در حال حاضر، سهم دلال از فروش هر کیلو شیر خام در واحدهای لبنیاتی به ۵۰ درصد رسیده است. این در حالی است که دلالان هر کیلو شیر خام را از دامداران با قیمت ۲۳ هزار تومان خریداری کرده و با قیمت ۳۵ هزار تومان به مردم می‌فروشند.

دولت اخیراً نرخ خرید شیر خام را به منظور حمایت از دامداران افزایش داده است تا هزینه‌های تولید آنها را پوشش دهد. اما در این میان، دلالان با سرمایه‌گذاری هنگفت و بدون تحمل ریسک، تنها در یک روز شیر خام را از دامداران خریداری کرده و به فروشندگان تحویل می‌دهند. دامداران با صرف هزینه‌های زیاد و تحمل سال‌ها انتظار، گاوهای خود را به مرحله شیردهی می‌رسانند.

مسئله گرانی شیر خام و محصولات لبنیاتی به نحوه نظارت بر فرآیند خرید و فروش آن مربوط می‌شود. مسئولیت نظارت بر این فرآیند بر عهده سه دستگاه است که موجب پراکندگی و تداخل وظایف شده است. سازمان دامپزشکی کشور اعلام کرده است که تنها مسئول نظارت بر شیر خام است و نظارت بر فرآورده‌های آن مانند کره، خامه، سرشیر و غیره بر عهده وزارت بهداشت است. همچنین، اصناف تنها بر صدور مجوزها نظارت دارند.

توسط autokhabari.ir