کراس اور برقی مرسدس بنز EQA 250 توسط شرکت راسا موتور خاورمیانه تایید واردات گرفته و بهزودی پیش فروش میشود. این محصول، مونتاژ چین خواهد بود و امکانات مشابه نسخهی بازار اروپا را ارائه خواهد کرد.
خودروهای برقی مرسدس بنز هنوز موفق به فروش بالا در سراسر جهان نشده و برعکس مدلهای بنزینی این شرکت، محبوبیت چندانی ندارند. در بهمن ماه ۱۴۰۳، سه خودروی الکتریکی مرسدس بنز شامل EQA و EQB و EQE وارد ایران شدند. حالا کراساور EQA برای پیشفروش آماده شده است تا احتمالا اولین مدل برقی مرسدس بنز در کشور ما باشد. این خودرو نسبت به EQB و EQE کوچکتر است.
مرسدس بنز، بدون شک، از محبوبترین برندهای خودروساز شناخته شده در سراسر دنیا است. این شرکت با اصالت آلمانی، هماکنون کارخانههای مختلف در کشورهای متنوع جهان دارد. حتی ایران هم، اوایل دهه ۸۰ خورشیدی میزبان خط مونتاژ مرسدس کلاس E یا الگانس بود. حالا با فعالیت صنعتی مرسدس بنز در کشور چین و سادگی مراودات تجاری ایران با تاجران چینی، فرصت خرید باواسطه و انجام فرایند واردات از این کشور آسیایی برای طرف ایرانی فراهم است.
اولین EQA در سال ۲۰۲۲ رونمایی شد و به دلیل سبک طراحی خاص خود، مورد انتقاد مشتریان مرسدس بنز قرار گرفت. در میان محصولات سری EQ نیز EQA به دلیل ابعاد کوچک، شهرت کمتری دارد. نسخههای مختلف این خودروی برقی، تنها در آلمان و چین مونتاژ میشوند. طبیعتا نسخهی وارداتی برای بازار ایران، از طریق چین عرضه خواهد شد.
طراحی مرسدس بنز EQA برقی راسا موتور
کوچکترین خودروی برقی مرسدس بنز توسط بالاس فیلزر طراحی شده است، اما شباهت چندانی به G کلاس و GLS جدید که دیگر طرحهای فیلزر هستند، نشان نمیدهد. عجیبتر اینکه قرار بود EQA به شکل هاچبک اسپرت رقیب تسلا مدل ۳ شود اما در نهایت، کراساور شد.
چراغها و جلوپنجره، داخل قاب سیاه به شکل یک مجموعه هستند. مرسدس EQA نشان تجاری شرکت سازنده را با ابعادی بزرگ، نمایش میدهد و عملا فضای خالی جلوپنجره برای عبور هوا ندارد. حجمدهی سپرها و درپوش جلو، هیجان خاصی ندارد و کاملا ساده به نظر میرسد. حس اسپرت مورد انتظار در خودروهای مرسدس بنز، برای EQA کمرنگ است.
در نمای جانبی، ادوات پلاستیکی سیاه رنگ، کاملا واضح هستند. قاب گلگیرها و رکابها، چنین شرایطی دارد؛ همچنین پیرامون شیشهها و آینه بغلها نیز سیاه است. دستگیرهها ساده هستند اما برای حجمدهی بدنه با خطوط ملایم، حسابشده و جذاب عمل شده است.
به طور کلی، نمای پشت EQA خلاقیت بیشتری نسبت به چهرهی اصلی خودرو ارائه میدهد. هرچند که چراغها و ترکیب اجزای عقب، شاسیبلندهای چینی را به یاد میآورد؛ اما شخصیت مدرن برای EQA میکند. سپر پلاستیکی و تورفتگی بدنه در قسمت صندوق، نکات منفی محسوب میشوند اما حس اسپرت EQA را نشان میدهند.
کوچکترین کراساور برقی مرسدس بنز از سری EQA روی پلتفرم MFA2 مشترک با GLB ارائه میشود. ابعاد این خودرو شامل طول ۴,۴۶۳ و عرض ۱,۸۳۴ و ارتفاع ۱,۶۲۰ و فاصله محوری ۲,۷۲۹ میلیمتر، کمی بزرگتر از چری X55 مدیران خودرو است.
