بازار سرمایه در روز سه‌شنبه با افت قابل توجهی مواجه شد؛ شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران با کاهش ۵۸ هزار و ۵۷۲ واحدی به رقم سه میلیون و ۱۶۶ هزار و ۹۸۸ واحد رسید. این افت پس از رشد پنج روزه متوالی بازار از ۲۲ اردیبهشت رخ داد.

همچنین شاخص هم‌وزن با کاهش ۱۱ هزار و ۱۵۳ واحدی به عدد ۹۶۴ هزار و ۱۱۰ واحد رسید. در ۳۱ روز کاری اخیر، بازار سرمایه ۹ روز منفی و مابقی روزهای کاری را با رشد همراه بوده است.

در روز سه‌شنبه، تعداد سهام مثبت ۶۳ و سهام منفی ۲۸۰ بود؛ همچنین تعداد خریداران به ۱۰۷ هزار نفر رسید و بازار به طور کلی ۱.۸۲ درصد کاهش داشت.

در این روز، ۶۵۹ هزار فقره معامله به ارزش حدود ۱۴ هزار میلیارد تومان در بازار سهام انجام شد. نمادهای فارس، فملی و فولاد بیشترین تأثیر منفی را بر شاخص بورس داشتند؛ همچنین نمادهای خودرو، خساپا و فولاد از نمادهای پرتراکنش بودند.

شاخص فرابورس ایران نیز در این روز با افت ۳۱۴ واحدی به ۲۷ هزار و ۹۱۴ واحد رسید. تعداد معاملات فرابورس ۳۶۶ هزار فقره و ارزش آن ۱۴۲ هزار میلیارد تومان بود.

نمادهای آریا، نیشکر و کگهر بیشترین تأثیر منفی را بر شاخص فرابورس داشتند؛ همچنین نمادهای مهر، خاور و وپایا از نمادهای پرتراکنش فرابورس بودند.

روند صعودی بازار سرمایه از روز ۱۹ فروردین پس از اعلام خبر گفت‌وگوی غیرمستقیم ایران با ایالات متحده آغاز شد. پیش از آن، بازار سهام از روز دوم آبان ۱۴۰۳ صعودی شده بود و رکوردهای جدیدی را به ثبت رساند؛ اما از ۲۲ دی‌ماه به بعد دچار نوسان کاهشی شد.

به نظر می‌رسد متغیرهای سیاسی اثر مثبتی بر بازار سهام و رشد شاخص کل داشته است. امیدواری به رفع تنش‌های سیاسی و احتمال تصویب لوایح پالرمو و سی‌اف‌تی می‌تواند اثر مثبتی بر بازار سهام داشته باشد.

کارشناسان معتقدند بازار سرمایه از لحاظ بنیادی شرایط مطلوبی دارد؛ اما متغیرهای سیاسی، کمبود نقدینگی، عدم اعتماد سهامداران و فعالیت نوسان‌گیری تاکنون باعث شده تا بازار نتواند آن‌طور که باید و شاید رشد کند.

توسط autokhabari.ir