ایران سالانه به حدود یک میلیون تا یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن گوشت قرمز نیاز دارد. در حال حاضر، بخشی از این نیاز از طریق واردات دولتی با ارز ۲۸۵۰۰ تومانی تامین میشود.
گوشت گوسفند داخلی در سطح شهر بین ۷۲۰ تا ۹۵۰ هزار تومان و گوشت گوساله بین ۶۰۰ تا ۶۵۰ هزار تومان به فروش میرسد. در مقابل، گوشت دولتی وارداتی گوسفندی بین ۳۱۶ تا ۵۹۹ هزار تومان و گوشت منجمد گوساله وارداتی بین ۳۷۵ تا ۳۹۵ هزار تومان است.
با این حال، توزیع گوشت گوسفندی با قیمت ۵۹۹ هزار تومان در فروشگاههای زنجیرهای متوقف شده و تنها در برخی فروشگاهها با بستهبندی دو کیلوگرمی و قیمت ۶۳۲ هزار تومان عرضه میشود.
در سال گذشته، حدود ۱۰ میلیون رأس انواع دام کشتار و ذبح شد که منجر به تولید حدود ۴۰۰ هزار تن گوشت قرمز در کشور شد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشته است که بخشی از گوشت مورد نیاز کشور از برزیل وارد میشود و امیدوار است با خودکفایی، حجم واردات گوشت قرمز کاهش یابد.
ایران در برزیل ظرفیتهای خوبی برای تولید گوشت ایجاد کرده و موضوع برند گوشت حلال با جدیت پیگیری میشود.
مدیرعامل اتحادیه سراسری صنعت دامپروران اظهار داشته است که در دام سنگین، ظرفیت خودکفایی وجود دارد و حتی در بهمن سال گذشته با انباشتگی دام مواجه بودیم.
وی دلیل ارزانی گوشت وارداتی را ارز ترجیحی ۲۸۵۰۰ تومانی دانسته و اظهار داشته است که اگر مابهالتفاوت قیمت ارز به عنوان یارانه به مصرفکننده داخلی تعلق گیرد، مشکل صنعت دامپروری کشور حل میشود.
سال گذشته، حدود ۲۳۰ هزار تن گوشت به ارزش یک میلیارد دلار وارد شد و تولید داخل حدود ۹۳۰ هزار تن بود.
به تازگی، بحث حذف ارز دولتی از برخی کالاهای اساسی از جمله گوشت قرمز مطرح شده است.
در این راستا، تعیین اقلام کالای اساسی از جمله تخممرغ نطفهدار یا گوشت گرم به وزارت جهاد کشاورزی سپرده نشده و امسال برخی از آنها از فهرست کالاهای اساسی خارج شدهاند.