در بیستمین دوره نمایشگاه قطعات خودرو تهران، همایش بین المللی صنعت خودرو و قطعه سازی توسط انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعهسازان کشور برگزار شد. در این همایش مدیران ارشد و سهامداران گروه صنعتی ایران خودرو، مدیران گروه خودروسازی سایپا و معاون وزیر صمت حضور داشتند.
فعالان صنعت قطعه سازی در این همایش از تنگناهای ساختاری، عقبماندگی فناورانه، زیاندهی مستمر و سیاستگذاریهای متناقض گله کردند. آنها بر ضرورت آغاز اصلاحاتی ساختاری برای نجات و توانمندسازی صنعت خودرو تاکید کردند.
محمدرضا نجفی منش، رئیس هیأتمدیره انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعهسازان کشور، گفت: قطعه سازان دو خواسته روشن دارند؛ توقف دخالت دولت در صنعت خودرو و پایان قیمت گذاری دستوری. اگر خودرو مشمول قیمت گذاری دستوری باشد، نه تنها سوددهی محقق نخواهد شد، بلکه بقای آن نیز زیر سوال می رود.
آرش محبی نژاد، دبیر انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه سازان کشور، نیز گفت: با وجود همه فشارها، قطعهسازان حاضر به ترک میدان نشدند؛ که این نشاندهنده عزم و اهمیت این صنعت است. او افزود که ۱۲۰۰ قطعه ساز سواری در کشور فعال هستند و ۶۵۰ قطعهساز در حوزه خودروهای سنگین و کشاورزی فعالیت دارند.
رضا رضایی، عضو هیئت مدیره انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعهسازان کشور، گفت: سومین صنعت خلق فناوری در جهان پس از آیتی و داروسازی، خودروسازی است. او افزود که ایران می توانست بازیگری مهم در زنجیره جهانی باشد، اما روند صادرات خودرو به کشورهایی مانند سوریه و عراق از دست رفته است.
امیرحسن کاکایی، استاد دانشکده مهندسی خودرو دانشگاه علم و صنعت، نیز گفت: دنیا وارد تغییرات پارادایمی شده و ایران همچنان با الگوهای کهنه دست و پنجه نرم می کند. او تاکید کرد که نیاز به بازمهندسی کل اکوسیستم صنعتی داریم.