میگویند تنها دو چیز در زندگی قطعی است: مرگ و مالیات. اما شاید بد نباشد پاگانی زوندا را هم به این فهرست اضافه کنیم، چون هر چند سال یکبار نسخهای تازه از این ابرخودروی افسانهای ظاهر میشود.
نخستین بار در سال ۱۹۹۹ معرفی شد و با وجود گذشت بیش از دو دهه، این خودروی مجهز به موتور AMG همچنان در سال ۲۰۲۵ خبرساز است؛ این بار با برداشتی تازه از موتور V12 تنفس طبیعیاش. حتی جانشین رسمی آن یعنی هوایرا که در سال ۲۰۱۱ عرضه شد، سه سال پیش جای خود را به مدل جدیدتری به نام «یوتوپیا» داد.
جدیدترین گوهر پاگانی، نام «زوندا یونیکو» را یدک میکشد و دلیلش هم واضح است: فقط یک دستگاه از آن ساخته شده. این خودرو به سفارش مشتری خاصی طراحی شده که خواهان الهام گرفتن طرح از رشتهکوه کونلون (یکی از طولانیترین رشتهکوههای آسیا) بوده است. البته این خودرو یک طرح کاملاً جدید نیست، بلکه مثل سایر نسخههای منحصربهفرد زوندا، بر پایه یکی از شاسیهای قبلی ساخته و بهشدت بازطراحی شده است. وقتی بال عقب خودرو خودش یک بال کوچکتر دارد، معلوم است با خودرویی خاص طرف هستیم. این بسته آیرودینامیکی تهاجمی همچنین شامل یک باله مرکزی بزرگ و یک ورودی هوا روی سقف میشود.
پاگانی جزئیات فنی را منتشر نکرده است، اما بهنظر میرسد بدنه آن کاملاً از فیبرکربن ساخته شده و رنگ آبی خاصی دارد. بخشهایی مثل قاب شیشه جلو، آینههای جانبی، محفظه چراغها و دریچههای مختلف هم با فیبرکربن خام ساخته شدهاند. رنگ آبی در جزئیاتی مثل رینگها، کالیپر ترمز، خروجیهای اگزوز چهارگانه و قاب چراغ عقب نیز ادامه دارد.
زوندا اثبات زندهای است بر اینکه میتوان به یک طراحی قدیمی، روحی تازه دمید. با اینکه طراحی آن حالا ۲۶ سال قدمت دارد، هنوز به اندازه اولین روز رونماییاش در نمایشگاه ژنو سال ۱۹۹۹ خیرهکننده است.
پیشرانه خودرو همچنان همان V12 ساخت AMG است، احتمالاً همان نسخه ۷.۳ لیتری با توان ۷۶۰ اسببخار، چرا که یونیکو بهنظر میرسد بر پایه مدل زوندا ۷۶۰ رودستر ساخته شده باشد. ما امیدواریم که این خودرو به یک گیربکس دستی با دستهدنده فلزی (gated shifter) مجهز باشد، هرچند هنوز تصویری از کابین آن منتشر نشده است.
جالب است که طی این سالها، شاید بیش از دوازده نسخه جدید از زوندا دیدهایم، اما هوایرا هیچگاه اینچنین محبوب نشد. چرا؟ با اینکه خودرویی جدیدتر است و پاگانی هم تعداد بیشتری از آن تولید کرده، اما همچنان زوندا در دل علاقمندان جای ویژهای دارد. شاید پاسخ این سؤال را فقط ثروتمندان واقعی بدانند.