رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی از ثبات کلی بازار مواد غذایی خبر داد و اعلام کرد که در حال حاضر همه اقلام بهوفور در بازار عرضه میشود و روغن نیز پس از اصلاح قیمت، در حال توزیع است. وی پیشبینی کرد که در روزهای آینده روغن بهصورت انبوه در بازار توزیع خواهد شد.
کنگری در ادامه به افزایش کاذب قیمت در بازار برنج و حبوبات اشاره کرد و اظهار داشت که بخشی از این افزایش قیمت بهدلیل کمبود عرضه است. به گفته وی، سال گذشته واردکنندگان موظف شدند در قبال واردات هر کیلو برنج، دو کیلو برنج ایرانی خریداری کنند که همین موضوع باعث شد شرکتهای بزرگ واردکننده حدود ۸۰ درصد برنج کشاورزان شمال کشور را خریداری کنند و ۲۰ درصد باقیمانده نیز که در اختیار کشاورزان بود، به فروش رفته است.
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی تاکید کرد که در حال حاضر تنها چند شرکت خاص در بازار برنج عرضه دارند و این موضوع باعث شده قیمتها بهصورت کاذب بالا برود. وی اعلام کرد که قیمت برنج هاشمی درجه یک حدود ۳۰۰ تا ۳۲۰ هزار تومان است و این قیمت نشاندهنده کمبود در بازار است.
کنگری همچنین به وضعیت حبوبات اشاره کرد و گفت که مشکل اصلی کاهش واردات و تخصیص نامنظم ارز است. وی تاکید کرد که هنگامی که میزان واردات از تقاضا کمتر باشد، نوسانات قیمتی در بازار اجتنابناپذیر خواهد بود.
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی با انتقاد از انحصار واردات تاکید کرد که در حال حاضر واردات در اختیار چند شرکت خاص است که این انحصار باید شکسته شود. وی پیشنهاد کرد که مثل سالهای گذشته، هر واردکننده باید متناسب با توانش واردات انجام دهد و رقابت میان تولید و واردات برقرار شود.
کنگری همچنین به تخلفات موجود در بازار برنج اشاره کرد و اعلام کرد که برنج پاکستانی با قیمتی حدود ۴۵ تا ۷۰ هزار تومان وارد میشود، اما توسط برخی متخلفان در کیسه برنج ایرانی بستهبندی شده و با قیمت ۱۴۰ تا ۲۰۰ هزار تومان فروخته میشود.
وی در پایان گفت که در زمینه مواد غذایی جای نگرانی نیست و کالاها به وفور وجود دارد. تنها کافی است نظارتها از مبدأ اعمال شود تا هم توزیعکننده و هم مصرفکننده متضرر نشوند و چرخه توزیع با ثبات ادامه یابد.