برند جیامارو اتومبیلی با رونمایی از خودروی جدید خود به نام آلبور، تعجب همگان را برانگیخته است. این خودرو برخلاف مدل اول این شرکت یعنی کاتلا، یک ابر خودرو با تعاریف رایج نیست، بلکه به گفته بنیانگذار کمپانی باید آن را یک «ابرخودروی عمودی» دانست.

خودروی جیامارو آلبور نام خود را از کوه آتشفشانی Albor Tholus در سیاره مریخ گرفته است. هدف از این نامگذاری القای حس قدرت و غیر زمینی بودن این خودرو عنوان شده؛ طراحی ظاهری این مدل را استودیوی مشهور Camal از شهر تورین انجام داده؛ همان شهری که قلب مهندسی ایتالیا به شمار می‌رود.

ابرخودروی منحصر‌بفرد جیامارو آلبور روی یک شاسی مونوکوک فیبرکربن سوار شده و با ارتفاعی بیشتر از شاسی‌بلندی همچون آلفارومئو استلویو (با احتساب دو ورودی هوای سقفی) دارد. با توجه به این ویژگی، آلبور از نظر ابعاد و ارتفاع، در دسته‌ای کاملاً جدید قرار می‌گیرد؛ چیزی مابین یک کوپه عضلانی، یک خودرو مسابقه‌ای و یک ابرخودروی مرتفع.

نیروی موتور جیامارو آلبور توسط همان موتور ۱۲ سیلندر دارای چهار توربوشارژر متعلق به مدل کاتلا تأمین می‌شود. این موتور حاصل همکاری جیامارو با شرکت ایتالیایی Italtecnica است. در مدل کاتلا، این موتور بیش از ۲۱۰۰ اسب بخار قدرت تولید می‌کند و نیروی آن از طریق جعبه دنده‌ ۷ سرعته به چرخ‌ها منتقل می‌شود. هرچند هنوز مشخصات دقیق آلبور اعلام نشده، اما انتظار می‌رود توان این مدل نیز مشابه یا حتی فراتر از کاتلا باشد.

مدیریت تیم توسعه این ابرخودرو بر عهده‌ لوریس بیکوچی (Loris Bicocchi) است که یکی از مطرح‌ترین چهره‌ها در صنعت خودروهای سوپر اسپرت به شمار می‌رود. بیکوچی پیش‌ تر برای برندهای مشهوری چون لامبورگینی، بوگاتی، پاگانی و کونیگزگ فعالیت داشته و نقش کلیدی در تست و توسعه فنی آنها ایفا کرده است. همین موضوع سطح بالای مهندسی در پروژه جیامارو آلبور را تضمین می‌کند.

در حالی‌که مدل کاتلا قرار است از سال آینده وارد فاز تولید شود، آلبور هنوز در مرحله توسعه مدل اولیه در ابعاد واقعی قرار دارد. با این حال، شرکت جیامارو وعده داده که تا پایان دهه جاری، نسخه نهایی این خودرو را به تولید خواهد رساند. بدون شک اگر این اتفاق رخ دهد، آلبور می‌تواند به یکی از متمایزترین ابرخودروهای تاریخ تبدیل شود.

توسط autokhabari.ir