کابین مرسدس بنز EQA برقی راسا موتور
برخلاف نمای بیرون، میتوان اطمینان داشت که سرنشینان در کابین EQA، حس یک خودروی مدرن را تجربه کنند. همچنین، سبک طراحی مشابه دیگر محصولات مرسدس بنز با نمایشگرهای بزرگ ایستاده روی داشبورد، ارائه میشود.
فرمان D شکل برای EQA زیبایی مورد انتظار را فراهم میکند. خروجیهای هوا، پرتعداد و دایرهای با ترکیب نقرهای و نورپردازی آبی هستند تا برقی بودن خودرو را تاکید کنند. نمایشگرها ۱۰/۲۵ اینچ هستند و برای غالب کلیدها و پدالها از فلز استفاده شده است. شرایط مشابه برای تودریها نیز وجود دارد.
صندلیهای EQA تمام چرم و بسیار راحت با طراحی ساده هستند. این خودروی برقی برای ۴ سرنشین بلند قد، مناسب است، اما صندوق عقب ۳۴۰ لیتر، حمل بار در سفرهای بین شهری را مشکل میکند.
مشخصات فنی مرسدس بنز EQA برقی راسا موتور
مرسدس بنز EQA وارداتی، نسخه ۲۵۰ مجهز به موتور برقی ۱۴۰ کیلووات است. این مدل، ۱۸۸ اسب بخار، قدرت و ۳۸۰ نیوتن متر، گشتاور دارد. مجموعه باتری با ظرفیت ۷۳.۵ کیلووات ساعت، شعاع حرکتی ۵۰۰ تا ۵۵۰ کیلومتر فراهم میکند که برای خودرویی در کلاس کراساور کوچک، قابل قبول است. سرعتگیری صفر تا صد کیلومتر بر ساعت ۹ ثانیه و نهایت سرعت ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت، دیگر مشخصات EQA250 هستند.
بنز EQA وارداتی، تک دیفرانسیل است اما دو نسخهی قویتر با سیستم چهار چرخ محرک نیز در بازار جهانی وجود دارند. مرسدس EQA 300 با ۲۲۸ اسب بخار و ۳۰۰ نیوتنمتر، سرعتگیری صفر تا صد کیلومتر بر ساعت ۸ ثانیه فراهم میکند. نسخهی ۳۵۰ نیز ۳۰۰ اسب بخار قدرت و ۵۲۰ نیوتنمتر کشتاور دارد تا بتواند در زمان ۶ ثانیه از سکون به سرعت صد کیلومتر بر ساعت برسد.
مهمترین امکانات رفاهی و ایمنی مرسدس بنز EQA 250 به شرح ذیل است:
* سیستم هشدار و پیش بینی برخورد در تغییر لاین (LCA)
* هشدار خروج از خط (LDW)
* رادار تصادف از عقب (RCTA)
* رادار نقطه کور (BSD)
* سیستم کمکی هدایت بین خطوط (LKA)
* حرکت خودکار در ترافیک (TJA)
* کروز کنترل هوشمند تطبیقی (ACC)
* هشدار برخورد (ICA)
* نور بالای اتوماتیک (IHC)
* رادار هشدار تصادف از جلو (FCW)
* ترمز اضطراری خودکار (AEB)
* سامانه کنترل پایداری و کنترل کشش (ESP)
* تهویه مطبوع اتوماتیک
* مانیتور لمسی ۱۰/۲۵ اینچ
* پنل دیجیتال پشت فرمان ۱۰/۲۵ اینچ
* تنظیم برقی صندلی های ردیف اول
* سقف پانورامیک
* نمایش فشار باد تایرها (TPMS)
* آینه های جانبی تمام برقی با گرمکن
* حسگر نور و باران
* ترمز پارک برقی و اتوهولد
پیش بینی قیمت مرسدس بنز EQA برقی راسا موتور
برای EQA مونتاژ چین از سری ۲۵۰، حدود قیمت ۳۵ هزار دلار وجود دارد. چنانچه مطابق شرایط فعلی، تخفیف مالیات و گمرک مخصوص خودروهای برقی لحاظ نشود، هزینه خرید EQA برای مشتری ایرانی، نزدیک به ۶ میلیارد تومان خواهد بود. این قیمت، روی کاغذ بسیار گران به نظر میرسد اما فولکس واگن iD.4 دیگر کراساور برقی بازار ایران نیز، حدود ۴/۵ میلیارد تومان است.