و این رویداد را بخشی از یک «کمپین تخریب برند» قلمداد کرده است. این شرکت اعلام کرده است که به هر فردی که بتواند اطلاعاتی درباره عوامل پشت‌پرده این کمپین ارائه دهد، مبلغی معادل ۵ میلیون یوان (حدود ۶۹۵ هزار دلار) پرداخت خواهد کرد.

این جنجال نه تنها اعتبار آواتار را زیر سوال برده است، بلکه باعث شده سایر خودروسازان چینی نیز با دیده تردید نگریسته شوند. از جمله اکسپنگ که ادعا می‌کند آیرودینامیک‌ترین خودروی تولیدی جهان را ساخته است.

با وجود پیشرفت چشمگیر صنعت خودروی چین در سال‌های اخیر، چنین اتفاقاتی نشان می‌دهند که هنوز تا رسیدن به سطح اعتماد و اعتبار جهانی برندهای سنتی، راهی طولانی در پیش است.

توسط autokhabari.ir